Purjehduskausina 2021 ja 2022 LrPS:n perinteiset tiistaipurjehdukset kisataan STARK Week Race -lipun alla. Stark-Lappeenranta tukee tapahtumaa.

Purjehduskausi 2021

Kauden yhteenveto: tiistaikisat yhteenveto

 


Tiistai 22.6.2021

Viimeinen kisa ennen Juhannusta käytiin karibialaisissa tunnelmissa, kun lämpö oli noin 30 astetta ja tuuli 5 m/s etelästä. Näissä tunnelmissa on hyvä jäädä viettämään juhannusjuhlia ja heinäkuuta.

Lenkki kierrettiin myötäpäivään, tarkoittaen lähtöä myötätuulessa. Hankalaksi ajoituksen teki erittäin puskainen tuuli. Välillä veneen nopeus oli 2 solmua välillä 6.

Spinaakkerit nousivat lähdön hetkellä ja niillä ajettiin Mertaniemeen. Kärjessä lähdön jälkeen olivat Onyx, Cascade ja Fatmai.

Mikonsaaren selällä oli sitten vastaisempaa sijoitukset pysyivät muuttumattomina. Cascade jäi kärjestä otettuaan pohjakosketuksen Akkasaaren salmessa.

Salmen jälkeen Wilmastraada oli noussut jo toiseksi Onyxin perään. Poijun kierto Halkosaaren edustalla ei tuonut suuria muutoksia. Maaliin tultiin järjestyksessä Onyx, Wilmastrada, Fatmai.

Huomionarvoista on, että takavuosien seuran legendaarinen kisamenestyjä, H-vene Paatti 8 teki paluun kilparadoille – aiheesta lisää hieman myöhemmin. 

Tiistain 22.6. tulokset: tiistai 062221

 

 

 

 

Tällä kertaa oli myötätuuli lähtö SWR:ssä.


Tiistai 15.6.2021

Sääennuste tiistaille oli myrskyn jäljiltä kovatuulinen. Keli osoittautuikin noin 6 m/s lännestä, vaihteluvälin ollessa 4-10m/s. Rata ajettiin tällä kertaa perinteisesti myötäpäivää.

Parhaan lähdön nappasivat Onyx, Tiffany ja Fly. Keulalla olleet veneet ajoivat liian lähelle Mertaniemeä ja jäivät tyyneen, takaa tulevien saavuttaessa. Myötätuuliosuudelle kääntyi ensi Tiffany, Onyxin ollessa perässä.

Kovat puuskat jatkuivat myötätuulella ja vain Onyx ja Fatmai nostivat spinaakkerit. Onyx onnistuikin päästä Tiffanyn ohi ennen Akkasaarta. Salmessa kärkiveneet jäivät jälleen pieneksi hetkeksi kevyempään tulleen ja Fatmai sai kaksikon lähes kiinni.

Linnoitusniemen kärjessä käännettäessä, Onyx ja Fatmai nostivat jälleen spinaakkerit. Onyx tuli ensimmäisenä lipulle, mutta epäonnistui spinaakkerin laskussa ja Tiffany pääsi jälleen kuittaamaan ohi. Tiffany piti varmasti ykkössijan maaliin asti.

                        

Tunnelmia ennen lähtöä, veneisiin jaettiin STARK Week Race -osallistumisviirit.

Laiturissa aktiivisesti Stark Week Race -kisoihin osallistuneet H-veneet (Senga ja Pohjanakka).

Senga ennen lähtöä.

Paikanhakua ennen lähtöä.

Lähdön hetkellä Fly ja Tiffany.

Hieman taempana myös Pohjanakka.

Mertaniemen kohdalla kärki tiivistyi ja Tiffany löysi ohituskaistan ja puikkasi Onyxin ohitse.

Mikonsaarenselällä Onyxin rutinoitunut kisamiehistö esitteli uuden tavan käyttää pallopurjetta.

Tiukka maaliintulo. Ensimmäisenä näistä linjan ylittää Fly, heidän perässään Senga ja Pohjanakka.


Tiistai 8.6.2021

Tänäkin tiistaina rataa päätettiin lyhentää kevyehkön tuulen vuoksi. Rata ajettiin vastapäivää käymättä Halkosaaren edustalla. Alun luovissa tuuli oli heikko noin 1 m/s ja suunta vaihteli suuresti. Tuuli voimistui, kun päästiin Akkasaarensalmeen. Loppukisan ajan tuuli oli 2-3 m/s ja tasaisemmin idästä.

Cascade ja Fatmai saivat hyvän lähdön. Akkasaareen mennessä Onyx oli ottanut kärkipaikan, ja tulikin ensimmäisenä maaliin. Onyxin perässä tulivat Wilmastrada ja Cascade kisan kestäessä noin tunnin.

Tulokset:tiistai 060821

Kauden yhteenveto: tiistaikisat yhteenveto

 

Tiistai 1.6.

Keli oli hiukan kevyempi kuin edellisenä tiistaina ja harmittavasti kääntyi 90 astetta juuri ennen lähtöä. Näin ollen kisan jäi melko lyhyeksi nopeimpien osalta.

Tulokset: tiistai 060121

SWR-kisan 1.6. kulkua Fatmain sitloodasta nähtynä:

Kesäkuun ensimmäisen päivän Stark Week Race käytiin kevyessä tuulessa – vaikka Kaukaan savut näyttävät olevan kivasti vinossa. Kisan alussa botniat Fatmai ja Cascade kamppailivat keskenään kärkisijasta…

 

… ja kevyellä tuulella liukkaasti liikkuva Onyx pääsi luikahtamaan karkuun.

Hieman raskaammin liikkuvat Tiffany (oik.) ja Fly jäivät kisassa taaemmaksi.

 


Tiistai 25.5.

Ensimmäinen Stark Week Race kaudella 2021 ajettiin melko mukavassa 3 m/s idän puoleisessa tuulessa. Radalle lähti kaikkiaan kahdeksan venettä. Uutena tulokkaan radalla oli H-vene Senga. Perinteinen rata ajettiin tällä kertaa vastapäivää ja radalle saatiinkin hyvä vastatuuli lähtö. Nopeimmin tällä kertaa radan selvitti Wilmastrada, nopein tasoitusten jälkeen oli Fatmai.

Tulokset:
Linkissä tiistai 052521

 


 

Tiistai 22.6.2021

[raportti kisafiiliksistä]

[pdf-kuva tulosliuskasta tähän]

[media…]

Tiistai 29.6.2021

[raportti kisafiiliksistä]

[pdf-kuva tulosliuskasta tähän]

[media…]

Kesätauko…

Yhteistyössä