Juniori- ja kevytvenejaosto

Lappeenrannan Pursiseuran juniori- ja kevytvenejaosto toimii nimensä mukaisesti sekä lasten ja nuorten purjehduksen edistämiseksi että kevytvenepurjehtijoiden etujen turvaamiseksi. Juniori- ja kevytvenejaostossa kaikki toiminnassa mukana olevat muodostavat tiimin, jossa jokaista arvostetaan ja kannustetaan kehittymään ihmisenä, purjehtijana ja veneilijänä.

Lisätietoja: Ville John, 040 513 8268, junnut[at]lrps.fi

Tervetuloa mukaan!

Optit kiertämässä kilparadan ylämerkkiä. (Kuva: Mikko Värjä)

Yleistä jaoston toiminnasta

Jaoston tavoitteena on tarjota liikkumisen iloa sekä veneen hallinnan oppimiseen ja osaamiseen liittyviä onnistumisen kokemuksia. Myös mahdollisuus purjehduksen harrastamiseen kilpaurheiluna turvataan.

Toiminnassa otetaan huomioon kaikentasoiset purjehtijat: tärkeää on niin alkeiden opettelu, taitojen ylläpito ja niiden kehittäminen kuin kilpaileminenkin. Toimintaamme liittyvät myös mukavat purjehdustapahtumat ja niiden järjestäminen sekä välineiden huoltaminen.

Toiminta perustuu jäsenten talkootyölle ja siten lajin kustannukset seurassamme ovat kohtuulliset; jokaisen osallistuminen toimintaan on tärkeää.

Purjehtijan polku ja venekalusto

Nuorimpien osalta purjehdustaitojen kehittäminen aloitetaan optimistijollalla. Optimistijolla on suunniteltu lapsille. Sitä on helppo käsitellä ja se on turvallinen. Optari on ”kylpyamme” (tai ”saippualaatikko”), jossa kasvavat maailman kovimmat kilpapurjehtijat. Se on toisaalta riittävän helppo käsiteltävä 8-vuotiaalle, mutta toisaalta riittävän haasteellinen ja tekninen vielä 15-vuotiaallekin (www.optari.net).

Kun optimistijollan käyttäjällä alkaa saippualaatikko käymään pieneksi siirrytään Zoom8:n. Zoom8 on suunniteltu tämän päivän purjehtijoille. Jollassa on kaikki ne toiminnot, jotka löytyvät suuremmistakin veneistä. Näin nuori kippari oppii heti alkuun purjeveneen trimmauksen ja sillä purjehtimisen. Tämän jälkeen siirtyminen suurempaan veneeseen käy vaivatta (www.zoom8.fi).

Toinen reitti kokemuksen kehittämiseen on monipuolinen ILCA eli Laser kalusto jossa eri masto/purje varianteilla voidaan tehdä hyvinkin erilainen vene purjehtia. ILCA tarjoaa kaikenikäisille ja -tasoisille mielenkiintoisen veneen. ILCA:n valtteja seuratoiminnassa on, että samalla rungolla voivat purjehtia niin juniorit, aktiivikisaajat, kuin vanhemmat Masters-purjehtijat. Eri luokkien erona on vain purje ja alamasto (www.saillaser.fi).

Juniori- ja kevytvenejaoston pääkalustoa ovat Optimistit ja ILCA:t, mutta joukkoon kuuluvat myös Zoom8.

Mikäli haluat käyttää seuran jolla- tai kevytvenepalveluita, ole yhteydessä Ville Johniin (ks. yhteystiedot yllä). Hänen kauttaan saat infon, kuinka varaukset tehdään.

Seuran kaluston vuokraushinnat kesällä 2024:

Seuran kaluston ei ole vuokrattavissa kun seuralla on jollaharjoituksia ( maanantai ja torstai )

Kausi 2024

Pyrimme mahdollisuuksien sekä kysynnän mukaan järjestämään kaksi alkavaa aloittelija tason optimistijolla kurssia joihin kumpaankin mahtuu 12 purjehtijaa sekä toukokuussa yhden purjehduksen aloitusleirin Wilmanrannassa.  Lisätietoa tästä

Mikäli jollapurjehduksen aloittaminen kiinnostaa tai sinulla herää kysymyksiä asiasta ole yhteydessä matalalla kynnyksellä!

junnut@lrps.fi 

 

 

*  *  *

 

 

Yhteistyössä