Tälle sivulle koostetaan purjehduskauden 2024 Lappeenrannan pursiseuran tiistaikilpailujen tulokset ja tarinat

Tiistai 25.6.2024

Jälleen loistava purjehduskeli. Tänä vuonna tutuksi tullut luoteistuuli oli tänään 4m/s ja lämpöä 25 astetta. Kevätkauden viimeisessä kisassa oli ilahduttavasti kahdeksan venettä. Kaikki veneet siis ei selvästikään olleet vielä kesälomilla.

Jälleen suht taisainen lähtö, jossa Anna ja Wilmastrada ylittivät ensimmäisinä lähtölinjan. Wilmastarda pääsi hyvässä tuulessa selkeästi muilta karkuun. Ennen viimeistä punaista veneet ottivat muutaman korjaavan tikin. Mikonsaarenselällä saatiin spinaakkerit ylös hyvän kelin jatkuessa. Eroja tuli hiukan lisää hiljalleen, sijoituksissa ei tullut merkittäviä muutoksia.

Akkasaaren kapeikossa tuli hetkellinen tyynempi kohta, mutta hyvä tuuli jatkui koko loppukierroksen. Tosin toisilla jälleen tyyni hetki oli pidempi kuin toisilla. Onneksi Uk-poijulla tällä kertaa riitti tuulta kaikille.

Maaliin päästiin järjestyksessä Wilmastrada, Anna, Penelope. Tiistain tulosten lisäksi toisesta linkistä löytyy myös tämän hetkinen kokonaistilanne

Tiistai tulokset 25.6.2024

Tiistaikisojen kevätkauden yhteenveto

 

 

Tiistai 18.6.2024

Mukava kesäinen ilta ja tuulta luoteesta n. 3 m/s. Seitsemän venettä starttasi perinteiselle radalle, lähtö sivuvastaiseen tuuleen. Tarkasti viivalla olivat Wilmanstrada ja Väinö, ja loppufleetti melko tasaisessa nipussa lähtölinjan yli. Alussa oli hiukan puuskia ja shiftejä ja Wilmanstarda ja Tiffany luovivat kärkeen Wilmanstradan kiertäessä Kaijansaarten punaiset ensimmäisenä. Anna ja Cascade kamppalivat tässä vaiheessa tasaisesti seuraavista sijoista. Mikonsaaren selälle käännyttäessä myötätuulipurjeet nousivat ja tuuli alkoi hiukan keventyä. Wilmanstarda veti kaulaa kärjessä, Tiffanyn hiukan kärsisessä leikatessaan hiukan kauemmas vasemmalle eri tuuliin. Akkasalmeen tultaessa erot olivat venähtäneet jo melko suuriksi, mutta Akkasalmessa sitten erot hiukan tasoittuivat, eritysesti Wilmanstrada kärsi salmen oikukkaista pyörteistä ja Tiffany pääsi iholle. Cascade ja Anna jatkoivat tasaista kamppailuaan salmessa ja Väinö suoriutui Akkasalmen läpäisystä kohtuullisesti muutaman suosiollisen puuskan avittamana.

Tässä kohtaa tuuli alkoi uudelleen pikku hiljaa nousta luoteesta. UK poijun kierron jälkeen Tiffany onnistui puuskaisessa ja shiftailevassa tuulessa kuittaamaan Wilmanstradan. Cascade yritti tehdä eroa Annaan. Väinö paransi vauhtia piristyvässä tuulessa, ja Smaug ja Fly petrasivat myös menoa tuulen yltyessä, ja molemmat ottivat välillä pirteitä spurtteja puhureissa. Tiffany tuli ensimmäisenä maaliin Wilmanstardan peesatessa pienen matkan päässä. Cascade tuli hiuksen hienolla erolla ennen Annaa maaliin ja Väinö lopussa vauhtia parantaen edellisistä vajaat pari minuuttia jäljessä. Smaugin ja Flyn loppusuoran kampailu päättyi Smaugin eduksi 5 sekunnin erolla. Ohessa tulokset tasoituslaksennan jälkeen. H-veneet Anna ja Väinö sijat 1. ja 2. Annan voittaessa selvästi, kolmantena Cascade.

Tulokset tasoituslaskennan jälkeen alla.

Tiistai 18.6.2024

 

Tiistai 11.6.2024

Tällä kertaa mukaan tiistai-illan puuskaiseen tuuleen lähti 8 venettä. Tuuli oli lounaan puolella joten perinteiselle radalle lähdettiin myötätuulilähtönä. Tarkimmin lähdön ottivat Cascade ja Väinö, muun fleetin ottaessa lähdön hitusen varovaisemmin. Puuskainen ja siftaileva tuuli teki myötätuulilähdössä pienoisia haasteita venekunnille mutta vauhdikkaasti edettiin Mertaniemeen missä niemi alkoi varjostaa tuulta ja tuulen nopeus ja suunta vaihtelevatkin sitten melkoisesti.

Punaisten viittojen kierron jälkeen tehtiin jiippi ja seuraavaksi oltiin Kaijansaarten sotkemissa tuulissa ennekuin Mikonsaaren selällä alkoi vauhdikas sivuvastainen pätkä. Lounaasta tuli melkoisia puhureita joiden vauhdittamina ajettiin Mikonsaaren selkä Akkasaaren viereen pieneen tyveneen ja pyörteilevään tuuleen. Akkasalmessa sitten puhalsikin kunnolla ränniin ja kärkiveneet Onyx, Cascade ja Anna nykäisivät haasteellisessa luovissa lisää kaulaa muihin, kun taas jälkijoukossa salmessa oli vauhdikkaita ja jopa vaarallisia tilanteita kiukkuisessa salmeen pakkautuneessa tuulessa.

Akkasalmen jälkeen rata UK-poijulle ja maaliin sitten testasivat miehistöjen ja veneiden luovi- ja sivutuulivauhtia ja maalissa oli ensimmäisenä Onyx, muutaman minuutin erolla Annaan ja Cascadeen. Tiffany neljäntenä maaliviivan yli ja jälkijoukko sitten kohtuullisen tiiviissä nipussa perillä maalissa. Tasoituksilla H-vene Anna suvereeniin voittoon hienosti ajetun kisan tuloksena.

 Tulokset 11.06.2024

 

Tiistai 4.6.2024

Aurinkoinen keli jälleen suosi tiistaipurjehdusta. Tuulen suunta ja nopeus vaihteli melkoisesti, joka asetti haasteita purjehdukselle. Mukana ilahduttavasti 9 venettä.

Veneet olivat varsin mukavasti linjalla lähdön hetkellä. Spinnaakerit nostettiin heti lähdössä. Tasaisen alun jälkeen kärkiporukassa olivat Onyx, Smaug, Fly ja Fatmai. Tuuli keveni kärjellä merkittävästi ja veneet kasautuivat tiukaksi nipuksi Mertaniemessä. Onyx pääsi hiukan karkuun ennen ennen jiippiä Mikonsaarenselälle. Mikonsaarenselällä jälleen puuskat vaihtelivat veneittäin ja erot veneiden välillä muuttuivat melkoisesti, vaikka sijoitukset pääsääntöisesti pysyivät.

Akkasaarensalmesta vähän kryssiä kaupunkiin päin. Jälleen isoja vaihteluita ilmassa. Uk-poijun kierto oli sivutuuli ajelua ja loppusuoralla tuli muutama käännös. Ensimmäisenä maaliin ehti Onyx ennen Cascadea.

Tulokset tiistai 4.6.2024

 

Tiistai 28.5.2024

Kevyttä keliä oli luvassa ja sitä myös saatiin. Sadekuuro juuri ennen starttia piti useimmat rannassa aina viime minuuteille.

Mitään oikeaa tuulta ei näkynyt, pieniä länttejä siellä ja täällä. Päätettiin ajaa vain Mertaniemen vihreälle ja takaisin. Radan valinta oli varsin onnistunut. Koko ajan hyvin rauhallista liikettä. Sijoitukset vaihtelivat sen mukaan kuka sai puuskan.

Ensimmäisinä vihreällä viitalla olivat Onyx ja Tiffany. Jos menomatkalla tuulen suunta vaihteli suuresti, takaisin alkoi kevyt mutta selkeä virtaus pohjoisen suunnalta. Näin päästiin ajamaan myötätuulessa maaliin. Erot venyivät jälleen varsin suuriksi, riippuen siitä millaiseen puuskaan vene osui. Toivottavasti ensi viikolla olisi hiukan reippaampi keli.

Tiistaikisat 28.5.2024


Tiistai 21.5.2024

Jälleen loistava keli. Aurinko paistoi, lämmintä ja 3m/s tuulta pohjoisesta.

Lähtö kivasti vastatuuleen. Ensimmäisenä linjan ylittivät Fatmai, Cascade ja Väinö. Onyx ja Tiffany olivat muutaman sekunnin myöhässä. Luovilla Onyx nousi nopeasti kärkeen, Tiffanyn ja Fatmain seuratessa. Fatmai onnistui Mertaniemen jälkeen hyvin yhdessä laidan valinnassa ja onnistui siinä jättämään Tiffanyn ja ottamaan Onyxiä hiukan kiinni. Mikonsaarenselälle käännettäessä myös Wilmastrada nousi Tiffanyn ohi.

Mikonsaaren selällä nostettiin spinaakkerit. Erot kasvoivat selkeästi. Vaikka Väinö ja Cascade olivat alussa hyvin mukana, nyt eroa Onyxiin  oli jo useita minuutteja. Akkasaarensalmessa Tehtii njiippi ja jatkettiin kohti kaupunkia. Paksuilla viitoilla jälleen jiippi ja kohti UK-poijua. Poijulla Onyx ja Fatmai yhtä aikaa, Tiffanyn ollessa jo selkeästi kauempana. Erot edelleen kasvoivat.

Maalilinjan ylitti ensimmäisenä Onyx, Fatmain ollessa hyvin kintereillä.

Tiistai 21.5.2024 tulokset

Tiistai 14.5.2024

Kauden avaus sujui hienosti mitä upeimmassa säässä. Edellisen viikon ennusteet takatalvesta oli peruttu ja tiistaina oli 2-3m/s tuulta, auringon lämmittäessä noin 20 asteen lämmöllä.

Ajettiin perinteinen rata neljän veneen voimin. Tuuli oli lounaasta ja lähtö spinaakkerilla. Fatmai onnistui parhaiten lähdössä, mutta ennen viimeistä punaista Freya ja Casacade olivat ajaneet ohi.

Mikonsaaren selällä oli sen verran vastaista, että Cascade ja Fatmai tiputtivat spinaakkerit pois. Freya jatkoi komeasti genaakkerilla ja pääsikin ensimmäisenä Akkasaarensalmeen. Salmesta oli luovi. kohti kaupunkia, jossa Fatmai ohitti Cascaden. Tällä kertaa UK-poijullakin tuuli, eikä sijoitukset enää vaihtuneet. Ensimmäisenä maalilinjan ylitti Freya.

Hieno alku kaudelle, upeassa kelissä.

Tulokset 14.5.2024

 

 

 


Yhteistyössä