Heikki Tynkkynen, 1934–2023

Pursiseura on saanut suruviestin entisen kommodori Heikki Tynkkynen kuolemasta korkeassa 89 vuoden iässä. Meidän kaikkien tuntema Heikki vaihtoi karttalehteä pitkäperjantaina 7.4.2023. LrPS ry ottaa osaa omaisten suruun ja mieliin jää hieno muisto upeasta purjehtijasta ja seuratoimijasta.

Heikki Tynkkynen oli syntynyt 10.1.1934, kuolleessaan hän oli yksi vanhimpia seuran jäseniä. Hänet oli tavattu vielä pääsiäisviikon alussa Lappeenrannassa. Mieli oli virkeä.

Pitkänlinjan veneilijänä ja purjehtijana Heikki oli 1970–80–90-luvuilla tuttu näky Saimaalla ja maailman merillä. Lappeenrantalaisen Auto-Kilta -yhtiön toimitusjohtajana ja loppuvaiheessa myös omistajana Heikillä oli aikaa LrPS:n toiminnoille 1990-luvun kasvun vuosina. Heikki toimi seuramme kommodorina vuosina 1990–1997.

Heikin kommodorivuosina seuran venekanta uusiutui ja Puumalan Kurensalon saareen rakennettiin Parkonperän tukikohta. Heikillä oli Kurensalon saarin tukikohtaoperaatiossa keskeinen rooli myös yksityishenkilönä.

Edelleen Saimaalla seilaava s/y Benella jäi Heikin ja vaimonsa Ullan viimeiseksi veneeksi Saimaalla. Sitä ennen he seilasivat s/y Nellalla Saimalla ja Välimerellä yhdessä ystävien ja tuttavien kanssa. Varhaisimpina kesinä Heikki ja perheensä oli tuttu näky m/s Ulrikan (Family Cruiser) puikoissa.

LrPS:n kölintervaajaksi Heikki kutsuttiin vuonna 2010. Aivan hiljattain seura sai Heikiltä lahjoituksena hienon laivakellon, jonka sijoittamista on suunniteltu Wilmanrannan kuistille.

Pursiseuralaisille jää Heikistä mieleen lämmin muisto ystävällisestä, avoimesta ja iloisesta purjehtijasta. Hänellä riitti hyviä juttuja kerrottavaksi ja hän oli kohtelias kuuntelija muiden kertomuksille.

Lappeenrannan pursiseura ry kunnioittaa entisen kommodorin muistoa ja lähettää lämpimät surunvalittelut perheelle ja Heikkiä muistaville ystäville.

*  *  *

Yhteistyössä