Tälle sivulle kootaan LrPS:n vuosittaiset tapahtumat. Sivua pidetään yllä yhteisesti, lisätiedot ja -pyynnöt: info[at]lrps.fi
Tapahtumainfoa on myös LrPS:n Facebookissa, jonka uutisvirta on nähtävillä myös www-sivulla.

Vuosi 2021

Covid-19 -tilanteessa johtuen muutokset tapahtumissa ovat mahdollisia. Ajankohtaisista tapahtumista on tietoa myös muualla www-sivuilla ja Facebookissa.

Linkki SPV:n Digikirjastoon, jossa on hyödyllistä infoa kaikille purjehtijoille ja veneilijöille.

Lokakuu

Marraskuu

Joulukuu

VUODEN 2021 kulkua:

Tammikuussa seurattiin SPV:n webinaaria ”Aloita veneily” ja saunottiin turvaväleillä Wilmanrannassa. Hallitus 2021 järjestäytyi ja ryhtyi hommiin.

Helmikuussa innokkaimman seurasivat SPV:n Virtuaaliviikonloppua verkossa. VN:n asettamat koronamääräykset peruivat Wilmanrannan varaukset ja tyhjensivät saunan. 

Maaliskuussa elettiin seuratoiminnan osalta hiljaiseloa: tiistaisaunat ja muut tapahtumat oli koronapandemian takia peruttu. Innokkaimmat hiihtelivät ja kulkivat Saimaan jäällä sopivin välimatkoin. Kuun lopulla pidettiin perinteinen SPV:n Saimaan aluekokous verkkotapahtumana.  

Huhtikuussa katsastajat aktivoituivat tekemään runkokatsastuksia ja seuran sääntömääräinen kevätkokous pidetiin 22.4. Keskusteltiin ajankohtaisista asioista, joista tärkeimpänä oli kaupungin suunnitelmat satama-alueen kehittämiseksi. Seuraväkeä huoletti talvisäilytyspaikkojen säilyminen satamassa. Käydyn keskustelun perusteella seura kirjelmöi asiasta kaupungille. Kevään purjehduskurssit ja muut tapahtumat olivat edelleen peruttu.

Toukokuussa tervattin köli juhlallisin menoin: kölintervaajaksi oli kutsuttu LMS:n kommodori Virve Juntunen. Juntusen valinta tähän kunniatehtävään korostaa seurojen välistä yhteistyötä nyt ja tulevaisuudessa. Kölintervaukseen tästä linkistä. Koronarajoitteet peruivat Wilmanrannan Purjehduskoulun kevätkurssit, mutta ne ovat siirretty syksyyn. Samoin Stark Week Race -tiistaipurjehduksen kaksi ensimmäistä osakisaa jouduttiin perumaan, mutta kuukauden lopulla päästiin kisaamaan. LrPS:n veneet (Fatmai, Cascade ja Onyx) menestyivät erinomaisesti tai hyvin RiPS:n AUR-kisassa. Veneiden katsastukset alkoivat ripeästi ja tukikohdissa talkoiltiin ankarasti.

Kesäkuussa jouduimme perumaan WRJ-leiritapahtuman, mutta optit jatkoivat torstaipurjehduksia. Tiistai-iltojen STARK Week Race -kisat jatkuivat, pääosin kevyissä tuulissa. Mukana on ollut kivasti osallistujia. Tiistaisin on myös saunottu ja muutenkin Wilmanrannan vuokraustoiminta on palautumassa normaaliin. 19.6. purjehdittiin Kyläniemi Runt DH-kisa, jossa LrPS:n kunniaa pitivät yllä pienemmässä FinRating-luokassa Fatmai (1.) ja Adele (3.). Ison luokat palkinnot menivät RiPS:lle ja ImPS:lle. Kevyt tuuli haittasi (taas). Juhannusta vietettiin terveysturvallisesti sekä juhlavasti ja veneitä katsastettiin kiihtyvällä vauhdilla. 

Heinäkuussa vietettiin ennätysmäisen lämmintä kesää pitkin Saimaata: Savon Regatasta LrPS:n huipputiimit, Onyx, Fatmai ja Cascade kairasivat hienot tulokset: Matti Ahosen kipparoima Onyx voitti isomman luokan, Isotalon perheen Fatmai voitti pienemmän ja Saku Vennon Cascade oli hienosti toinen! Tämän paremmin ei olisi Savon Regatta mennä. Harmillisesti SLPS:n Ooppera Regatta jäi heikon tuulen takia kesken, siinäkin LrPS:llä oli vahva ote ainakin Klubiluokan kärkisijoilla… Muutama venekunta rohkeni osallistua Parkonperältä Savonlinnaan suuntautuneelle kesäeskaaderille ja tapahtuma saanee varmasti jatkoa tulevina purjehduskausina. LrPS oli mukana Lpr:n ympäristötoimen järjestämään Pulahda Puhtaaseen Saimaaseen -tapahtumaan Myllysaaressa ja esillä oli seuran jolla- ja kevytvenekalustoa. Heinäkuu oli todella lämmin ja Parkonperän laiturissa mitattiin veden lämpötilaksi toistuvasti +28 astetta. 

Elokuussa jatkuivat LrPS:n STARK Week Race -tiistaipurjehdukset ja mukana on ollut ilahduttavan paljon veneitä. Wilmanrannan Purjehduskoulu jatkoi koronatauon jälkeen toimintaansa ja kurssilla on ollut innokkaita, uusia seuralaisia. Harmillisesti loppukesän myötä terveystilanne heikkeni koko maassa ja käytännön retkipurjehdusosuus jouduttiin siirtämään tulevaan kevääseen. Saimaaranking-sarjaa seilattiin eteläisellä Saimaalla: Unesco Saimaa Geopark Regatan Joutsenpurjehdus vietiin läpi kovassa kelissä ja Saimaa-regatta puolestaan kevyessä. Kärjessä oli tutut nimet. Lappeenrannan Laser-mestaruuskisoissa voitto ylsi toistamiseen Outi Kolhonen. Saimaaranking huipentui Ristisaaren Malja -kilpailuun, jonka jälkeen tiedettiin, että pikkuluokan voitti Fatmai saaden hyvää taustatukea kakkoseksi tulleelta Cascadelta, isossa luokassa Onyx päätyi niukasti kakkossijalle voiton mennessä Ristiinaan. Veneiden valoparaati toi eloa Satamanlahdelle ja mukana oli muutamia LrPS:n venekuntia synttäriseurueineen.

Syyskuussa saateltiin seuran järjestämät tiistaipurjehdukset, STARK Week Race päätökseen ja seilattiin perinteinen päätöskisa Wilmanrannan Valssi Lpr:n Purjehdus-Areenalla eli kaupungin edustalla. Tuttuja nimiä oli molempien kisatapahtumien kärjessä (lue lisää), mutta kaikkiaan on sanottava, että molemmat tapahtumat osoittavat kasvua ja lisääntyvää mielenkiintoa seuran toimintaa kohtaan. Mastonkaatajaisjuhlassa vuoden 2021 pursiseuralaisiksi julistettiin seuran MM-kolmoset, eli Kalevi Männistö ja Vili Kaijansinkko. Tukikohtaeskaaderi järjestettiin vaikka veneitä ei ollut enempää kuin viime vuonna. Hiljalleen veneitä aletaan nostaa pois vesistä ja valmistautuminen uuteen purjehduskauteen alkaa. Myös alueelliset koronarajoitukset ovat helpottaneet ja se on merkinnyt Wilmanrannan lisääntyvää käyttöä.

 


Vuosi 2020

Tammi- ja helmikuussa saunottiin tiistaisin, pidettiin kaksi Saalinki & Salaatti -seurailtaa (aiheina Suur-Saimaan kanava & uusi Veneliikennelaki) ja tehtiin Vene20Båt-matka. Hallitus kokousti.

Maaliskuussa ehdittin järjestää yksi Saalinki & Salaatti -seurailta, jossa Anssi Suuronen alusti Mäntzin uuden keitto- ja grillikatoksen hankinnasta. Ilta kokosi suht kivasti porukkaa ja keskustelua käytiin aktiivisesti. Sitten iski koronamääräykset ja monia toimia peruttiin.

Huhtikuussa koronatilanne sotki perinteisen seuratoiminnan ja kokoontumiset peruttiin. Siitä huolimatta seuran Saalinki & Salaatti -luentosarjassa toteutettiin Saimaa Geopark -aiheinen Web-striimaus ja sen onkin nähnyt jo yli sata henkilöä. 

Toukokuussa perinteinen kölintervaus sujui verkon välityksellä. Kölintervaajanaksi kutsuimme Pekka Sallan, joka toimi rakennuttajakonsulttina Wilmanranta-projektissa. Wilmanranta täytti vappuna 15 vuotta. Vaikka koronatilanne esti perinteiset kokoontumiset, niin kuun lopulla aloitettiin Tiistaikisat. 

Kesäkuussa kisailtiin tiistaisin Lpr:n edustalla, pidettiin sääntömääräinen kevätkokous (3.6.) sekä talkoiltiin Parkonperän puusavotassa. LrPS ja RiPS tekivät kuun puolivälissä historiaa kun ensimmäinen DH- eli kahden hengen miehistöllä käytävä kisa järjestettiin Kyläniemen vesillä. Sarviniemestä lähdettiin ja Kutveleelle päästiin ennen tuulen tyyntymistä. Juhannusjuhlien jälkeen alkoi Saimaa Ranking-sarja Savon Regatalla, jossa LrPS:n kisaveneet pärjäsivät hyvin. 

Heinäkuussa seilattiin pääasiassa Saimaa ranking -kisoja: Savossa Savon regattaa ja Joutsenon edustalla Saimaa Geopark Regattaa. LrPS:n veneet pärjäsivät hyvin: ”Fatmai” oli kärjessä alemmassa FINrating-luokassa ja ”Onyx” palkintosijoilla kisassa jos toisessakin. Junnut kokoontuivat Wilmanrannassa intensiivikurssille. 

Elokuussa jatkettiin seuran omien Tiistaikisojen sekä junnujen torstaipurjehduksia. Molemmissa tapahtumissa on ollut ilahduttavan paljon osallistujia! Myös Saimaa ranking -kisasarja saatiin päätökseen Ristisaaren Maljassa. LrPS:n ”Fatmai” sukeutui koko sarjan voittajaksi pienemmässä FINrating-luokassa ja ”Onyx” nappasi kesän kisasarjan kakkossijan isomassa luokassa. Keväältä syyspuolelle siirretty Purjehduskoulu päätettiin perua tältä kesältä – syynä koronapandemian tilanne. Kuun lopussa juhlittiin 30-vuotiasta Etelä-Karjalan Virkistysaluesäätiötä Sarviniemen uusitussa retkikohteessa.

Syyskuussa Optit ja kevytveneet seilasivat torstaisin Wilmanrannan edustalla ja köliveneet tiistaisin omassa Tiistai-kisassa. Molemmissa tapahtumissa oli mukavasti osallistujia. Syyseskaaderi suuntautui muutaman matkaveneen voimin Parkonperälle. Wilmanrannan Valssi oli jälleen suosittu (15 venettä) ja kisa ajettiin hienossa kelissä. Iltajuhla, mastonkaatajaiset, kokosi Wilmanrannan salin täyteen seuralaisia. Hallitus laati seuraavan vuoden toiminta- ja taloussuunnitelmaa, joka tuodaan hyväksyttäväksi lokakuun syyskokouksessa.

Lokakuussa saunottiin tiistaisin Wilmanrannassa, seilattiin Karvahattu Kuhaluodosta Parkonperälle ja viimeisteltiin saaritukikohdat talvikuntoon. Veneet nostettiin Saimaasta talviteloille ja valmistautumaan purjehduskauteen 2021. LrPS:n syyskokouksessa (22.10.) tehtiin hyviä ja viisaita päätöksiä seuratyön kehittämiseksi.

Marras- ja joulukuu sujuivat koronarajoitusten sallimissa rajoissa ja seuralaiset tapasivat toisiaan lähinnä tiistaisaunassa, jääkentillä ja hiihtoladuilla. Muutama seura-aktiivi kunnosti kaupungilahden Kullervo Areenan luistelijoiden iloksi. Alkutalven lumettomat hetket tarjosivat retkiluistelijoille mukavia hetkiä pienemmillä järvillä. Suur-Saimaa jäätyi vasta tammikuun puolella.

* * *

Yhteistyössä