Tälle sivulle koostetaan purjehduskauden 2024 Lappeenrannan pursiseuran tiistaikilpailujen tulokset ja tarinat

 


Tiistai 21.5.2024

Jälleen loistava keli. Aurinko paistoi, lämmintä ja 3m/s tuulta pohjoisesta.

Lähtö kivasti vastatuuleen. Ensimmäisenä linjan ylittivät Fatmai, Cascade ja Väinö. Onyx ja Tiffany olivat muutaman sekunnin myöhässä. Luovilla Onyx nousi nopeasti kärkeen, Tiffanyn ja Fatmain seuratessa. Fatmai onnistui Mertaniemen jälkeen hyvin yhdessä laidan valinnassa ja onnistui siinä jättämään Tiffanyn ja ottamaan Onyxiä hiukan kiinni. Mikonsaarenselälle käännettäessä myös Wilmastrada nousi Tiffanyn ohi.

Mikonsaaren selällä nostettiin spinaakkerit. Erot kasvoivat selkeästi. Vaikka Väinö ja Cascade olivat alussa hyvin mukana, nyt eroa Onyxiin  oli jo useita minuutteja. Akkasaarensalmessa Tehtii njiippi ja jatkettiin kohti kaupunkia. Paksuilla viitoilla jälleen jiippi ja kohti UK-poijua. Poijulla Onyx ja Fatmai yhtä aikaa, Tiffanyn ollessa jo selkeästi kauempana. Erot edelleen kasvoivat.

Maalilinjan ylitti ensimmäisenä Onyx, Fatmain ollessa hyvin kintereillä.

Tiistai 21.5.2024 tulokset

Tiistai 14.5.2024

Kauden avaus sujui hienosti mitä upeimmassa säässä. Edellisen viikon ennusteet takatalvesta oli peruttu ja tiistaina oli 2-3m/s tuulta, auringon lämmittäessä noin 20 asteen lämmöllä.

Ajettiin perinteinen rata neljän veneen voimin. Tuuli oli lounaasta ja lähtö spinaakkerilla. Fatmai onnistui parhaiten lähdössä, mutta ennen viimeistä punaista Freya ja Casacade olivat ajaneet ohi.

Mikonsaaren selällä oli sen verran vastaista, että Cascade ja Fatmai tiputtivat spinaakkerit pois. Freya jatkoi komeasti genaakkerilla ja pääsikin ensimmäisenä Akkasaarensalmeen. Salmesta oli luovi. kohti kaupunkia, jossa Fatmai ohitti Cascaden. Tällä kertaa UK-poijullakin tuuli, eikä sijoitukset enää vaihtuneet. Ensimmäisenä maalilinjan ylitti Freya.

Hieno alku kaudelle, upeassa kelissä.

Tulokset 14.5.2024

 

 

 


Yhteistyössä