Äikäs ja Ryynänen SPV:n luottamustehtäviin

Suomen purjehdus ja veneily ry:n sääntömääräinen vuosikokous, syyskokous pidettiin Helsingissä su 20.11. LrPS:n edustajat Topiantti Äikäs ja Antti Ryynänen etenivät veneilytoimikunnassa ja järjestötoimikunnassa.

SPV:n vuosikokous päätti myös siitä, että KuoPS:n Jan Jansson jatkaa myös kolmannen kaksivuotiskauden SPV:n johdossa. Jansson valittiin hiljattain myös EBA:n, European Boating Associationin puheenjohtajaksi. Janssonin valinta on merkittävä ja hän on ensimmäinen suomalainen kyseisen organisaation johdossa.

LrPS:n kommodori Topiantti Äikäs valittiin kokousväen yksimielisellä päätöksellä SPV:n Veneilytoimikunnan (VT) varapuheenjohtajaksi kahdelle seuraavalle vuodelle. Äikäs on toiminut VT:ssä kolme vuotta ja kaksi vuotta VT:n alaisen Ympäristökomitean puheenjohtajana. Äikäs tavoitteli kokouksessa myös puheenjohtajan paikkaa Järjestötoimikunnassa, mutta kokousväki äänesti vaasalaisen Peter Remahlin (Vaasan moottorivenekerho) jatkamaan kaksivuotiskaudelle.

Sen sijaan LrPS:n varakommodori Antti Ryynänen nimettiin mukaan vuoden 2023 alusta aloittavan Järjestötoimikunnan (JT) jäsenistöön. Paikka on tärkeä seuratoiminnan viestinviejänä SPV:n suuntaan – varsinkin tilanteessa, kun liiton tietohallinnollisia ja rekisteriohjelmistoja (Suuli) ollaan kehittämässä ja uudistamassa. Ryynänen on ollut mukana monissa tietohallinnon tehtävissä niin oman työnsä kuin LrPS:n puolesta. Hänen seuratyön kokemus on varmasti arvokas lisä SPV:n toimintaan.

Liittomaksuun korotus

Muilta osin SPV:n kokous sujui ennalta hahmoteltujen nuottien mukaan. SPV:n liittomaksu nousee kokouksen päätöksellä yhdellä eurolla 12,50:stä 13,50:een. Juniorijäsenten liittomaksu nousee 50 sentillä, ollen tulevaisuudessa 5,50 euroa.

Liittomaksuja ei ole korotettu SPV:n toiminta-aikana, 11 vuoden ajalta, vielä kertaakaan. Verrattuna kuluttajahintojen kehitykseen, yhden euron tasokorotus on paljon alemmalla tasolla kuin viimeisen yhdentoista vuoden elinkustannusindeksillä tarkastettuna – jolloin se olisi hieman yli 15 euroa. Ymmärrettävästi monet seurat siirtävät liittomaksukorotuksen omiin jäsentaksoihin.

Kokouksessa käydyn keskustelun perusteella monissa seuroissa on aprikoitu erilaisten jäsenkategorioiden (pääjäsen, perhejäsen jne.) vaikutuksia liitto- ja jäsenmaksuihin. LrPS:n puolesta edustajamme saattoivat kertoa menettelystä, joka on otettu LrPS:ssa käyttöön pari purjehduskautta sitten: kaikki jäsenemme ovat saman- eli tasa-arvoisia maksujen ja velvoitteiden suhteen. Ennakkoon pohdittua jäsenten kaikkoamista ei tapahtunut, vaan LrPS:n jäsenmäärä on pysynyt hyvin tasaisena, ollen noin 400 jäsentä.

SPV:n syyskokous päätti tulevan vuoden toimintasuunnitelmasta ja budjetista vuodelle 2023.

Päätös sisälsi kokoussalista ilmaistun ponsiesityksen, että SPV:n hallitus laatii seuraavaan syyskokouksen tarkastelun ja suositukset seuroille jäsenkategorioiden hinnoittelusta. Tässä mielessä LrPS:n aiempi päätös jäsenryhmien tasavertaisesta kohtelusta on ollut proaktiivinen.

LrPS:n syyskokous tiistaina

LrPS:n osalta vuosi- eli syyskokousasioita käsitellään tulevana tiistaina 22.11. Wilmanrannassa. Kokouksen aineisto on julkaistu LrPS:n sivuilla jo aiemmin, syyskokousta koskevaan uutiseen pääset tästä linkistä.

Seuran hallitus kokoontuu klo 17 ja syyskokous alkaa klo 17:30. Kokouksen jälkeen sauna.

Tervetuloa!

 

*   *   *

Yhteistyössä