Lappeenrannan Pursiseuran jäsenyys

Lappeenrannan Pursiseurassa on noin 400 jäsentä ja 130 venettä, joista noin sata ovat katsastettuja.

Näin pääset jäseneksi Pursiseuraan:

LrPS:n varsinaiseksi (vuosi-)jäseneksi voit hakea, kun:

A) Olet Suomen kansalainen ja Lappeenrannan tai ympäristökuntien asukas ja jäseneksi liittyessäsi ilmoitat mahdollisen veneesi LrPS:n venerekisteriin katsastuksen yhteydessä. Seurassa voi olla jäsenenä niin purje- kuin moottoriveneen omistajia. Jäsenenä voi olla myös ilman venettä.

tai:

B) Olet Suomen kansalainen Lappeenrannan tai ympäristökuntien ulkopuolelta ja
1) … liittyessäsi ilmoitat (mahdollisen) veneesi katsastuksen yhteydessä LrPS:n venerekisteriin ja veneesi kotisatamaksi tulee Lappeenranta tai lähisatama ympäristökunnasta (esim. Taipalsaari, Joutseno (osa Lpr:n kaupunkia), Imatra).
2) … tai sinulla on kaksi LrPS:n nykyistä jäsentä suosittelijoina (suosittelijat ja heidän yhteystiedot ilmoitetaan jäsenhakemuksessa).

Haen jäsenyyttä:

Hae jäsenyyttä tällä lomakkeella (lomake aukeaa uuteen välilehteen).

Liittymismaksu on kaksinkertainen jäsenmaksu eli 120 €.
Liittymismaksu peritään vain varsinaiselta vuosijäseneltä, eli perhejäseniltä ja alle 18-vuotialta juniorijäseneltä liittymismaksua ei peritä.

Jäsenmaksut ovat

Varsinaisen vuosijäsenen liittymis- ja jäsenmaksu ensimmäiseltä vuodelta on siis 180 € (eli 120 €:n liittymismaksu ja 60 €:n vuosimaksu). Jäsenmaksu peritään vuosittain. Sen suuruuden määrää vuosikokous. (Viimeksi jäsenmaksuja tarkastettiin syyskokouksessa 2017, jolloin vahvistettiin nykyiset jäsenmaksut.)

Voit hakea seuran sääntöjen mukaista vuosijäsenyyttä myös sähköpostilla: info[at]lrps.fi.

Ilmoita viestissä seuraavat tiedot (HUOM: puutteellisin tiedoin jätettyä hakemusta emme voi käsitellä):

HUOM: jäsenyyden myötä saat SPV:n (Suomen Purjehdus ja Veneily ry) Suuli-ID -numeron. Samalla saat salasanan Suuli-jäsenrekisteriin. LrPS käyttää virallisena jäsenrekisterinä SPV:n Suuli-rekisteriä.

Yhteystietosi tallennetaan seuran puolesta Suuliin, mutta pidä Suuli-tunnukset tallessa: jokainen päivittää itse (tai seuran hallituksen toimijoiden avulla) omat osoite- ja venetiedot Suuliin. Siellä myös hallinnoidaan omia jäsenyyksiä.

Junioritoiminta

Seuran junioreja koulutetaan pääasiassa optimisti- ja laserjollilla. Harrastuksen voi aloittaa myös ilman omaa venettä, minkä mahdollistaa seuran oma kalusto. Junnuille järjestetään harjoitusleirejä sekä toimintapäiviä, läpi voidaan pyörittää viikkoharjoituksia eri tasoryhmissä. Lisää toimintaa järjestäviä aikuisia toivotaan mukaan. Lisätietoja täältä.

Purjehduskoulutus

Wilmanrannan Purjehdusopisto on SPV:n ja PORY:n (Purjehduksen opettajat ry) hyväksymä purjehduskoulu. Kursseja järjestetään vuosittain aikuispurjehtijoille. Kursseilla opitaan matkapurjehduksen perusteet ja harjoitellaan sekä Lappeenrannan lähivesillä että eteläisellä Saimaalla. Toimintaa järjestää LrPS:n Koulutusjaoston pätevät purjehduksenopettajat ja -ohjaajat.

Matkapurjehdus ja tukikohdat

Seuran matkapurjehdusjaosto järjestää vuosittain muutaman eskaaderipurjehduksen. Osallistuminen eskaadereihin on pääsääntöisesti ollut maksutonta. Muissa satamissa laituripaikat ja saunat osallistujat maksavat itse.

Matkapurjehdukseen lukeutuu myös jokavuotinen, jo legendaariseksi muodostunut venemessumatka. Helmikuussa järjestettäville Helsingin kansainvälisille venemessuille matkataan perinteisesti messujen toisena lauantaina.

LrPS:llä on kaksi omaa tukikohtaa: ”Mäntsikkä” (Suuri Mäntysaari) ja ”Parkonperä” (Kurensalo). Lisäksi jäsenillä on mahdollisuus käyttää useita muiden pursiseurojen tukikohtia aina Kuopioon ja Joensuuhun asti. Lisäksi matkaveneille järjestetään oma talvitelakointi Linnoitusniemeen: veneiden vesille laskut ja syysnostot tehdään sujuvasti talkoohengessä.

Mäntsikästä ja Parkonperästä on lisää asiaa jaoston sivulla.

Katsastus ja vesiturvallisuus

LrPS:n venerekisterissä on hieman alle 100 katsastettua venettä. Kaikkiaan jäsenillä on noin 140 venettä. Vuosittain tavoitteena on lisätä katsastettujen veneiden lukumäärää. Katsastuksessa käydään läpi kunkin aluksen vesiturvallisuusasioita. Katsastajat neuvovat ja opastavat turvalliseen veneilyyn. Huomaathan, että vain katsastettu vene saa käyttää seuran venelippua. Saalinkiin nostettavaa jäsenviiriä voi käyttää veneessä, jolle ei ole tehty vuosittaista katsastusta. Katsastus on edullinen: kaikki veneet ja katsastusluokat maksavat vain 30 €. 

Kilpailut

Pursiseuran jäsenenä voit osallistua sekä kevyt- että kölivenekilpailuihin. LrPS järjestää vuosittain n. 15 purjehduskisaa, joista näkyvin kisamuoto on touko- ja kesäkuussa sekä elo- ja syyskuussa pidettävät Tiistaikisat Lprn edusvesillä, kaupungin ”Purjehdusareenalla”. Lisäksi LrPS:n veneet osallistuvat aktiivisesti Saimaaranking-kisasarjaan ja heinäkuussa seura järjestää yhdessä JV:n kanssa Saimaa Geopark Regatan.

Puuveneet

LrPS:aan kuuluvilla puuveneilijöillä on käytössä tukikohtana Pallonlahden Kiisuhallissa oleva telakka. Siellä voi säilyttää ja kunnostaa puuveneitä kohtuullisissa olosuhteissa. Pallon telakalla on käytettävissä puutyökoneita, joilla veneiden kunnostaminen sujuu kuin spinnujiippi hyvässä tuulessa! Puuveneporukka on samanhenkistä jengiä ja pitävät kiinteästi yhtä oman harrastuksen parissa.

Surffijaosto

Huhtiniemessä sijaitseva ”Surffikuuri” on purjelautailijoiden tukikohta. Porukka on pieni, mutta aktiivinen. Jos olet kiinnostunut purjelautailusta ja haluat perehtyä toimintaan enemmän, niin ole yhteydessä jaoston toimijoihin. Surffikuurissa on tilaa vielä muutamalle laudalle ja purjevarustuksille.

Kiinteistöt

LrPS:lla on hallinnassaan kolme tärkeää kiinteistöä: Wilmanrannan Purjehduskeskus sekä saaritukikohdat Suuressa Mäntysaaressa ja Kurensalossa. Kaikkia kiinteistöjä pidetään hyvässä kunnossa ja ne ovat tärkeitä tukikohtia kaikille seuralaisille. Seuran jäsenenä saat Wilmanrannan vuokrast alennusta ja monet seuran jäsenten syntymäpäivät, lakkiaiset ja muut juhlallisuudet onkin pidetty Purjehduskeskuksella. Myös perinteiset Kölintervajaiset ja Mastonkaatajaiset pidetään Wilmanrannassa.

Ympäristö- ja olosuhdeasiat

LrPS haluaa olla vastuullinen veneily- ja purjehdusolosuhteiden kehittäjä. Ympäristöjaoston toimintaa ollaan organisoimassa ja kaikki toiminnasta kiinnostuneet ovat tervetulleita jaoston toimintaan. 

Julkaisut ja some

LrPS julkaisee vuosittain Halssi-jäsenlehden. Halssissa kerrotaan tulevan kauden tapahtumista ja tavoitteista. Halssi jaetaan jokaiseen jäsentalouteen sekä tukijoille.

LrPS:n verkkosivut uudistettiin keväällä 2017 ja sivuja ylläpitää useampi henkilö.

Seuran Facebook-seinä on myös aktiivisessa käytössä ja sen toimii avoimena seuralaisten omana tiedotuskanavana.

Lisäksi seuran jäsenet saavat jäsentiedotteita SPV:n Suuli-rekisterin kautta. Siksi on tärkeää, että (sähköposti-)osoitetiedot ovat jiirissä.

Tapaamisen ja kokoukset

Talvi- ja telakointikaudella seura järjestää Wilmanrannassa säännöllisesti seurailtoja, joiden nimi on Wilmanrannan Saalinki & Salaatti. Tilaisuuksissa käsitellään purjehdukseen ja veneilyyn liittyviä aiheita. Vuonna käsiteltyjä 2020 aiheita voi tarkastella täältä.

LrPS:ssä on jäsenistöllä vuosittain kaksi yleiskokousta: syys- ja kevätkokous. Syyskokouksessa vahvistetaan seuraavan vuoden toiminta- ja taloussuunnitelma (budjetti) ja valitaan kommodori ja hallitus. Keväällä pidettävässä vuosikokouksessa käsitellään edellisen vuoden toimintakertomus ja hyväksytään tulos ja tase. Yleiskokouksissa jäsenillä on mahdollisuus tuoda käsiteltäväksi tärkeäksi katsomiaan asioita.

Lisäksi toivotaan jokaiselta jäseneltä aktiivisuutta osallistua palveluiden tuottamiseen.