Syyskokous: Hänniset kunniajäseniksi, toimintasuunnitelma ja budjetti hyväksyttiin

LrPS kokousti Wilmanrannassa tiistaina 26.10. Vuosikokouksessa hyväksyttiin ensi vuoden toimintasuunnitelma ja talousarvio, päätettiin hallituksesta ja nimettiin Pertti ja Liisa Hänninen kunniajäseniksi.

Tulevalla purjehduskaudella 2022 LrPS ry. täyttää 70 vuotta. Seura aikoo panostaa voimakkaammin viiden vuoden päässä oleviin 75-vuotisjuhlallisuuksiin ja nyt syyskokouksessa päätettiinkin, että tasavuosia LrPS juhlii aktiivisen ja jatkuvasti kehittyvän seuratoiminnan merkeissä.

Seuran toimintasuunnitelma ja talousarvio päätettiin hyvän ja napakan keskustelun jälkeen. Kokousta johtanut Matti Koukku piti puheenvuorot lyhyenä ja Wilmanrannan salin uusi kokoustekniikka (kokouskamera, tv-näyttö jne.) toimivat hyvin. Kokous pidetiin ns. hybridimallina ja uusittujen sääntöjemme puitteissa etäosallistuminen oli näin myös mahdollista jäsenkokouksessa.

26.10.2021 hyväksytty toimintasuunnitelma on luettavissa tästä linkistä

Jäsenmaksut pysyvät entisellään

Päätettiin, että vuoden 2022 osalta jäsen- ja liittymismaksut pysyvät ennallaan, eli se on 53 €. Jäseneksi-sivulle pääset tästä linkistä <https://www.lrps.fi/jasenyys/>. Uutena jäsenmaksuluokkana hallitus esitti ja syyskokous siunasi kannattajajäsenen, jonka vuosimaksuksi hyväksyttiin yhtälailla 53 €. Kannattajajäseneltä ei vaadita liittymismaksua, mutta kannattajajäsenen oikeuden ovat vastaavasti pienemmän. Kannattajajäsenyys on tarkoitettu henkilöille, jotka haluavat tukea seuraa taloudellisesti ja saada seurapostia kotiinsa.

Topiantti jatkaa kommodorina, Tuomas Talka mukaan hallitukseen

Hallitus jatkaa entisellään. Puuvenejaoston puheenjohtaja vaihtuu: Kalle Rapi teki monta vuotta pyyteetöntä ja hyvää työtä Pallon kiisuhallin tiimoilta ja tästä kiitokset Kallelle osoitettakoon. Uutena jäsenenä hallitukseen valittiin puuvenejaoston edustajana Tuomas Talka (m/s Jane). Tuomaksen tulo hallitukseen vahvistaa puuvenepuolen ääntä seuratyössä.

Kommodori valitaan LrPS:ssa joka vuosi ja Topiantti Äikäs jatkaa kokouksen päätöksen mukaan kommodorina kauden 2022. Hallituspaikkansa uusivat Matias Turunen (juniori- ja kevytvenejaosto), Jorma Julku (katsastus- ja vesiturvallisuusjaosto) ja Mikko Ikonen (erikoistehtävät, FinRating-mittaus). Muut hallituksen jäsenet ovat varakommodori Antti Ryynänen (matkapurjehdusjaosto), Markku Mäki-Hokkonen (koulutusjaosto) ja Timo Nurmi (kiinteistöjaosto). Lisäksi kokous kutsui asiantuntijoiksi hallitukseen Ville Törmälän (taloushallinto) ja Jussi Peltolan (tukikohtakoordinaattori). Ympäristö- ja olosuhdejaostoa johdetaan hallituksesta ja vastuu asioista on kommodorilla.

Muut seuran toimijat ovat Tommi Isotalo (kilpailujaosto) ja Kalevi Männistö (surffijaosto). Linnoitusniemen telakointia hoitaa asiantunteva työryhmä ja seuran H-veneiden käyttöä, ylläpitoa ja kunnostustöitä varten perustetaan talven aikana oma työryhmänsä, joka noudattaa seurassa hyväksi havaittua toimintamallia Wilmanrannan ja tukikohtien osalta. H-veneiden ylipäällikkönä on matkapurjehdusjaoston pj., varakommodori Antti Ryynänen. Henkilövalinnat olivat yksimielisiä.

Pertti Hänninen seuran kunniajäseneksi

Kokouksessa käsiteltiin myös muiden asioiden kohdalla jäsenasia: hallitus esitti, että LrPS:ssa vuosikymmeniä toimineet Pertti ”Pete” Hänninen ja Liisa Hänninen kutsutaan LrPS:n kunniajäseniksi.

Näin seura kunnioittaa Peten pitkää purjehdus- ja veneilyuraa ja postuumisti myös Liisa Hännisen roolia takavuosien seura-aktiivina ja monen seuralaisen purjemaakarina. Pete on toiminut seurassa milteinpä sen alkuhämäristä lähtien, hänet on valittu vuoden seuralaiseksi 2002 (yhdessä Petter Sairasen kanssa) ja vuonna 2015 tämä seuraikoni toimi Kölintervaajana.

Esitys hyväksyttiin aplodein ja Petelle luovutetaan sopivan tilaisuuden tullen, esimerkiksi Vapun brunssitilaisuudessa, LrPS:n kunniajäsenen viiri s/y Ritzin saalinkiin vedettäväksi.

Ja taas Ahti soi antejaan: Pete tunnetaan paitsi purjehtijana myös aktiivisena koti- ja seuratarvekalastajana. Erikoisalaa ovat suuret ahvenet.

Kokouksen puheenjohtajana toiminut Matti ”Kapiteeni” Koukku kiitti kokousväkeä aktiivisesta kokouksesta ja napautti kokouksen päättyneeksi 18:50.

Kokoustekniikan todettiin toimineen hienosti ja pienten teknisten investointien toivotaan antavan lisäpotkua Wilmanrannan kokoustilamyyntiin tulevan talvi- ja kevätkauden aikana. Sitten ukkelit pääsivät saunaan.

 

*  *  *

 

Yhteistyössä