Lappeenrannan Pursiseura ry

Liity jäseneksi! > Klikkaa tästä

Yhteystiedot

Sähköposti: info[at]lrps.fi

Lappeenrannan Pursiseura ry
Satamatie 23
53900 LAPPEENRANTA
www.lrps.fi
Facebook: @lappeenrannanpursiseura
Mediakortti markkinointiyhteistyötä varten seuran Halssi-jäsenlehdessä sekä www-sivulla
Y-tunnus: 0212053-2

Osoitteenmuutokset, Suuli-ID -numero:

1) Jos huomaat, että osoitetietosi on vanhentunut, niin voit itse muuttaa yhteystietosi SPV:n Suuli-järjestelmässä. Tarvitsen kirjautumista varten Suuli-ID -numeron, joka on merkitty jäsenmaksun laskussa kohdassa ”Asiakastunnus”. Jos olet unohtanut salasanasi, niin järjestelmä taikoo sinulle uuden ja kirjautuminen onnistuu näin.

2) Jos koet, että osoitteenmuutos ei onnistu Suuli-järjestelmässä, niin voit olla sähköpostitse yhteydessä meidän jäsenrekisterivastaavaan, Ville Törmälään. Lähetä asiaa koskeva viesti Villelle: ville.tormala[at]lrps.fi – hän hoitaa asian.

Yleistä

Lappeenrannan Pursiseura on vuonna 1952 perustettu purjehduksen erikoisseura. Toimintamme kulmakivinä ovat vahva talkoohenki ja eteläkarjalainen rento huumori.

Seurassa on noin 400 jäsentä. Katsastettuja veneitä seurassa on noin 100. Seuralla on Lappeenrannan Linnoitusniemellä oma tukikohta, Purjehduskeskus Wilmanranta, jossa on edustustilojen, saunan ja toimistojen lisäksi tilaa jollille ja venetarvikkeiden talvisäilytykselle.

Kaksi muuta tukikohtaamme sijaitsevat Saimaalla, Suuressa Mäntysaaressa ja Kurensalossa. Seuralla on Linnoitusniemessä käytössä kymmenkunta optaria, kaksi 380:stä, yksi E-jolla, kaksi laseria ja kaksi H-venettä. Lisäksi pääasiassa junioreiden ohjaustoiminnassa on käytössä yksi moottorivene. Puuveneilijöiden käytössä on puuvenetelakka Pallossa sekä surffaajille surffikuuri Huhtiniemessä.

Seuran talous perustuu hallinnon ja yhteisten toimintojen osalta seuran jäseniltä perittäviin jäsen- ja liittymismaksuihin sekä vuokratuottoihin.

Seura julkaisee vuosittain Halssi -nimistä jäsenjulkaisua. Halssi julkaistaan aina keväisin. 

Halssi 2022 -jäsenjulkaisu > avaa tästä

Halssi 2021 -jäsenjulkaisu > avaa tästä
Halssi 2020 -jäsenjulkaisu > avaa tästä

Seuran logot ja slogaani: ”Mieluummin purjehdin”

Tähän alle on koottu seuran käytössä olevia logoa ja slogaaneja *.jpg- ja *.png-tiedostomuodoissa. Ne ovat seuralaisten ja muidenkin käytettävissä sopivissa yhteyksissä ja medioissa.

Mieluummin purjehdin -sloganiin liittyy mielenkiintoinen tarina. Asiaa selvitettiin muutamien seniorilähteiden (T. Nurmi, H. Äikäs, P. Hänninen) kautta. Ajankohta on tarkentunut 1970-luvun puoliväliin.

Selvityksessä on paljastunut, että seuran jäsen Asko Verho oli erään ulkomaanmatkan yhteydessä nähnyt englanninkielisen tarran, jossa sanottiin: ”I’d rather be motorcycling”, eli ”olisin mieluummin moottoripyöräilemässä.”

Siskonsa Päivi Verhon kannustamana ja ideoimana ilmaisu sai muotonsa ”mieluummin purjehdin”. Asko teki ensimmäisen slogan-tarran ensin omaan autoonsa erillisillä tarrakirjaimilla. Siitä innostuneena LrPS:n väki pyysi Askoa, joka toimi tuohon aikaan kirjapainossa, tekemään tarran, jossa oli myös seuran logo. Tarran teksti varmistettiin myös kielitoimistosta, että sanassa ’mieluummin’ on todellakin kaksi u-kirjainta.

Asko kertoi, että tuolloin piirrettiin myös seuran tunnus eli logo uusiksi ja se sai nykyisen muotonsa. Seuran lippu ja siinä oleva seuratunnus oli hyväksytty vuonna 1968 (Sairanen 2002: 74). 

1970-luvun lopulla ja 1980-luvulla Askon ideoimaa Mieluummin purjehdin -tarraa painettiin tuhatmäärin. Kokoja oli kaksi. Nyt voisi olla aika toteuttaa uusi ”tarra-kampanja” – sanoma on edelleen sama: mieluummin purjehdin!

(Tietolähteet: P. Hännisen muistelot; puhelu A. Verho / 28.4.2020; Sairanen Petter, 2002: Lokikirja – Lappeenrannan pursiseura ry 1952-2002.)

Logot:

Logot ovat tässä kaikkien niitä tarvitsevien käytettävissä. 
Voit kopioida logo-kuvan omalle koneellesi klikkaamalla hiiren oikean puolesta painiketta.

 

Tämä on seuran virallinen seuratunnus, joka
on LrPS:n tunnuksena perälipuissa ja jäsenviireissä.

Muita logoja ja slogaaneja:

 

 

Jaostot

LrPS:n toiminta on organisoitu jaostoihin. Jaostot ovat taloudellisesti itsenäisiä yksiköitä. Periaatteena on, että se joka hankkii varoja, päättää myös mihin hankitut rahat käytetään.

Junioritoiminta ja kevytveneet

Seuran junioreja koulutetaan pääasiassa optimisti- ja laserjollilla. Harrastuksen voi aloittaa myös ilman omaa venettä, minkä mahdollistaa seuran oma kalusto. Junnuille järjestetään harjoitusleirejä sekä toimintapäiviä, läpi voidaan pyörittää viikkoharjoituksia eri tasoryhmissä. Lisää toimintaa järjestäviä aikuisia toivotaan mukaan. Lisätietoja täältä.

Purjehduskoulutus

Wilmanrannan Purjehdusopisto on SPV:n ja PORY:n (Purjehduksen opettajat ry) hyväksymä purjehduskoulu. Kursseja järjestetään vuosittain aikuispurjehtijoille. Kursseilla opitaan matkapurjehduksen perusteet ja harjoitellaan sekä Lappeenrannan lähivesillä että eteläisellä Saimaalla. Toimintaa järjestää LrPS:n Koulutusjaoston pätevät purjehduksenopettajat ja -ohjaajat.

Matkapurjehdus

Seuran matkapurjehdusjaosto järjestää vuosittain muutaman eskaaderipurjehduksen. Osallistuminen eskaadereihin on maksutonta ja tavoiteena on kerätä matkapurjehduksesta kiinnostuneita venekuntia yhteen.

Matkapurjehdukseen lukeutuu myös jokavuotinen, jo legendaariseksi muodostunut venemessumatka. Helmikuussa järjestettäville Helsingin kansainvälisille venemessuille matkataan perinteisesti messujen toisena lauantaina.

Matkapurjehdusjaoston alaisuudessa ovat myös seuran H-veneet ”Aino” ja ”Väinö”, joita vuokrataan viikko-, viikonloppu- ja päiväkäyttöön seuralaisille ja seuraan vielä kuulumattomille henkilöille. Lisäksi Linnoitusniemen talvitelakointi organisoidaan tämän jaoston kautta. 

Katsastus ja vesiturvallisuus

LrPS:n venerekisterissä on noin 100 katsastettua venettä. Kaikkiaan jäsenillä on noin 140 venettä. Vuosittain tavoitteena on lisätä katsastettujen veneiden lukumäärää. Katsastuksessa käydään läpi kunkin aluksen vesiturvallisuusasioita. Katsastajat neuvovat ja opastavat turvalliseen veneilyyn. Huomaathan, että vain katsastettu vene saa käyttää seuran tunnuksella olevaa venelippua eli perälippua. Saalinkiin nostettavaa jäsenviiriä voi käyttää veneessä, jolle ei ole tehty vuosittaista katsastusta. Katsastus on edullinen: kaikki veneet ja katsastusluokat maksavat vain 30 €.

Kilpailut

Pursiseuran jäsenenä voit osallistua sekä kevyt- että kölivenekilpailuihin. LrPS järjestää vuosittain n. 15 purjehduskisaa, joista näkyvin kisamuoto on touko- ja kesäkuussa sekä elo- ja syyskuussa pidettävät Tiistaikisat kaupungin edusvesillä, ”Lappeenrannan Purjehdusareenalla”. Lisäksi LrPS:n veneet osallistuvat aktiivisesti Saimaaranking-kisasarjaan ja heinäkuussa seura järjestää yhdessä JV:n kanssa Saimaa Geopark Regatan. LrPS:n veneitä ja purjehtijoita osallistuu myös merellä pidettäviin ORC-kisoihin. Seuran jäsenenä saat vinkkejä ja neuvoja kisapurjehdukseen ja esimerkiksi uuden mittasäännön (FINrating) mukaisten purjeiden, varusteiden ja veneen valintaan.

Puuveneet

LrPS:aan kuuluvilla puuveneilijöillä on käytössä tukikohtana Pallonlahden Kiisuhallissa oleva telakka. Siellä voi säilyttää ja kunnostaa puuveneitä kohtuullisissa olosuhteissa. Pallon telakalla on käytettävissä puutyökoneita, joilla veneiden kunnostaminen sujuu kuin spinnujiippi hyvässä tuulessa! Puuveneporukka on samanhenkistä jengiä ja pitävät kiinteästi yhtä oman harrastuksen parissa.

Surffijaosto

Huhtiniemessä sijaitseva ”Surffikuuri” on purjelautailijoiden tukikohta. Porukka on pieni, mutta aktiivinen. Jos olet kiinnostunut purjelautailusta ja haluat perehtyä toimintaan enemmän, niin ole yhteydessä jaoston toimijoihin. Surffikuurissa on tilaa vielä muutamalle laudalle ja purjevarustuksille.

Tukikohdat ja Wilmanranta (Kiinteistöjaosto)

LrPS:lla on hallinnassaan kolme kiinteistöä: Wilmanrannan Purjehduskeskus sekä saaritukikohdat Suuressa Mäntysaaressa ja Kurensalossa. Kaikkia kiinteistöjä pidetään hyvässä kunnossa ja ne ovat tärkeitä tukikohtia kaikille seuralaisille. Seuran jäsenenä saat Wilmanrannan vuokrasta alennusta ja monet seuran jäsenten syntymäpäivät, lakkiaiset, häät ja muut juhlallisuudet onkin pidetty Wilmanrannassa. Myös perinteiset Kölintervajaiset ja Mastonkaatajaiset pidetään Wilmanrannassa.

LrPS:llä on kaksi omaa tukikohtaa: ”Mäntsikkä” (Suuri Mäntysaari) ja ”Parkonperä” (Kurensalo). Lisäksi LrPS on mukana Saimaan alueen pursiseurojen tukikohtien yhteiskäyttö-ringissä. Meillä on siis mahdollisuus käyttää useita muiden pursiseurojen tukikohtia aina Kuopioon ja Joensuuhun asti.

Mäntsikästä ja Parkonperästä on lisää asiaa jaoston sivulla.

Ympäristö- ja olosuhdeasiat

LrPS haluaa olla vastuullinen veneily- ja purjehdusolosuhteiden kehittäjä. Ympäristöjaoston toimintaa ollaan organisoimassa ja kaikki toiminnasta kiinnostuneet ovat tervetulleita jaoston toimintaan. 

Julkaisut ja some

LrPS julkaisee vuosittain Halssi-jäsenlehden. Halssissa kerrotaan tulevan kauden tapahtumista ja tavoitteista. Halssi jaetaan jokaiseen jäsentalouteen sekä tukijoille.

LrPS:n verkkosivut uudistettiin keväällä 2017 ja sivuja ylläpitää useampi henkilö.

Seuran Facebook-seinä on myös aktiivisessa käytössä ja sen toimii avoimena seuralaisten omana tiedotuskanavana.

Lisäksi seuran jäsenet saavat jäsentiedotteita SPV:n Suuli-rekisterin kautta. Siksi on tärkeää, että (sähköposti-)osoitetiedot ovat jiirissä.

Tapaamisen ja kokoukset

Talvi- ja telakointikaudella seura järjestää Wilmanrannassa säännöllisesti seurailtoja, joiden nimi on Wilmanrannan Saalinki & Salaatti. Tilaisuuksissa käsitellään purjehdukseen ja veneilyyn liittyviä aiheita. Vuonna käsiteltyjä 2020 aiheita voi tarkastella täältä.

LrPS:ssä on jäsenistöllä vuosittain kaksi yleiskokousta: syys- ja kevätkokous. Syyskokouksessa vahvistetaan seuraavan vuoden toiminta- ja taloussuunnitelma (budjetti) ja valitaan kommodori ja hallitus. Keväällä pidettävässä vuosikokouksessa käsitellään edellisen vuoden toimintakertomus ja hyväksytään tulos ja tase. Yleiskokouksissa jäsenillä on mahdollisuus tuoda käsiteltäväksi tärkeäksi katsomiaan asioita.

Kaikkien jaostojen toimintaan uudet jäsenet ja toimijat ovat tervetulleita mukaan. Jaostojen vetäjien yhteystiedot ovat jaostojen omilla sivuilla sekä yhteistiedotsivulla.

Yhteistyössä