Lappeenrannan Pursiseuran jäsenyys

Lappeenrannan Pursiseurassa on noin 400 jäsentä ja noin 120 katsastettua venettä.

Näin haet jäsenyyttä:

Tutki ensi tämän sivun informaatio, että voit hakea jäsenyyttä LrPS:ssa. 

Täytä jäsenhakemus Google Forms-sivulla: jäsenhakemus avautuu tästä.

Hakemukseen pyydetään seuraavat tiedot:

LrPS:n hallitus käsittelee jäsenhakemukset niiden saapuessa. Hyväksymismenettely on ajallisesti ripeä ja joustava. Hyväksymisen jälkeen tulet saamaan seuralta sähköpostiviestin, että jäsenyytesi on käsitelty. Myöhemmin saat ilmoittamaasi maapostiosoitteeseen maksutiedot ja muuta seurainfoa (Halssi-jäsenlehden). 

Liittymismaksu on vuonna 2023 sama kuin vuosimaksu (55 €).
Liittymismaksu peritään vain varsinaiselta jäseneltä, alle 18-vuotiaalta juniorijäseneltä liittymismaksua ei peritä.

Vuosimaksut ovat vuoden 2023 osalta:

Varsinaisen jäsenen liittymis- ja jäsenmaksu ensimmäiseltä vuodelta on siis 110 € (eli 55 €:n liittymismaksu ja 55 €:n vuosimaksu). Vuosimaksu peritään joka vuosi. Sen suuruuden määrää vuosikokous. Ensimmäisen vuoden jäsenmaksu vähennetään vuoden kuluvien kuukausien mukaan (säännöt 4 §, 4 mom.).

Jäsenyyden perusteet LrPS:ssa

LrPS:n varsinaiseksi jäseneksi voivat hakea:

A) EU-kansalaiset ja muut henkilöt joilla on pysyvä oleskelulupa Suomeen, jotka asuvat Lappeenrannassa tai lähikunnassa. Jäseneksi liittyessä mahdollinen vene katsastetaan ja liitetään LrPS:n veneluetteloon. Seurassa voi olla purje- ja moottoriveneitä.

tai:

B) EU-kansalaiset ja muut henkilöt joilla on pysyvä oleskelulupa Suomeen, jotka asuvat muualla kuin Lappeenrannassa
1) … kun hakijan vene katsastetaan LrPS:n veneluetteloon ja sen kotisatamaksi tulee Lappeenranta tai muu satama lähipaikkakunnalta;
2) … kun jäsenyyttä haettaessa ilmoitetaan suosittelijana kaksi LrPS:n jäsentä.

Huomaathan seuraavaa:

Jäsennyyttä voi  hakea myös sähköpostitse:

Voit hakea seuran jäsenyyttä myös sähköpostilla: info[at]lrps.fi.

Ilmoita viestissä seuraavat tiedot:
(HUOM: puutteellisin tiedoin jätettyä hakemusta emme voi käsitellä)

HUOM: LrPS käyttää virallisena jäsenrekisterinä SPV:n Suuli-rekisteriä ja jäsenpostin yhteydessä saat Suuli-ID -numeron. Se näkyy paperilaskussa tai voi pyytää sen erikseen. 

Pidä Suuli-tunnukset tallessa: jokainen päivittää itse (tai seuran hallituksen toimijoiden avulla) omat osoite- ja henkilötietojen muutokset Suuliin. Erityisen tärkeää on, että ainakin sähkö- ja maapostien muuttuessa asia ilmoitetaan myös Suuli-rekisteriin.

Julkaisut ja some

LrPS julkaisee vuosittain Halssi-jäsenlehden. Halssissa kerrotaan tulevan kauden tapahtumista ja tavoitteista. Halssi jaetaan jokaiseen jäsentalouteen sekä tukijoille. Linkki vuoden 2023 Halssi-lehteen.

LrPS:n verkkosivuja ylläpitää useampi henkilö. Seuran Facebook-seinä on myös aktiivisessa käytössä ja sen toimii avoimena seuralaisten omana tiedotuskanavana. Lisäksi seuran toiminnoissa on eräitä muitakin aktiivisia Facebook- ja muita ryhmiä. Nämä ainakin kannattaa ottaa seurantaan:

Lisäksi seuran jäsenet saavat jäsentiedotteita SPV:n Suuli-rekisterin kautta. Siksi on tärkeää, että (sähköposti-)osoitetiedot ovat jiirissä.

Tapaamisen ja kokoukset

Talvi- ja telakointikaudella seura järjestää Wilmanrannassa säännöllisesti seurailtoja, joiden nimi on Wilmanrannan Saalinki & Salaatti. Tilaisuuksissa käsitellään purjehdukseen ja veneilyyn liittyviä aiheita.

LrPS:ssä on jäsenistöllä vuosittain kaksi yleiskokousta: syys- ja kevätkokous. Syyskokouksessa vahvistetaan seuraavan vuoden toimintasuunnitelma ja talousarvio (budjetti), valitaan vuosittain kommodori ja hallituksen jäseniä. Keväällä jäsenkokouksessa käsitellään ja hyväksytään edellisen vuoden toiminta- ja talouskertomukset. Yleiskokouksissa jäsenillä on mahdollisuus tuoda käsiteltäväksi tärkeäksi katsomiaan asioita, ks. säännöt 12 §, 3. mom.

Jokaiselta jäseneltä aktiivisuutta osallistua seuran toimintojen ja palveluiden tuottamiseen.

Yhteistyössä