Kauden alkaessa: ympäristöoppia ja kisatapahtumia

Purjehduskausi 2023 on alkamassa. Tässä on pari muistutusta LrPS:n seuraväelle alkukauden kuvioista. Saimaalla ja webinaariverkossa tapahtuu.

Saimaaranking-sarjan ensimmäinen osakilpailu, Astuvan Ukon Regatta, seilataan tulevana lauantaina 27.5. Yöveden vesillä. Kisapaikkana on RiPS:n Korkian tukikohta. AUR-kisan ilmoittautumis- ja infosivusto on tässä linkissä. LrPS:n veneet ovat perinteisesti olleet hyvin edustettuina AUR-kisassa ja toivotetaan matkaan lähteville venekunnille tsemppiä kauden avaustapahtumaan!

Luonnollisesti myös seuran omat Tiistai-kisat jatkuvat, jo huomenna 23.5.

Suomen Purjehdus ja Veneily ry järjestää Vastuullisesti  vesillä -ympäristöwebinaarin keskiviikkona 31.5. klo 17-18:30. SPV:n Ympäristökomitea kutsuu seurojensa jäseniä ja erityisesti ympäristövastaavat ja satamapäälliköt webinaariin tutustumaan ajankohtaisiin vastuullisuusteemoihin sekä komitean toimintaan. Webinaarin info- ja linkkisivu on tässä. Tervetuloa mukaan!

Kisat jatkuvat kesäkuussa, la 17.6. Kyläniemi Runt DH-kisalla. Nyt jo neljättä kertaa järjestettävä tapahtuma on saavuttanut suuren suosion ja tänäkin vuonna KRDH-kisaa voidaan odottaa laajaa osallistujamäärää. Ilmoittaudu mukaan tästä linkistä!

(Muistutetaan toki, että Parkonperän koivuklapi-talkoot ovat la 17.6.)

Kisoihin osallistuvien on hyvä hankkia Finrating-todistus. Sen saa tilattua – käytännössä kaikkiin venetyyppeihin – avomeripurjehtija.org -sivujen kautta. Sivuilla on myös hyvin kattava Finrating-taulukkolistaus veneistä, joille on laadittu laskennallinen tasoituskerroin.

Hyvää alkavaa kesää kaikille!

*  *  *

Yhteistyössä