Tälle sivulle kootaan LrPS:n vuosittaiset tapahtumat. Sivua pidetään yllä yhteisesti, lisätiedot ja -pyynnöt: info[at]lrps.fi
Tapahtumainfoa on myös LrPS:n Facebookissa, jonka uutisvirta on nähtävillä myös www-sivulla. Kilpailujaoston alta löytyy lisäksi erillinen kilpailukalenteri, johon on koottu Saimaan alueen kilpailuja. Linkki kilpailukalenteriin.

 

toukokuu 2024

Purjehtijakurssi 2024

Purjehtijakurssi 2024

4.5.2024 - 9.6.2024    
00:00
Kevätkurssi: purjehduksen teoriat (Wilmanrannan purjehduskeskus, Satamatie 23, Lappeenranta) la 4.5.2024 klo 8.00-15.00 purjehdus illat, käytännön harjoittelu purjehduskeskus Wilmanrannan lähivesillä,  ma 3.6.2024 klo 17.30-20.30 ja ke [...]
Pukkien siirto linnoitusniemestä

Pukkien siirto linnoitusniemestä

28.5.2024    
14:00 - 20:00
$0,00
Linnoitusniemen venepukit siirretään talkoovoimin kesäsäilytykseen. Talkoojoukkojen toivotaan saapuvan tiistaina klo 14 sotakorvauslaiturille. Kahdeksaan mennessä pitäisi kaiken olla valmista. Siirto tulee maksaa etukäteen verkkokaupassa Pukkien siirto [...]

kesäkuu 2024

Kyläniemi Runt 2024 DH

Kyläniemi Runt 2024 DH

15.6.2024    
Koko päivä
yhteistyössä RiPS:n kanssa, alustavasti la 15.6.2024.

heinäkuu 2024

Eskaaderi Parkonperä - Savonlinna

Eskaaderi Parkonperä - Savonlinna

3.7.2024 - 6.7.2024    
10:00 - 20:00
$0,00
ke 3.7. Etappi 1: Lähtö Parkonperästä klo 10.00, “tankkaus” Puumalassa, yöksi Kylmäsaari / Varviranta / Ruunasaari / “tai mitä keksitäänkään” – kohde määräytyy sään ja [...]

elokuu 2024

Botnia 6 – 50 vuotta

Botnia 6 – 50 vuotta

2.8.2024 - 4.8.2024    
Koko päivä
Purjehduskaudella 2024 tulee kuluneeksi 50 vuotta siitä, kun Lappeenrannassa valmistetut Botnia 6 -veneet ovat aloittaneet – sananmukaisesti – voittokulkunsa Saimaalla (ja vähän muillakin vesillä). Vuoden [...]
ILCA 6-kisat

ILCA 6-kisat

17.8.2024    
Koko päivä
Afganistanin valtion kaivosministeriön kieltopalkinto on taas jaossa kaikille avoimessa ILCA 6 luokan kilpailussa, mikä kilpaillaan match race kilpailuna. Kilpailu tapahtuu järjestäjän kalustolla. Lisätietoja Juniori- ja [...]

syyskuu 2024

Tukikohtaeskaaderi

Tukikohtaeskaaderi

6.9.2024 - 8.9.2024    
18:00 - 22:00
$0,00
Syksyllä järjestetään perinteinen Mäntysaarieskaaderi, tai jos sää suosii suojaisampaa yöpymispaikkaa, vaihtuu kohde (ja eskaaderin nimi) Parkonperään. Lähtö on perjantaina 6.9. klo 18.00 Wilmanrannan edustalta (muista [...]
Wilmanrannan Valssi

Wilmanrannan Valssi

21.9.2024    
09:30 - 23:45
Käytössä FINrating & LRPSrating -tasoitukset, jaossa useita kiertopalkintoja. Kilpailun jälkeen kesäkaudenpäätösjuhla Wilmanrannassa.

Toistuvat tapahtumat:


Vuosi 2023

Tammikuussa uusi hallitus kokoontui ja tarkensi purjehduskauden 2023 toimintoja. Tiistaisin saunottiin.

Helmikuussa järjestettiin venemessumatka ja saunottiin. 

Maaliskuussa saunottiin ja pidettiin pitkästä aikaa seuraavat Saalinki & Salaatti -iltamat: aiheina rikin turvallisuus ja tarkastaminen sekä veneily Vuono-Norjan maisemissa. Sauna oli tiistaisin kuumana.

Huhtikuussa laadittiin viime vuoden toimintakertomus ja alettiin valmistautua veneilykauteen. Saalinki & Salaatti -iltamassa pelattiin Sääntöpeliä ja jäät lähtivät kaupungin edustalta Vappua edeltävällä viikolla. Saimaan vedenpinta vaikutti olevan alhaalla, mutta niinhän se keväisin aina on. 

Toukokuussa tervattiin köli ja vietettiin Vappubrunssia. Kölintervaajaksi seuran hallitus kutsui yrittäjä, ravintoloitsija Saku Hyttisen. Ja jo heti seuraavana päivänä pidettiin kevätkokous, jossa aktiivisesti kokoukseen osallistunut seuraväki hyväksyi vuoden 2022 toiminta- ja talouskertomuksen. Vastuuvapaudet myönnettiin. Toukokuun ensimmäinen viikko oli aktiivinen: perjantaina 5.5. oli vuorossa Sotakorvauslaiturin yhteislasku ja homma toimi tänä vuonna rivakasti. Veneitä katsastettiin ja perinteiset tiistaikilpailut alkoivat. Kuun lopulla Astuvan Ukon Regatassa LrPS:n veneet kävivät pokkaamassa pokaaleja: Cascade ja Fatmai kaappasivat 1. ja 2. -sijat pienemmässä luokassa, Onyx ja Tiffany ansaitsivat 2. ja 3. -sijat isommassa luokassa. Tukikohdissakin ehdittiin talkoilla.

Kesäkuussa pidettiin katsastuksen yhteispäivitys satamassa, ja seuran veneitä saatiinkin hyvin katsastettua – myös koko kesän aikana: katsastettujen veneiden määrä seurassa on noin 110 kappaletta. Tiistaikisat jatkuivat vaihtelevissa keliolosuhteissa ja kaikkiaan 18 venekuntaa osallistui järjestyksessään neljänteen Kyläniemi Runt DH-kisaan. Isomman luokan voitto karkasi ImPS:lle, mutta muuten LrPS:n veneet pärjäsivät hyvin – mm. pikkuluokassa kuusi ensimmäistä sijaa (!) tuli meille. Jussia vietettiin tukikohdissa rennossa meininigissä.

Heinäkuu on perinteinen lomakuukausi, jolloin veneet risteilevät pitkin poikin ja ristiin rastiin Saimaata. Savossa kisattiin: Savonregatan osakisat Kuopiossa, Rantasalmella ja Savonlinnassa kiinnosti LrPS:n kisakalustoa ja menestys oli varsinkin pienessä luokassa hyvä; Onyx kamppaili regatan kakkoseksi voittaen mm. Oopperaregatan ylivoimaisesti. Tukikohdissa tehtiin pieniä huoltotöitä ja mietittiin tulevia hankkeita grillipaikkojen uudistamiseksi ja parantamiseksi.

Elokuussa jatkettiin kiihkeitä Tiistai-kisoja ja seilattiin Saimaa Geopark Regatta Joutsenon edustalla. Kuun puolivälissä ratkottiin myös kaupungin Laser Radian (ILCA 6) -mestaruus, jossa Outi Kolhonen seilasi kepeästi ykköseksi. Saimaaranking saatiin päätökseen Ristisaaren Maljassa, jossa erityisen mainittavaa on s/y Tiffanyn jaettu ykkössija isomman luokan kolmannessa lähdössä. LrPS dominoi Saimaarankingin pienempää luokkaa, isommassa luokassa voitto livahti Ripsiin, muut palkintosijat Lappeenrantaan.

Syyskuussa seilattiin tukikohtaeskaaderia Mäntsikkään ja kuun lopulla Wilmanrannan Valssia. Valssissa oli jälleen upea osallistujajoukko ja illalla palkittiin Tiistaikisojen, Valssin ja seuratyössä ansioituneita. Vuoden seuralaiseksi nimettiin arvokas Timo Surakka, joka tunnetaan ahkerana kisalähettäjänä ja muutenkin hauskana seuramiehenä. Kuun viimeisenä päivänä vedettiin karvalakit päähän ja piipahdettiin Mäntysaaressa.

Lokakuussa nostettiin veneet Sotakorvauslaiturille ja muualle ja pidettiin syyskokous: Mikko Ikonen valittiin kommodoriksi ja päätettiin seuraavan vuoden toiminnasta.

Marraskuun aikana saunottiin tiistaisin ja kerrattiin menneen kesän seikkailuja.

Joulukuun lopulla kaikkien kilttien purjehtijoiden luona vierailu Joulupukki.


Vuosi 2022

Tammikuussa tehtiin pakkaspuuhia, pleissattiin köysiä, harjoiteltiin yhdenkädenharpin käyttöä messin pöydän äärellä ja pohdittiin tulevan purjehduskauden Finrating-tasoituksia ja muita tärkeitä asioita.

Helmikuussa jatkettiin talvipuuhia Wilmanrannan pajalla: kunnostettiin Paatti 8:n pohjamaaleja ja kylkiteippejä ja fixattiin Väinöä. Tiistaisaunassa pyyhittiin pölyt viiksistä ja parroista.

Maaliskuussa valo lisääntyi, Veiterä voitti jääpallon Suomen mestaruuden ja innokkaimmat tutustuivat Saimaaseen myös jäätä pitkin.

Huhtikuun 27. päivä pidettiin LrPS:n sääntömääräinen kevätkokous ja todettiin vuoden 2021 toiminta- ja talouskertomukset hyväksytyiksi. Hallitukselle myönnettiin odotetusti vastuuvapaus. Paikalla oli reilut 20 seuralaista, joka on hieno määrä yleiskokouksessa.

Toukokuussa tervattiin köli ja ihmeteltiin kaupungin edustan jäätilannetta. Vappuna kölintervaaja toimi taiteilija, yrittäjä Heli Pukki. Veneiden yhteislaskua siirrettiin viikolla eteenpäin ja veneet saatiin (pienen nostelu- ja laskeluharjoittelun jälkeen) vihdoin perjantaina 13. päivä. STARK Week Race -tiistaikisat alkoivat 24.5. ja heinäkuuta lukuun ottamatta kisasarjaa vedetään koko kesä. Mäntsikän kevättalkoot talkoiltiin 28.5., jolloin myös Cascade nappasi Race-2 -luokan voiton perinteisessä AUR:ssa. Fatmai oli luonnollisesti kakkonen ja Onyx kiilasi pronssipallille Race-1 -luokassa. Kisassa yhteensä 11 venekuntaa. 

Kesäkuussa talkoiltiin Parkonperällä sekä kisailtiin STARK Week Race:n muodossa tiistaisin. Ennen juhannusta purjehdittiin suosituksi ja jo perinteiseksi muodostunut Kyläniemi Runt DH -kisa, jossa pienen luokan kärkiveneet olivat luonnollisesti Botukoita (1. Cascade, 2. Fatmai) ja isommassa luokassa LrPS:n parhaaksi, hieman yllättäen, ajoi Suvihuvi napaten kolmannen sijan. Isomassa luokassa voittajaksi sukeutui Piika ja kakkoseksi nousi takajoukoista tasoituksella Woodpecker. Juhannusta juhlistettiin juhlalipuin molemmissa tukikohdissa.

Heinäkuussa kisalaivue siirtyi Pohjois-Saimaalle ja Savon Regatta oli LrPS:n heiniä: pienessä luokassa Cascade kairasi voiton ja isommassa Onyx oli omaa luokkaansa – myös vaihtelevissa tuulissa vedetyssä Savonlinnan Oopperaregatassa. Sitten siirryttiin kesäloman viettoon. 

Elokuussa jatkuivat junnupurjehdukset Wilmanrannassa, tosin hieman kärsien osallistujien määrästä. STARK Week Race -kisasarjaa seilattiin vaihtelevissa keleissä jokaisena tiistaina. Kuun ekana viikonloppuna seilattiin Saimaan Geopark Regatta Joutsenon edusvesillä: lauantaina kierrettiin matkakisa ja sunnuntaina rataa. Kelit suosivat kilpailua. Kuun puolenvälin jälkeen vietettiin Wilmanrannassa leppoisaa Lappeenrannan ILCA-6 -luokan (Laser Radial) mestaruuskisaa ja samanaikaisesti köliveneet kisasivat Ristisaaren Malja -rankingkilpailussa Rokansalossa. Viimeisenä viikonvaihteena oli vuorossa Tukikohtaeskaaderi Mäntysaareen.

Syyskuussa purjehdittiin loppuun STARK Week Race -tiistaisarja ja kausi huipentui la 24.9. Wilmanrannan Valssi -purjehdustapahtumaan ja -kilpailuun. SWR-sarjan voitti niukalla kahden pisteen erolla Matti Ahosen kisatiimi ja Onyx X-99 -vene. SWR-kisasarjaan osallistui kaikkiaan 13 venekuntaa. Määrää voi pitää hyvänä, keskimäärin veneitä oli mukana 7,14 per kisa. Wilmanrannan Valssi veti vielä paremman suosion ja tapahtumaan osallistui kaikkiaan 20 venettä. Tapahtumasta saatiin mukava kuvareportaasi, joka on nähtävillä kotisivujen uutisissa. Mastonkaatajaisissa palkittiin vuoden seuralaisena edellistalvena kovasti seuran H-veneiden (Paatti 8 ja Väinö) kanssa hommia paiskonut H-venetyöryhmä. Palkinnon pokkasi Jorma Ikonen koko työryhmän puolesta.

Lokakuussa seilattiin hienossa kelissä kaikille avoin Karvahattu: Kuhaluodosta Mäntsikkään. Perillä laiteltiin tukikohta talvikuntoon. Linnoitusniemen yhteisnostot sujuivat totuttuun tapaan. Tiistaisaunat jatkuivat.

Marraskuussa paitsi saunottiin myös pidettiin (22.11.) sääntömääräinen vuosi- eli syyskokous Wilmanrannassa ja tehtiin hyvä ja viisaita päätöksiä.

Joulukuu on LrPS:ssa rauhoittumisen aikaa: leivotaan pipareita, torttuja, suolataan lohta ja paistetaan kinkkua. 

* * *

Yhteistyössä