Lappeenrannan Pursiseura ry

Liity jäseneksi! > Klikkaa tästä

Yhteystiedot

Sähköposti: info[at]lrps.fi

Lappeenrannan Pursiseura ry
Satamatie 23
53900 LAPPEENRANTA
www.lrps.fi
Facebook: @lappeenrannanpursiseura

Yleistä

Lappeenrannan Pursiseura on vuonna 1952 perustettu purjehduksen erikoisseura. Toimintamme kulmakivinä ovat vahva talkoohenki ja eteläkarjalainen rento huumori.

Seurassa on yli 500 jäsentä. Katsastettuja veneitä seurassa on noin 100. Seuralla on Lappeenrannan Linnoitusniemellä oma tukikohta, jossa on edustustilojen, saunan ja toimistojen lisäksi tilaa jollille ja venetarvikkeiden talvisäilytykselle.

Kaksi muuta tukikohtaamme sijaitsevat Saimaalla, Suuressa Mäntysaaressa ja Kurensalossa. Seuralla on Linnoitusniemessä käytössä kymmenkunta optaria, kaksi 380:stä, yksi E-jolla, kaksi laseria ja kaksi H-venettä. Lisäksi pääasiassa junioreiden ohjaustoiminnassa on käytössä yksi moottori- ja kumivene. Puuveneilijöiden käytössä on puuvenetelakka sekä surffaajille surffikuuri.

Seuran yhteinen talous perustuu hallinnon ja yhteisten toimintojen osalta seuran jäseniltä perittäviin jäsen- ja liittymismaksuihin. (Maksut löytyy Maksut-linkin alta.)

Halssi 2020 -jäsenjulkaisu > avaa tästä

Jaostot

LrPS:n toiminta on organisoitu jaostoihin. Jaostot ovat taloudellisesti itsenäisiä yksiköitä. Periaatteena on, että se joka hankkii varoja, päättää myös mihin hankitut rahat käytetään.

Juniori- ja kevytvenejaosto

Juniorijaoston tehtävänä on uusien purjehtijasukupolvien kasvattaminen purjehdusharrastuksen pariin. Toimintaan kuuluu kurssit, harjoitukset ja leirit. Olemme olleet vuosia yksi Suomen aktiivisimmista junioriseuroista ja kesäisin viikkoharjoitukset pyörivät torstaisin Wilmanrannan edustalla. Seura on keskittänyt harjoitukset kahteen luokkaan, jotka ovat Optimistijollat ja muut kevytveneet. Seuralla on muutamia Laserjollia, joilla voidaan purjehtia kolmessa luokassa (4,7, Radial ja Standard).

Kilpailujaosto

Kilpailujaosto järjestää nimensä mukaisesti purjehduskilpailuja. Omien kilpailujen lisäksi olemme järjestäneet valtakunnan ranking-kilpailuja, SM-kilpailuja ja kertaalleen PM-kilpailut. Rennot, läpi kesän ulottuvat tiistaikilpailut, ovat edelleen seuran ohjelmassa. Klassikkokilpailumme, 24 tunnin purjehdus eli ”kaks-nelonen”, on yksi Saimaa alueen rankingsarjan osakilpailuista. Jaosto toimii yhteistyössä Saimaan alueen muiden pursiseurojen kanssa Saimaa Ranking-kilpailujen koordinoimiseksi. Suuren suosion on saavuttanut kauden päätöspurjehdus, jossa ajetaan kilpaa miehistökohtaisilla LYS-kertoimilla periaatteella ”kuka tahansa voi voittaa”.

Koulutusjaosto

Jaoston tehtävänä on kouluttaa aikuisia purjehduksen saloihin sekä järjestää rekrytointitapahtumia purjehduksesta kiinnostuneille.

Matkapurjehdus- ja tukikohtajaosto

Matkapurjehdusjaosto tarkoituksena on kehittää seuran jäsenistön matkapurjehdusta ja tarjoamalla mielenkiintoisia viikonloppueskaaderipurjehduksia. Kerran kesässä pyritään järjestämään myös pidempi matkapurjehdusosuus merelle. Jaosto järjestää myös perinteisen Vene-messumatkan helmikuussa. Seuran navigaatio- ja katsastustoiminta kuuluvat myös matkavenejaoston tehtäviin kuten myös veneiden talvitelakoinnin organisointi.

Tukikohtatoiminnan tehtävänä on hoitaa ja kehittää seuran tukikohtia Suuressa Mäntysaaressa ja Kurensalossa. LrPS:n jäsenillä on ainutlaatuinen käyttöoikeus myös useimpien muiden Saimaan alueen pursiseurojen tukikohtiin.

Puuvenejaosto

Puuvenejaosto kokoaa yhteen samanhenkiset, puuveneistä ja perinteisestä veneilystä kiinnostuneet ihmiset. Jalona tavoitteena on säilyttää ja kehittää puuvenekulttuuria Lappeenrannassa. Jaosto ylläpitää puuvenetelakkaa, jossa on kohtuulliset puitteet veneiden talvisäilytykseen. Kesäisin telakalla on mahdollisuus pieniin korjauksiin kuten esim. puuveneissä laudanvaihto tms. ja lasikuituisilla maalaus- ja paikkaustyöt. Mikäli haluat veneesi Puuvenetelakalle, niin jaoston yhteyshenkilö Kalle Rapi (040 754 8986, kalle.rapi[at]gmail.com) antaa lisätietoja.

Surffijaosto

Surffijaostossa harrastetaan ja opetellaan surffausta sekä osallistutaan kilpailuihin yhdessä. Saunalla varustettu tukikohta on Huhtiniemen rannassa ja tuulet otetaan kiinni Sunisenselällä. Myös leirien ja yhteisajojen järjestäminen kuuluu toimintaan.

Ympäristö- ja olosuhdejaosto

LrPS haluaa olla vastuullinen purjehduksen ja veneilyn edistäjä Saimaalla ja Etelä-Karjalassa. Tätä varten on perustettu Ympäristö- ja olosuhdejaosto, jonka tehtävänä on nostaa esille veneily-ympäristöä, vesistöjä ja esimerkiksi satamaolosuhteita koskevia asioita. LrPS:n ympäristöjaosto tekee yhteistyötä SPV:n Veneilytoimikunnan kanssa.

 

Kaikkien jaostojen toimintaan uudet jäsenet ja toimijat ovat tervetulleita mukaan. Jaostojen vetäjien yhteystiedot ovat jaostojen omilla sivuilla sekä yhteistiedotsivulla.