Tälle sivulle kootaan LrPS:n vuosittaiset tapahtumat. Sivua pidetään yllä yhteisesti, lisätiedot ja -pyynnöt: info[at]lrps.fi
Tapahtumainfoa on myös LrPS:n Facebookissa, jonka uutisvirta on nähtävillä myös etusivulla.

Vuosi 2021

HUOM: LrPS ry seuraa viranomaisohjeita vallitsevassa Covid-19 -tilanteessa ja sopeuttaa kokoontumisia ja toimintaansa annettujen ohjeiden ja määräysten mukaisesti. Näin ollen muutokset tapahtumissa ovat mahdollisia. Ajankohtaisista tapahtumista on tietoa myös www- ja Facebook-sivuilla.

Saimaaranking -kisojen ajankohdat ovat alustavia (muutokset mahdollisia, ks. linkki). DH- ha SH-kisat eivät kuulu Saimaaranking-sarjaan.

Linkki SPV:n Digikirjastoon, jossa on tietoja tulevista ja menneistä Webinaareista – hyödyllistä infoa kaikille purjehtijoille ja veneilijöille.

Tammikuussa seurattiin SPV:n webinaaria ”Aloita veneily” ja saunottiin turvaväleillä Wilmanrannassa. Hallitus 2021 järjestäytyi ja ryhtyi hommiin.

Helmikuussa innokkaimman seurasivat SPV:n Virtuaaliviikonloppua verkossa. VN:n asettamat koronamääräykset peruivat Wilmanrannan varaukset ja tyhjensivät saunan. 

Maaliskuu

Huhtikuu

Toukokuu

Kesäkuu

Heinäkuu

Elokuu

Syyskuu

Lokakuu

Marraskuu

Joulukuu

 

Vuosi 2020

Tammi- ja helmikuussa saunottiin tiistaisin, pidettiin kaksi Saalinki & Salaatti -seurailtaa (aiheina Suur-Saimaan kanava & uusi Veneliikennelaki) ja tehtiin Vene20Båt-matka. Hallitus kokousti.

Maaliskuussa ehdittin järjestää yksi Saalinki & Salaatti -seurailta, jossa Anssi Suuronen alusti Mäntzin uuden keitto- ja grillikatoksen hankinnasta. Ilta kokosi suht kivasti porukkaa ja keskustelua käytiin aktiivisesti. Sitten iski koronamääräykset ja monia toimia peruttiin.

Huhtikuussa koronatilanne sotki perinteisen seuratoiminnan ja kokoontumiset peruttiin. Siitä huolimatta seuran Saalinki & Salaatti -luentosarjassa toteutettiin Saimaa Geopark -aiheinen Web-striimaus ja sen onkin nähnyt jo yli sata henkilöä. 

Toukokuussa perinteinen kölintervaus sujui verkon välityksellä. Kölintervaajanaksi kutsuimme Pekka Sallan, joka toimi rakennuttajakonsulttina Wilmanranta-projektissa. Wilmanranta täytti vappuna 15 vuotta. Vaikka koronatilanne esti perinteiset kokoontumiset, niin kuun lopulla aloitettiin Tiistaikisat. 

Kesäkuussa kisailtiin tiistaisin Lpr:n edustalla, pidettiin sääntömääräinen kevätkokous (3.6.) sekä talkoiltiin Parkonperän puusavotassa. LrPS ja RiPS tekivät kuun puolivälissä historiaa kun ensimmäinen DH- eli kahden hengen miehistöllä käytävä kisa järjestettiin Kyläniemen vesillä. Sarviniemestä lähdettiin ja Kutveleelle päästiin ennen tuulen tyyntymistä. Juhannusjuhlien jälkeen alkoi Saimaa Ranking-sarja Savon Regatalla, jossa LrPS:n kisaveneet pärjäsivät hyvin. 

Heinäkuussa seilattiin pääasiassa Saimaa ranking -kisoja: Savossa Savon regattaa ja Joutsenon edustalla Saimaa Geopark Regattaa. LrPS:n veneet pärjäsivät hyvin: ”Fatmai” oli kärjessä alemmassa FINrating-luokassa ja ”Onyx” palkintosijoilla kisassa jos toisessakin. Junnut kokoontuivat Wilmanrannassa intensiivikurssille. 

Elokuussa jatkettiin seuran omien Tiistaikisojen sekä junnujen torstaipurjehduksia. Molemmissa tapahtumissa on ollut ilahduttavan paljon osallistujia! Myös Saimaa ranking -kisasarja saatiin päätökseen Ristisaaren Maljassa. LrPS:n ”Fatmai” sukeutui koko sarjan voittajaksi pienemmässä FINrating-luokassa ja ”Onyx” nappasi kesän kisasarjan kakkossijan isomassa luokassa. Keväältä syyspuolelle siirretty Purjehduskoulu päätettiin perua tältä kesältä – syynä koronapandemian tilanne. Kuun lopussa juhlittiin 30-vuotiasta Etelä-Karjalan Virkistysaluesäätiötä Sarviniemen uusitussa retkikohteessa.

Syyskuussa Optit ja kevytveneet seilasivat torstaisin Wilmanrannan edustalla ja köliveneet tiistaisin omassa Tiistai-kisassa. Molemmissa tapahtumissa oli mukavasti osallistujia. Syyseskaaderi suuntautui muutaman matkaveneen voimin Parkonperälle. Wilmanrannan Valssi oli jälleen suosittu (15 venettä) ja kisa ajettiin hienossa kelissä. Iltajuhla, mastonkaatajaiset, kokosi Wilmanrannan salin täyteen seuralaisia. Hallitus laati seuraavan vuoden toiminta- ja taloussuunnitelmaa, joka tuodaan hyväksyttäväksi lokakuun syyskokouksessa.

Lokakuussa saunottiin tiistaisin Wilmanrannassa, seilattiin Karvahattu Kuhaluodosta Parkonperälle ja viimeisteltiin saaritukikohdat talvikuntoon. Veneet nostettiin Saimaasta talviteloille ja valmistautumaan purjehduskauteen 2021. LrPS:n syyskokouksessa (22.10.) tehtiin hyviä ja viisaita päätöksiä seuratyön kehittämiseksi.

Marras- ja joulukuu sujuivat koronarajoitusten sallimissa rajoissa ja seuralaiset tapasivat toisiaan lähinnä tiistaisaunassa, jääkentillä ja hiihtoladuilla. Muutama seura-aktiivi kunnosti kaupungilahden Kullervo Areenan luistelijoiden iloksi. Alkutalven lumettomat hetket tarjosivat retkiluistelijoille mukavia hetkiä pienemmillä järvillä. Suur-Saimaa jäätyi vasta tammikuun puolella.

* * *

Yhteistyössä