Purjehduskeskus
– kaikkien veneilijöiden kokoontumispaikka Lappeenrannassa

Teksti: Timo Nurmi

Kuinka se tehtiin?

Pursiseuralaiset rakensivat itselleen, kaikille lappeenrantalaisille veneilijöille, täällä vieraileville veneilijöille, kaupunkimme yrityksille ja asukkaille ja kesäisin kaupunkiimme saapuville turisteille PURJEHDUSKESKUKSEN – seuramme tukikohdan ja tunnuksen Linnoitusniemen satamaan. Avajaiset pidettiin Vappuna 2005 ja siitä kohti tulevaisuutta paljon toimintaa Saimaan hienoimmassa purjehduskeskuksessa.

Lähes utopistiselta tuntuneesta ideasta ja tarpeesta omiin tiloihin kehittyi hanke, joka konkretisoitui Lappeenrannan kaupungin, lääninhallituksen ja EU:n rahoitustuen kautta päätökseen purjehduskeskuksen rakentamisesta syksyllä 2003. Ja siitä alkoivat todelliset talkoot. Teimme purjehduskeskuksen panostamalla suunnitteluun, rakentamiseen ja projektin ohjaukseen yhteensä noin 5 000 talkootyötuntia. Rakennus on todella pursiseuralaisten oma ja itse tekemä. Jokaisen pursiseuralaisen sydän on sykkinyt seuran historian suurimmalle hankkeelle. Nyt voimme ylpeinä todeta – ME TEIMME SEN!

Meillä on koko projektin ajan ollut myös loistavat rakentajat, urakoitsijat ja muut yhteistyökumppanit. Matkan varrella on mukaan saatu useita hanketta taloudellisesti tukeneita sponsoriyrityksiä. Ilman kumppaneitamme emme olisi saaneet nykyisen kaltaista lopputulosta. Sen arvo on paljon enemmän kuin siihen sijoitetut eurot. Olemme syvästi kiitollisia kaikille hankettamme edistäneille, siihen osallistuneille ja sitä taloudellisesti tukeneille tahoille.

Mikä on Purjehduskeskus?

Se on pursiseuralaisten kokoontumispaikka – pursiseuran toiminnan sydän, jossa voimme kokoontua ilman sen kummempaa syytä, askarrella veneemme varusteiden tai kevytveneiden parissa, säilyttää varusteitamme, touhuta kasvavien ja kehittyvien junioreittemme kanssa, kouluttaa itseämme ja toisiamme, tarjota kokoontumistiloja muille veneilyn harrastajille, pitää vuotuiset kokouksemme ja paljon muuta. Uutta käyttöä syntyy varmasti lisää vuosien varrella. Se on myös paikka, jonka haluamme näyttää kaikille ystävillemme, tuttavillemme ja vieraillemme.

Se on tasokas kahvila-ravintola, jossa vietämme vuotuiset juhlamme, hetkiä rantauduttuamme Saimaalta tai istahdamme kupposen ääreen ihan muuten vaan, jonne viemme ystävämme ja vieraamme erilaisiin tilaisuuksiin vaikkapa perhejuhlien merkeissä tai liikekumppanimme ja työtoverimme koulutus- ja työpaikkatilaisuuksiin. Se on kaikkien veneilijöiden, kaupunkilaisten, kaupungissamme vierailevien turistien ja kaupunkimme yritysten käytettävissä.

Se on saunapaikka Saimaan rannalla keskellä kaupunkia upeilla näköaloilla ilta-auringon kultaamille laineille tai lumiselle ulapalle, jonka löylyissä voi omissa ajatuksissaan tai hyvän porukan kesken palata kesän purjehdusten tyrskyihin ja tyveniin, purjehduskeskuksessa vietetyn kokouspäivän antiin tai heittäytyä mietiskelemään kiukaalla höyryksi muuttuvan veden syvempää olemusta.

LAPPEENRANNAN PURSISEURA TOIVOTTAA KAIKKI JÄSENENSÄ, YHTEISTYÖKUMPPANINSA, VIERAANSA JA KAIKKI VENEILIJÄT TERVETULLEIKSI PURJEHDUSKESKUKSEN KÄYTTÄJIKSI!

Purjehduskeskuksen tavoitteet

Tilat

Tontti: Lappeenrannan kaupungin tontti Rapasaaressa
Käytettävissä oleva rakennusoikeus: 350 krs. m² (= n. 300 huoneistoala m²)

Rakennus koostuu kahdesta kokonaisuudesta:

Rahoitus

Kustannusarvio noin 400.000 €

Rahoitus:

*Omarahoitus talkootyötä, tarvikesponsorointeja, rahaa, …

Tilojen kustannusarvio jakaantuu seuraavasti:

Aikataulu

Vaihe 1: Projektin miehitys ja organisointi 9/2003 – 10/2003
Vaihe 2: Purjehduskeskuksen toimintamallin luonti 10/2003 – 1/2004
Vaihe 3: Purjehduskeskuksen piirustusten laatiminen 11/2003 – 03/2004
Vaihe 4: Rakentamisen organisointi 03/2004 – 04/2004
Vaihe 5: Rakentaminen 05/2004 – 05/2005

Avajaiset: 1.5.2005

 

Yhteistyössä