Lappeenrannan Pursiseuran hallitus ja yhdyshenkilöt

Hallitus valitaan vuosittain syyskokouksessa. Hallitus muodostuu puheenjohtajasta sekä jaostojen vetäjistä. Hallituksen puheenjohtajaa kutsutaan pursiseuraperinteiden mukaan kommodoriksi. Hallitukseen voidaan erikseen nimetä tai kutsua esim. seuran sihteeri, talousvastaava ja muita toimijoita. Kommodorin toimikausi on yksi vuosi, eli seuran pj. valitaan vuosittain syyskokouksessa. Hallituksen jäsenillä toimikausi on kaksi vuotta. Hallitus valitsee varakommodorin hallituksen jäsenistä.

Hallituksen tehtävänä on johtaa seuran toimintaa pitkällä ja lyhyellä tähtäimellä. Pitkällä tähtäimellä tarkoitetaan muutaman vuoden päähän ulottuvia tavoitteita ja linjauksia. Lyhyellä tähtäimellä tarkoitetaan vuosittaisia toimenpiteitä, jotka tehdään pidemmän tähtäimen tavoitetilan saavuttamiseksi. Pidemmän tähtäimen toiminnasta on esimerkkinä ”Uusi Aalto” -ohjelman, joka sisältää seura- ja jaostotason pidemmän tähtäimen tavoitteet ja keskeiset toimenpiteet.

Käytännön seuratyön tekeminen tapahtuu jaostoissa. Toimintaedellytysten vahvistamiseksi jaostoille on annettu ns. sisäinen autonomia talouden ja toiminnan suhteen. Tämä tarkoittaa, että jaostoilla on valtuus ja vastuu toteuttaa toimintaa ja talouttaan seuran sääntöjen puitteissa.

Hallitustyöskentelystä:
Seuralla on käytettävissä Googlen Drive-palvelu, jossa säilytetään seuran yleiskokousten asiakirjoja ja hallituksen kokousten pöytäkirjoja, muistioita ja muita tärkeitä aineistoja. Hallituksen kokouksia on viime aikoina pidetty verkkokokouksina (Google Meet). Kokouksen asialista valmistellaan etukäteen: kokousagenda on pitkälti vakioitu ja kukin hallitusjäsen valmistelee kokousasiat omalta osaltaan etukäteen. Kokouksen aikana sovittu kirjaaja pitää kokousasiakirjaa ja päivittää pöytäkirjaan keskustelun aikana esille nousseita asioita ja kirjaa päätökset. Näin saadaan kokoukset tehokkaammiksi ja ne eivät vie niin pitkää aikaa. Tarvittaessa yksittäisistä kokousasioita voidaan tiedottaa jäsenistöä Suuli-viestillä, www-sivulla ja Facebookissa.

Hallituksen jäsenet ja tehtävät

Kommodori:
Topiantti Äikäs, seuran pj., SPV:n Veneilytoimikunnan jäsen, VT:n Ympäristökomitean pj.
040 716 4188, topiantti.aikas[at]lrps.fi

Juniori- ja kevytvenejaosto:
pj. Matias Turunen
040 356 8441, matias.turunen[at]lrps.fi

Koulutusjaosto, Wilmanrannan Purjehduskoulu:
Markku Mäki-Hokkonen
040 569 5515, markku.maki-hokkonen[at]lrps.fi

Katsastus- ja vesiturvallisuusjaosto:
pj. Jorma Julku, katsastusvastaava
0400 567 462, jorma.julku[at]lrps.fi 

Matkapurjehdusjaosto, varakommodori:
pj. Antti Ryynänen (myös: tietohallinto, yhteydet)
044 558 9820, antti.ryynanen[at]lrps.fi

Puuvenejaosto:
pj. Tuomas Talka
045 203 6822, tuomas.talka[at]lrps.fi

Kiinteistöjaosto:
pj. Timo Nurmi
0400 752 719, timo.nurmi[at]lrps.fi

Jäsen:
Mikko Ikonen, FinRating-mittaaja (ORC-mittaus, purjeet) sekä erikseen määräytyvät erityistehtävät (yhteyspäällikkö sidosryhmiin)
044 554 8268, mikko.ikonen[at]lrps.fi

Kutsuttuna hallituksessa:
Jussi Peltola, tukikohtakoordinaattori
0500 677 247, jussi.peltola[at]lrps.fi

Ville Törmälä, seuran jäsenrekisteri-, laskutus- yms. talousasiat
050 533 9827, ville.tormala[at]lrps.fi

Muut yhteyshenkilöt LrPS:n toiminnassa:

Kilpailujaosto:
Tommi Isotalo, jaoston pj.
Saimaaranking-toimikunnan pj.
040 778 9857, tommi.isotalo[at]flowrox.com

Surffijaosto:
yhteyshenkilö: Kalevi ”Kale” Männistö
050 015 2757, kalevi.mannisto[at]gmail.com

Ympäristö- ja olosuhdejaosto:
N.N., avoin
yhteyshenkilö (toistaiseksi): Topiantti Äikäs, 040 716 4188, topiantti.aikas[at]lrps.fi

Muut:

Maksut pursiseuralle

Voit tilata pursiseuran laskut tulemaan suoraan verkkopankkiisi, menemällä oman verkkopankkisi E-laskutilaukseen ja hakemalla e-laskutoimittajista “Lappeenrannan pursiseura”.

Jotta saat tilattua laskut, tulee sinun antaa SPV:n jäsennumero (Suuli ID) asiakasnumerokenttään. Löydät SPV:n asiakasnumeron Suulista. Jos perheessänne on useita jäseniä, pitää jokaiselle henkilölle tilata verkkolasku erikseen. Voit tilata itsellesi myös toisen henkilön verkkolaskuja, antamalla toisen henkilön nimen sekä hänen Suuli ID:n. 

Jäsenmaksut, hyllyvuokrat, telakointimaksut sekä muut “pakolliset” maksut laskutetaan seuran toimesta.

Laskut voi valita tulemaan joko kirjepostina, sähköpostina tai suoraan verkkolaskuna (ks. edellä). Jos ette ota verkkolaskua käyttöönne, vaan valitsette laskun toimitustavaksi joko kirjeitse tai sähköpostitse, niin pitäkää huoli, että yhteystietonne on ajan tasalla. Näin taataan se, että laskut tavoittavat teidät ja saatte laskut teille sopivalla tavalla. 

Käytön mukaan itse maksettavat maksut

Näistä maksuista ei tule erillistä laskua vaan käyttäjät maksavat maksut itse käytön mukaan. Maksutapoina MobilePay (suositus) tai tilisiirto. Poistuvana maksutapana on toistaiseksi myös käteismaksu tukikohdissa ja Wilmanrannassa.

MobilePay:

Maksu ao. lyhytnumerolla tai tukikohdista löytyvillä qr-koodeilla.

26115 Mäntysaaren tukikohta

74616 Parkonperän tukikohta

57046 Wilmanranta ja muut maksut

Tilisiirtona:

Tilinumero: FI16 5620 0920 1976 95

Saaja: Lappeenrannan pursiseura

Viite:

1009 Tukikohtien kausimaksu (vuonna 2020 60€)

1012 Mäntysaaren tukikohtamaksu (Erilliset ohjeet tukikohdassa, riippuu vierailun pituudesta)

1025 Parkonperän tukikohtamaksu (Erilliset ohjeet tukikohdassa, riippuu vierailun pituudesta)

1038 Pesurin käyttömaksu (Ohjeet pesurin luona)

1041 Seuran tilaisuus (Esim. brunssi tms)

1054 Väinön tai Ainon vuokraus 

1067 Wilmanrannan pyyhevuokra (Tiistaisaunat tai muut seuran järjestämät tilaisuudet)

1070 Wilmanrannan saunamaksu (Tiistaisauna)

1083 Venemessumatka (Erilliset ohjeet ja hintatiedot Surakalta)

Seuran logot ja slogaani: ”Mieluummin purjehdin”

Tähän alle on koottu seuran käytössä olevia logoa ja slogaaneja *.jpg- ja *.png-tiedostomuodoissa. Ne ovat seuralaisten ja muidenkin käytettävissä sopivissa yhteyksissä ja medioissa.

Mieluummin purjehdin -sloganiin liittyy mielenkiintoinen tarina. Asiaa selvitettiin muutamien seniorilähteiden (T. Nurmi, H. Äikäs, P. Hänninen) kautta. Ajankohta on tarkentunut 1970-luvun puoliväliin.

Selvityksessä on paljastunut, että seuran jäsen Asko Verho oli erään ulkomaanmatkan yhteydessä nähnyt englanninkielisen tarran, jossa sanottiin: ”I’d rather be motorcycling”, eli ”olisin mieluummin moottoripyöräilemässä.”

Siskonsa Päivi Verhon kannustamana ja ideoimana ilmaisu sai muotonsa ”mieluummin purjehdin”. Asko teki ensimmäisen slogan-tarran ensin omaan autoonsa erillisillä tarrakirjaimilla. Siitä innostuneena LrPS:n väki pyysi Askoa, joka toimi tuohon aikaan kirjapainossa, tekemään tarran, jossa oli myös seuran logo. Tarran teksti varmistettiin myös kielitoimistosta, että sanassa ’mieluummin’ on todellakin kaksi u-kirjainta.

Asko kertoi, että tuolloin piirrettiin myös seuran tunnus eli logo uusiksi ja se sai nykyisen muotonsa. Seuran lippu ja siinä oleva seuratunnus oli hyväksytty vuonna 1968 (Sairanen 2002: 74). 

1970-luvun lopulla ja 1980-luvulla Askon ideoimaa Mieluummin purjehdin -tarraa painettiin tuhatmäärin. Kokoja oli kaksi. Nyt voisi olla aika toteuttaa uusi ”tarra-kampanja” – sanoma on edelleen sama: mieluummin purjehdin!

(Tietolähteet: P. Hännisen muistelot; puhelu A. Verho / 28.4.2020; Sairanen Petter, 2002: Lokikirja – Lappeenrannan pursiseura ry 1952-2002.)

Logot:

Logot ovat tässä kaikkien niitä tarvitsevien käytettävissä. 
Voit kopioida logo-kuvan omalle koneellesi klikkaamalla hiiren oikean puolesta painiketta.

 

 

 

Yhteistyössä