Purjehduskausina 2021 ja 2022 LrPS:n perinteiset tiistaipurjehdukset kisataan STARK Week Race -lipun alla. Stark-Lappeenranta tukee tapahtumaa. Alkukauden kisat purjehditaan touko-kesäkuussa (24.5.-28.6., 6 osakilpailua). Heinäkuussa kisataan muualla ja lomaillaan. Kisat jatkuvat ti 2.8. ja jatkuvat syyskuulle. Viimeinen STARK Week Race purjehditaan 20.9. Yhteensä SWR-kisoja on tänä kesänä 14 kpl.

Purjehduskausi 2022

Kauden päätöstilanne


Tiistai 20.9.2022

Kausi sai harmaassa illassa arvoisensa päätöksen, kun kuusi venettä lähi hyvässä kelissä kiertämään rataa. Reipas pohjoisen puoleinen tuuli saatteli veneet matkaa. Onyx myöhästyi hiukan startista ja Väinö ja Fatmai pääsivät ensimmäisenä yli linjan. Mertaniemeen ajettaessa tuuli nousi 7-9m/s.

Hyvää luovi pätkää seurasi spinnuttelu Mikonsaarenselällä. Akkasaaressa jiippi hiukan jännitti, kelin ollessa edelleen puuskissa melko voimakasta. Akkasaarensalmessa oli jälleen osalla veneistä suuria ongelmia, tällä kertaa suurin häviäjä oli Väinö, jonka hyvän oloinen etumatka Sengaan kääntyi selkeäksi takamatkaksi.

Spimmulla ajettiin aina UK-poijulle, josta jälleen luovilla maaliin. Ensimmäisenä maalilinjan ylitti Onyx, Fatmai selkeästi perässä.

Onyxin viedessä viimeisen osakisan, vie Onyx myös hienon SWR sarjan 2022. Onnittelut Matille ja koko miehistölle.

Kiitokset kaikille kisaajille aktiivisesta osaanotosta. Nähdään jälleen kaudella 2023.

Tulokset 20.9.2022

 

 

Tiistai 13.9.2022

Ilta oli varsin harmaa ja ennusteet tuulen suhteen olivat kevyet etelän puolelta. Kaukana oli kesän lämpimät ja aurinkoiset kelit. Paikalle oli saapunut viisi venettä.

Rataa päätettiin lyhentää niin ettei Myllysaaren poijulla käyty ollenkaan, koska tuuliolot siellä olivat kello 17 vielä olemattomat. Muuten rata ajettiin perinteisesti myötäpäivää. Lähtön hetkellä vallitseva tuuli oli 2-4m/s ja spinnuilla lähdettiin matkaan. Onyxin ja Wilmastradan harjoitellessa jiippejä, Fatmai pääsi ensimmäisenä Mertaniemeen. Mikonsaarenselälle saatiin hyvä luovi, jossa Onyx pääsi kärkeen. Akkasaaren luona oli hankala tuuli / tyyni yhdistettynä reippaisiin tuulen suunnan muutoksiin. Tästä ehkä pahiten kärsi Senga. Loppu ajeltiin maaliin hyvässä sivu/myötätuulessa.

Illan voittajaksi seilasi Onyx, joka siirtyi myös kisasarjan johtoon. Sarjan ratkaisu siirtyy ensi viikon tiistaille, jossa voittaja parista Onyx / Fatmai on myös STW-sarjan kauden 2022 voittaja. Toivottavasti ensi tiistaina päästää vielä seilaamaan hyvässä kelissä.

 

Tulokset tiistai 13.9.2022

 

Tiistai 6.9.2022

Syyskuun ensimmäinen purjehdus aloitettiin sovitusti 17.45. Ilmeisesti yksikään vene ei ollut kesä ajassa, kun paikalle saapui kahdeksan venettä. Rata päätettiin ajaa luoteen puoleisen tuulen ansiosta myötäpäivää.

Parhaan lähtön ottivat Onyx ja Fatmai. Osa veneistä joutui ennen Mertaniemeä ottamaan tikin ja jäivät siinä melkoisesti. Samalla Onyx pääsi karkaamaan muilta.Mikonsaarenselällä oli hyvää spinnuttelkua puuskien ollessa 8 m/s. Satamaan tullessa tuuli hiukan laski ja viimeinen spinaakkeri osuus ja luovi maaliin saatiin ajaa helpokkossa 3-4m/s kelissä. Yleisesti sää oli jälleen kerran erittäin vaihtelevaa, niin suunnan kuin voimakkuuden osalta.’

Ensimmäisenä maalilinjan ylitti Onyx, Wilmastradan jäädessä selkeästi.

 

Tulokset tiistai 6.9.2022

Tiistai 30.8.2022

Elokuun viimeiseen tiistaipurhehdukseen saatiin reipas pohjoisen puoleinen tuuli. Näin päätettiinkin jatkaa rataa toisella kierroksella, myötäpäivää rata kiertäen.

Lähdössä Onyx otti hiukan turhan aikaisen lähdön ja kiersi takaisin lähtöviivalle. Alussa kärkeen pääsivät Fatmai ja Tiffany. Karhusaaren ja Mertaniemen kohdalla tuuli oli todella vaihtelevaa. nopeus vaihteli 3-8m/s ja 40 astetta. Mikonsaaren selälle mestäessä Onyx oli jo ottanut oman paikkansa. Jälijoukoissa tasaista kilpailua oli Senga, Väinön ja Flyn välillä.

Ainoana spinaakkerin Akkasaaressa nostanut Onyx ei saanut ihan koko hyötyä, koska vaihteleva tuuli aiheutti harmia. Toisella kierroksella sama keli jatkui. Ensin luovilla Mertaniemeen ja sieltä slööri/lenssi takaisin. Selkeästi ensimmäisenä maalin pääsi Onyx jättäen Tiffanyn matkan päähän.

Tämän viikon purjehduksesta pitää antaa erityismaininta kaikille radan ajaneille. Hienos suoritus tuossa kelissä, vielä kun ilmeisesti keltään ei edes särkynyt mitään.

HUOM. Ensi viikosta alkaen kisojen lähtö 17.45

 

Tulokset 30.8.2022

Tiistai 23.8.2022

Jälleen kerran kesäinen sää helli tiistaipurjehdukseen osallistuvia. Lämpöä riitti ja tuulikaan ei liikoja haitannut. Päätettiin ajaa vakiorata, kun tuulta oli kuitenkin luvattu 2-3m/s idästä.

Lähtö oli tällä kertaa sivutuuleen. Wilmastrada sai hyvän startin alalipulta ja Onyx seurasi perässä. Mertaniemen kohdalla saaret varjostivat jonkin verran ja veneiden väliset erot kasvoivat. Mikonsaaren selällä oli vastaisen puoleista tuulta 4-6m/s, jossa erot pysyivät samoina.

Kaupunkiin käännyttäessä järjestys oli sama, mutta erot tuntuivat edelleen kasvavan tuulen keventyessä. Ensimmäiset veneet selaisivat maaliin kevyessä myötäisessä. Wilmastardan ja Onyxin jälkeen tuuli virisi hieman lisää ja jälkijoukout saivat nyt vuorostaan kärkeä kiinni. Kaikki veneet pääsivät jälleen hienosti lyhyessä ajassa maaliviivan yli.

Tulokset 23.8.2022

 

Tiistai 16.8.2022

Tulokset 16.8.2022

 

Tiistai 9.8.2022

Tällä kertaa ei sateista ollut tietoa ja lämpöäkin oli sopivasti. Tuulta olikin sitten harmittavan vähän. Päätettiin ajaa lyhyt rata Mertaniemi-Myllysaari-Maali, jonka pituus on 1,9 mailia.

Koko kisan ajan tuuli oli heikko, mutta hetkelliset puuskat veivät veneitä eteenpäin. Alussa tuuli luoteesta ja näin saatiin vastatuuli lähtö ja teoreettinen luovi. No totuus reikäisessä kelissä oli toinen.

Suurin osa reitistä oli sivutuulta, mutta ensimmäisten veneiden ollessa UK-poijulla, tuuli tyyntyi merkittävästi. Muutaman minuutin odottelun jälkeen uusi tuuli alkoi aiempaa etelämpää. Tämän uuden tuulen ansiosta lähes kaikki veneet pääsivät maaliin, vaikka välillä näytti tosi heikolta.

Tulokset 9.8.2022

 

Tiistai 2.8.2022

Elokuun alkaessa alkoivat myös tiistaipurjehdukset. Tuuli virisi sopivasti illaksi, joten päätettin ajaa vakiolenkki. Tuuli oli alussa luonaasta 3-4 m/s, mutta lähestyvä ukkospilvi toi kisan aikana vähän sadetta ja puuskissa vähän lisää tuulta.

Cascade sai parhaan lähdön ja dominoi kisaa koko matkan. Fatmai yritti kovasti saada lähdössä tulleen eron kiinni, mutta tuloksetta. Jälkijoukoissa Akkasaaren salmessa meinasi tulla ahdasta, tuulen pakkautuessa kapeikkoon. Kaikki kuitenkin pääsivät salmen läpi ilman haavereita.

Loppu sitten ajeltiinkni peräkkäin maaliin, ilman suurempia muutoksia.

Tulokset 2.8.2022

 

Tiistai 28.6.2022

Karibian tunnelmat tiistaina kun oli asteita 25 ja tuulu 5m/s. Tällä kertaa ei tarvinnut värjötellä viluisena. Koska tuuli oli idästä, päätettiin ajaa vakiorata vastapäivää. Näin lähtöön saatiin hyvä kryssi.

Koko alkumatkan kolmikko Cascade, Tiffany ja Fatmai etenivät tasaisesti. Cascade pääsi Akkasaaressa hieman karkuun, mutta spinaakkerin nosto ei aivan onnistunut ja Cascade tuli kiinniotetuksi. Tiffany taas epäonnistui spinaakkerin laskussa Mertaniemessä ja jäi kolmanneksi.

Loppusuoralla ajeltiin maaliin ilman manööverejä, mutta sijoitukset muuttuivat vielä niin, että ensimmäisenä maalissa Tiffany. Tämän jälkeen Fatmai, Cascade ja Väinö.

Tiistaipurjehtukset jatkuvat jälleen 2.8.

 

Tulokset 28.6.2022

 

 

Tiistai 21.6.2022

Luvassa jällen kevyttä keliä, tällä kertaa pohjoisen suunnalta. Ratana oli sama rata kuin edellisellä viikolla. Mertaniemin-Myllysaari-Maali. Lähdössä tuuli tippui melkein nollaan ja se aiheutti osalle veneistä haasteita. Pian tuuli kuitnekin virisi ja päästiin hyvin matkaan,

Toisen puoleinn luovi ensimmäiselle vihreälle. Suurin osa veneistä pääsi parilla tikillä merkille. Ensimmäisenä merkin kierti Cascade, Fatmain ollessa aivan perässä. Alussa hyvin liikkuneet Fly, Väinö ja Senga tulivät Botnioiden läheisyydessä merkille.

Seuraavaksi mentiin spinaakkerilla Myllysaareen. Tällä osuudella Fatmai pääsi yllättämään Cascaden Karhusaaren edustalla. Botniat pääsivät osuudella karkuun, muiden jäädessä tyyneen.

Tuuli lisääntyi lähestyessä Myllysaaren merkkiä. Botnioilla ei merkin kierrot menneet aivan nappiin. Fatmai kuitenkin onnistui pitämään Cascaden takanaan ja tuli ensimäisenä maaliin. Muutkin veneet seurasivat hyvässä tuntumassa noin 3 m/s tuulessa.

Tulokset 21.6.2022

 

Tiistai 14.6.2022

Luvassa kevyttä keliä. Varsnkin lähdön hetkellä oli tyyntä. Onneksi kuitenkin tuli puuskia etelästä ja päästiin liikkeelle. Ratana oli sama rata kuin edellisellä viikolla. Mertaniemin-Myllysaari-Maali. Fatmai pääsi alussa karkuun ollessaan eniten lännessä. Tuuli oli koko myötätuuli osuuden varsin heikko 1-2m/s.

Ensimmäisenä vihreän viitan kiersi Fatmai, Onyxin ollessa heti perässä. Seuraavan osuus oli selkeä luovi Myllysaaren poijulle. Tuuli hiukan voimistui, mutta suunta ja tuulen nopeus vaihtelivat suuresti. Myllysaareen ensimmäisenä pääsi Onyx, Tiffanyn ja Wilmastradan ollessa jo melko kaukana.

Viimeinen osuus poijulta maaliin spinaakkerilla, tuulen koko ajan heikentyessä. Ensimmäisenä maalissa Onyx. Osa veneistä jäi pahasti poijulle tyveneen ja näin erot repesivät erittäin suuriksi. Mukana jälleen mukavasti 10 venekuntaa. Toivottavasti ensi viikolla olis hiukan enemmän tuulta.

 

Tulokset 14.6.2022

 

Tiistai 7.6.2022

Muutamaa päivää ennen starttia ennuste näytti erittäin kevyttä tuulta. Onneksi kuitenkin näytti siltä, että kisa voitaisiin viedä läpi 3-4m/s kelissä. Toisin kuitenkin kävi. Lähdössä tuuli oli lähellä nolla idän suunnalta. Heti lähdön jälkeen se kuitenkin alkoi viritä.

Ratana ajetiin Mertaniemin-Myllysaari-Maali. Mertaniemeen mennessä tilanteet hiukan elivät lähdön jälkeen kun tuuli virisi idästä ja osa vneeistä hyötyi siitä toisia enemmän. Mertaniemen merkin kiersin ensimmäisenä Tiffnay, Wilmastardan ja Onyxin ollessa aivan perässä.

Mertaniemi-Myllysaari väli näytti selkeältä spinaakkeri osuudelta, mutta Karhusaaren jälkeen alkoi uusi tuuli luvastusta etelän suunnasta. Spinaakkerilla ajo muuttui luoviksi. Lopun ajan tuuli oli etelän puolelta ennusteen lupaaman 3-4 m/s verran. Maaliin päästiin järjestyksessä Wilmastarada, Onyx, Tiffany. Mukana hienossa kelissä yhteensä 10 venekuntaa, osa jo treenaamassa DH kisoihin.

 

 

 

 

Tulokset 7.6.2022

 

 

Tiistai 31.5.2022

Ennuste oli tuulta etelästä ja ehkä kuurottaista sadetta. Tuuli oli koko kisan ajan melkoisen kova, puuskainen ja shiftaileva. Tuuli oli reilusti yli ennustetun 4-5m/s. Todellinen tuuli oli lähempänä 6-7 ja puuskat yli 10 m/s.

Rata ajetiin jälleen myötäpäivää. Lähdössä mietitystä aiheutti melko suoraa takaa tullut tuuli, jonka suunta vaihteli melkoisesti. Rohkeimmat miehistöt nostivat spinaakkerit lähdön jälkeen. Mertaniemessä nähtiin muuta tyylikäs jiippi ja hyvää heijausta veneiltä.

Mikonsaarenselälle käännyttäessä kärjessä oli Tiffany, perässään Onyx ja Suvihuvi. Onyx ja Suvihuvi pääsivät luovittaessa kärkeen, kelin ollessa Mikonsaarenselällä edelleen kova ja puuskainen.

Lähempänä kaupunkia tuuli hiukan rauhoittui, mutta oli edelleen puuskainen ja tuulen kääntymiä riitti.

Ensimmäisenä maaliin ennätti Onxx, ennen Suvihuvia ja Wilmastradaa.

Tulokset 31.5.2022

 

Tiistai 24.5.2022

Ennuste oli 3m/s koillisesta, aurinkoista, ensimmäisiä kesäisiä päiviä tänä vuonna.

Tuuli oli lähdössä lounas – länsi suunnasta 3 m/s. Onyx ja Cascade pääsivät hyvin irtoamaan viivalta. Tuuli oli hiukan puuskaista ennen Mertaniemeä, sijoitukset eivät vaihtuneet.

Onyx sai hyvän tuulenkääntymän Mertaniemen jälkeen ja teki selkeän eron muihin. Akkasaaressa Onyx, Cascade, Fatmai. Tasaisessa kelissä koko kierros.

Tiistain 24.5 tulokset

 

 

Purjehduskausi 2021

Kauden yhteenveto: tiistaikisat yhteenveto


Tiistai 7.9.2021

Ennuste oli 3m/s ja mahdollisesti sade kuuroja. Startti oli siirretty upolella tunnilla 17.45 ja rata ajettiin myötäpäivää. Melkein kaikki ehtivät viivalle ajoissa.

Tuuli oli lähdössä lounas – länsi suunnasta 3 m/s. Onyx ja Fatmai pääsivät hyvin irtoamaan viivalta. Tuuli oli hiukan puuskaista ennen Mertaniemeä ja vaikka sijoitukset eivät vaihtuneet, erot veneiden välillä muuttuivat jatkuvasti.

Järjestys oli Akkasaaressa Onyx, Fatmai, Cascade, Tiffany. Akkasaaresta oli hyvä luovi kohti kaupunkia. Wilmastrada alkoi tehdä nousua. Maaliin ensimmäisenä tuli Onyx. Hiljenevään keliin seuraavina maaliin Fatmai, Cascade ja Wilmastrada.

Ensi viikolla sitten kauden viimeiset kisat tälle kaudelle.

Tiistain 7.9 tulokset

 

 

 

Tiistai 31.8.2021

Kevyt ennuste muuttui tyyneksi keliksi lähdössä. Vaikka rata oli suunniteltu hieman pidemmäksi, niin lopuksi ajettiin vain Mertaniemen vihreölle ja takaisin Wilmanrannan edustalle. Ainoana maalin jaksoi ajaa Onyx, muut eivät päässeet edes vihreälle viitalle.

Ensi viikolla jälleen uusin tuulin.

Tiistain 31.8 tulokset

 

 

H-veneet tiukassa nipussa.

Onyx maalisuoralla.

Tiistai 24.8.2021

Jälleen pilvinen ja melko kolea päivä. Illalla tuuli oli keventynyt ja harjoitusten alkaessa tuulta oli 3 m/s pohjoisesta. Tuuli vaihteli välillä melkoisesti, mutta pysyi kuitenkin keskimäärin 3-4 m/s.

Rata päätettiin jälleen ajaa myötäpäivää. Lähdössä eturivissä olivat Botniat ja Wilmastrada. Myös Tiffany pääsi hyvin linjalta liikkeelle. Kryssillä Mertaniemeen sijoitukset vaihtelivat hiukan. Mikonsaarenselälle käännettäessa Wilmastrada johdatti joukkoja, Botnioiden seuratessa. Myötäisellä Wilmastrada ei juurikaan saanut revittyä eroa, vaan Akkasaareen tulivat Wilmastrada ja Botniat suht yhtä aikaa. Lopussa sijoitukset eivät muuttuneet ja Fatmai onnistui lisäämään riittävästi ero Cascadeen viimeisellä luovilla.

Mukana oli hienosti kolme H-venettä, joista parhaiten onnistui Nestori Mäntysaaren Senga, tullen illan kisassa hienosti kolmanneksi.

Tiistain 24.8 tulokset

 

Tiistai 17.8.2021

Pilvinen päivä, mutta ei sateinen. Tuulta mukavasti 5 m/s kaakosta. Rata päätettiin purjehtia kahdeksan veneen kesken myötäpäivää.

Tasainen lähtö sivutuulessa. Wilmastrada ampaisi kärkeen ennen Mertaniemeä, Onyx perässään. Mertaniemestä Senga johtui keskeyttämään välinerikkoon. Mikonsaaren selällä oli vastatuuli osuus, jossa sijoitukset eivät juuri vaihtuneet. Loppu kisa meni samassa järjestyksessä, erojen vaihdellessa. Maalissa ensimmäisenä siis Wilmastrada ja toisena Onyx.

Tulokset tiistai 17.8.2021

 

Tiistai 10.8.2021

Hieno purjehduspäivä. Tuulta 3-4 m/s lounaasta ja lämpotila noin 22 astetta. Rata päätettiin ajaa myötäpäivää. Alussa Onyx ja Cascade karkasivat, Tiffanyn ja Fatmain ajaessa takaa. Cascade johti kisaa vielä tultaessa Akkasaaren salmeen Onyxin ollessa tuntumassa. Fatmai sen sijaan teki ylimääräisen koukkauksen Mikonsaarenselällä ja jäi kaksikosta.

Onyx onnistui pääsemään johtoon ja tekemään eron Cascadeen, mutta Cascade onnsitui pitämään johdon loppuun asti, Onyxin tulessa toiseksi.

Tulokset tiistai 10.8.2021

Tiffany ja Fly ennen lähtöä.

Hieno keli

Onyxin lähtö

Fatmai karannut lepuuttaja löytyi Mikonsaarenselältä.

Otettiin kyytiin kisan tuoksinassa

——————————————————————————————–

Tiistai 3.8.2021

Syyskausi aloitettiin varsin navakassa tuulessa, keskituulen ollessa 7-8m/s. Ratana oli normaalirata myötäpäivää. Kovasta kelistä johtuen Cascade oli ainut vene, joka nosti spinaakkerin Mikonsaaren selälllä. Cascade ajoi myös vastustamattomasta nopean kisan voittoon.

Tulokset tiistai 3.8.2021

 

————————————————————————————————–

Tiistai 29.6.2021

Juhannuksen jälkeinen, kevätkauden viimeinen STARK Week Race kokosi starttilinjalle neljä venettä. Kohtalaisessa, mutta lämpimässä pohjoistuulessa kisattiin normireitti ja voittajaksi sukeutui H-vene Pohjan Akka. Tiffany löytyi listan kakkospaikalta ja isosta tasoituskertoimesta kärsivä Wilmanstraada oli kolmas. Mukana oli myös skinnarilaisten Skuutti-seuran ohjastama seuran H-vene Väinö, joka kuitenkin joutui jättämään leikin kesken.

Syyspuolella jatketaan! STARK Week Race palaa tiistai-iltojen ohjelmaan 3.8. ja sitä voikin pitää hyvänä treenikertana seuraavana viikonloppuna seilattavaa Saimaa Geopark Regattaa varten: lauantaina 6.8. purjehditaan JV:n perinteinen matkakisa Joutsenpurjehdus ja sunnuntaina 7.8. on vuorossa LrPS:n ratakisa Saimaaregatta. Molemmat ovat osa Saimaaranking-sarjaa.

Nyt: hyvää kesää kaikille, ja tsemppiä Savon kierrokselle!

Tiistain 29.6. tulokset: tiistai062921

 


Tiistai 22.6.2021

Viimeinen kisa ennen Juhannusta käytiin karibialaisissa tunnelmissa, kun lämpö oli noin 30 astetta ja tuuli 5 m/s etelästä. Näissä tunnelmissa oli hyvä jäädä viettämään juhannusjuhlia.

Lenkki kierrettiin myötäpäivään, tarkoittaen lähtöä myötätuulessa. Hankalaksi ajoituksen teki erittäin puskainen tuuli. Välillä veneen nopeus oli 2 solmua välillä 6.

Spinaakkerit nousivat lähdön hetkellä ja niillä ajettiin Mertaniemeen. Kärjessä lähdön jälkeen olivat Onyx, Cascade ja Fatmai.

Mikonsaaren selällä oli sitten vastaisempaa sijoitukset pysyivät muuttumattomina. Cascade jäi kärjestä otettuaan pohjakosketuksen Akkasaaren salmessa.

Salmen jälkeen Wilmastraada oli noussut jo toiseksi Onyxin perään. Poijun kierto Halkosaaren edustalla ei tuonut suuria muutoksia. Maaliin tultiin järjestyksessä Onyx, Wilmastrada, Fatmai.

Huomionarvoista on, että takavuosien seuran legendaarinen kisamenestyjä, H-vene Paatti 8 teki paluun kilparadoille – aiheesta lisää hieman myöhemmin. 

Tiistain 22.6. tulokset: tiistai 062221

 

Tällä kertaa oli myötätuuli lähtö SWR:ssä.


Tiistai 15.6.2021

Sääennuste tiistaille oli myrskyn jäljiltä kovatuulinen. Keli osoittautuikin noin 6 m/s lännestä, vaihteluvälin ollessa 4-10m/s. Rata ajettiin tällä kertaa perinteisesti myötäpäivää.

Parhaan lähdön nappasivat Onyx, Tiffany ja Fly. Keulalla olleet veneet ajoivat liian lähelle Mertaniemeä ja jäivät tyyneen, takaa tulevien saavuttaessa. Myötätuuliosuudelle kääntyi ensi Tiffany, Onyxin ollessa perässä.

Kovat puuskat jatkuivat myötätuulella ja vain Onyx ja Fatmai nostivat spinaakkerit. Onyx onnistuikin päästä Tiffanyn ohi ennen Akkasaarta. Salmessa kärkiveneet jäivät jälleen pieneksi hetkeksi kevyempään tulleen ja Fatmai sai kaksikon lähes kiinni.

Linnoitusniemen kärjessä käännettäessä, Onyx ja Fatmai nostivat jälleen spinaakkerit. Onyx tuli ensimmäisenä lipulle, mutta epäonnistui spinaakkerin laskussa ja Tiffany pääsi jälleen kuittaamaan ohi. Tiffany piti varmasti ykkössijan maaliin asti.

                        

Tunnelmia ennen lähtöä, veneisiin jaettiin STARK Week Race -osallistumisviirit.

Laiturissa aktiivisesti Stark Week Race -kisoihin osallistuneet H-veneet (Senga ja Pohjanakka).

Senga ennen lähtöä.

Paikanhakua ennen lähtöä.

Lähdön hetkellä Fly ja Tiffany.

Hieman taempana myös Pohjanakka.

Mertaniemen kohdalla kärki tiivistyi ja Tiffany löysi ohituskaistan ja puikkasi Onyxin ohitse.

Mikonsaarenselällä Onyxin rutinoitunut kisamiehistö esitteli uuden tavan käyttää pallopurjetta.

Tiukka maaliintulo. Ensimmäisenä näistä linjan ylittää Fly, heidän perässään Senga ja Pohjanakka.


Tiistai 8.6.2021

Tänäkin tiistaina rataa päätettiin lyhentää kevyehkön tuulen vuoksi. Rata ajettiin vastapäivää käymättä Halkosaaren edustalla. Alun luovissa tuuli oli heikko noin 1 m/s ja suunta vaihteli suuresti. Tuuli voimistui, kun päästiin Akkasaarensalmeen. Loppukisan ajan tuuli oli 2-3 m/s ja tasaisemmin idästä.

Cascade ja Fatmai saivat hyvän lähdön. Akkasaareen mennessä Onyx oli ottanut kärkipaikan, ja tulikin ensimmäisenä maaliin. Onyxin perässä tulivat Wilmastrada ja Cascade kisan kestäessä noin tunnin.

Tulokset:tiistai 060821

Kauden yhteenveto: tiistaikisat yhteenveto

 

Tiistai 1.6.

Keli oli hiukan kevyempi kuin edellisenä tiistaina ja harmittavasti kääntyi 90 astetta juuri ennen lähtöä. Näin ollen kisan jäi melko lyhyeksi nopeimpien osalta.

Tulokset: tiistai 060121

SWR-kisan 1.6. kulkua Fatmain sitloodasta nähtynä:

Kesäkuun ensimmäisen päivän Stark Week Race käytiin kevyessä tuulessa – vaikka Kaukaan savut näyttävät olevan kivasti vinossa. Kisan alussa botniat Fatmai ja Cascade kamppailivat keskenään kärkisijasta…

 

… ja kevyellä tuulella liukkaasti liikkuva Onyx pääsi luikahtamaan karkuun.

Hieman raskaammin liikkuvat Tiffany (oik.) ja Fly jäivät kisassa taaemmaksi.

 


Tiistai 25.5.

Ensimmäinen Stark Week Race kaudella 2021 ajettiin melko mukavassa 3 m/s idän puoleisessa tuulessa. Radalle lähti kaikkiaan kahdeksan venettä. Uutena tulokkaan radalla oli H-vene Senga. Perinteinen rata ajettiin tällä kertaa vastapäivää ja radalle saatiinkin hyvä vastatuuli lähtö. Nopeimmin tällä kertaa radan selvitti Wilmastrada, nopein tasoitusten jälkeen oli Fatmai.

Tulokset:
Linkissä tiistai 052521

 


 

Yhteistyössä