Kölintervaaja Saku Hyttinen: Saimaa on kaikille tärkeä

Vappupäivänä 1.5. vietettiin LrPS:n perinteinen kölitervaus- ja vappu-brunssitapahtuma Wilmanrannassa. Lippu nostettiin salkoon ja kausi 2023 julistettiin avatuksi.

Seuran hallituksen kölintervaajaksi kutsuma yrittäjä, ravintoloitsija Saku Hyttinen suoriutui tehtävästään varmoin ottein. Kiitospuheessaan Saku kertasi yrityksensä Karhusaari-projektin tilannetta ja toivoi, että jo tällä purjehduskaudella Lappeenrannan lähisaariston palvelut parantuisivat.

Hyttinen nosti esille Saimaan vesistön merkityksen:
– Saimaa meille kaikille tärkeä virkistyksen lähde ja vapaa-ajanviettopaikka. Toivottavasti mahdollisimman moni pääsisi nauttimaan kaupungin lähisaarista ja niille tulevista palveluista. 
– Veneilijöille ja Saimaalla liikkuville puhtaat vedet ja raikas luonto merkitsee paljon. Pidetään tulevaisuudessakin huolta ympäristöstä ja nautitaan veneilystä ja tulevasta kesästä, Hyttinen totesi. 

Kommodori Topiantti Äikäs ojensi Saku Hyttiselle seuran Tervasudin vuodeksi haltuunsa. Tervasuti on kiertänyt jo 54 vuoden ajan tärkeillä lappeenrantalaisilla ja eteläkarjalaisilla vaikuttajilla merkkinä LrPS:n tervaustehtävästä.

Lista kaikista LrPS:n kölintervaajista vuodesta 1969 lähtien.

*  *  *

Yhteistyössä