Mikko Ikonen LrPS:n kommodoriksi

LrPS:n syyskokouksessa käsiteltiin 31.10.2023 sääntömääräiset asiat. Seuran uudeksi kommodoriksi valittiin yksimielisesti Mikko Ikonen.

Reilut 20 seura-aktiivia oli kokoontunut Wilmanrannan saliin tekemään hyviä ja viisaita päätöksiä. Syyskokous käsitteli ja vahvisti tulevan vuoden toimintasuunnitelman ja tulo- ja menoarvion. Perehdy kokouksen hyväksymään TSTA23-dokumenttiin tästä. 

Keskeisin huomio seuran taloustilanteesta on, että LrPS tekee hyvää tulosta ja kasvuluvut ovat maltilliset. Kulut pyritään pitämään kurissa huolellisella toiminnan suunnittelulla ja seuran kannalta tärkeisiin asioihin, kuten juniorityön kehittämiseen, voidaan tehdä tarpeellisia investointeja.

Seuran vuosimaksu pidetään samana kuin edellisvuonna, eli se on 55 €.

Mikko Ikonen uudeksi kommodoriksi

LrPS:n peräsimessä viimeiset seitsemän vuotta ollut Topiantti Äikäs luovutti puheenjohtajuuden yksimielisesti kommodoriksi valitulle Mikko Ikoselle. Mikko on oppinut purjehduksen ja veneilyn alkeet optimistijollalla ja ohjastaa seuraa nyt Diva 39:n, “Tiffanyn” pinnasta.

Ikonen on toiminut seuran hallituksessa muutaman vuoden ja on vastannut mm. seuran nykyisten sääntöjen päivitystyöstä. Lisäksi hän toimi primus motor -asemassa uuden aurinkovoimalan suunnittelu- ja asennustyössä. Mikon aktiivisuus ulottuu myös Wilmanrannan Purjehduskouluun, jossa hän on viime vuoden aikana opastanut uusia jäseniä purjehduksen pariin.

Kokouksessa aloitettiin uusi perinne LrPS:ssa. Tästä lähtien kommodori kantaa virallista Skipper-lakkia aina tarvittaessa: juhlatilaisuuksissa, merkittävissä tapahtumissa – ja käytännössä aina silloin kun siltä tuntuu. Käytännössä emeroituneet kommodorit käyttävät tummaa (navy blue) lakkia ja vahtivuorossa olevan Skipperin laki on valkoinen.

LrPS:n kommodorikabinetti: keskellä uusi, vuoden 2024 alusta aloittava pj. Mikko Ikonen. Vasemmalta emeritukset: Topiantti Äikäs, Robert Sandström, Tommi Isotalo ja Timo Nurmi (kuva: LrPS:n mediaosasto).

Muilta osin hallitustehtävät säilyivät samoina: Antti Ryynänen (varakommodori, matkapurjehdus), Timo Nurmi (kiinteistöt), Risto Ilmaniemi (purjehduskoulu), Hannu Viitikko (kilpailu), Kim Rintamäki (ympäristö), Ville John (juniorit ja kevytveneet), Tuomas Talka (puuveneet), Jorma Julku (katsastus ja vesiturvallisuus) ja Topiantti Äikäs (SPV-asiat) jatkavat hyvin sujunutta hallitustaivalta.

Aktiivisesti hallitusta evästänyt vuosikokous kesti rapian tunnin ja sen jälkeen löylyteltiin.

Kommodorilakkien käsinomellun kokardin on toteuttanut mikkeliläinen Comistepaja.

 

*  *  *

Yhteistyössä