Uusia nimiä hallitukseen, Äikäs jatkaa kommodorina

LrPS:n sääntömääräinen syyskokous pidettiin Wilmanrannassa 22.11.2022. Seuran toimintasuunnitelma ja talousarvio vuodelle 2023 hyväksyttiin, hallitus uudistui Kim Rintamäen, Hannu Viitikon ja Risto Ilmaniemen tullessa mukaan toimintaan. Topiantti Äikäs sai työlleen jatkopestin kommodorina.

Sopivan vilkkaasti keskustellut ja ennakolta toimintasuunnitelmaan hyvin perehtynyt kokousväki, 19 henkilöä, evästi uutta hallitusta pohtimaan tukikohtatoimintojen jakamista useamman toimijan tai peräti toimijaryhmän kesken. Asiaan palataan talven aikana – kevääseen mennessä tukikohtatoimintojen koordinointiasia tulee olla sovittuna.

Samoin seuran, luvalla sanoen, heikko tilanne juniori- ja kevytvenejaoston osalta aiheutti pohdintoja: avainkysymys on, kuinka voisimme paremmin hyödyntää purjehduskeskus Wilmanrannan olosuhteita junnutoimintaan ja miten saamme houkuteltua toimintaan mukaan perheitä, joilla olisi sopivanikäistä jälkikasvua jollapurjehduksen pariin. Kokousväki vaihtoi ajatuksia myös erillisen alkeisleirin pitämistä nuorille ja nuorille aikuisille.

Lisäksi kokouksessa käytiin läpi nk. Sotakorvauslaiturin talvitelakoinnin tilannetta. Lappeenrannan seudulla nostopalveluala on ollut murroksessa viime vuosina, ja tämä on aiheuttanut pulmia monille veneenomistajille. Kokousväki evästi tulevia toimintoja hahmottelemalla oikeaa veneiden nosto- ja telakointijärjestystä suhteessa käytettävissä olevaan nostokalustoon.

Hallitus 2023

Kokousväki päätti nimetä hallitukseen seuraavat henkilöt: pj:ksi, kommodoriksi Topiantti Äikäs (vuodeksi) ja seuraavalle kaksivuotiskaudelle jäseniksi valittiin Antti Ryynänen, Timo Nurmi, Risto Ilmaniemi, Hannu Viitikko ja Kim Rintamäki. Hallituksessa jatkavat omaa kaksivuotiskauttaan jäsenet Mikko Ikonen, Jorma Julku ja Tuomas Talka. Heistä Hannu ja Kim ovat uusia nimiä LrPS:n hallinnossa. Risto tekee paluun muutaman välivuoden jälkeen.

Jaostojoen puheenjohtajaksi nimettiin Ilmaniemi/Koulutus, Ryynänen/Matkapurjehdus, Julku/Katsastus, Viitikko/Kilpailu, Talka/Puuvene, Nurmi/Kiinteistöjaosto ja Rintamäki/Ympäristö. He siis toimivat myös hallituksena. Surffijaoston pj:na jatkaa Kale Männistö. Lisäksi hallitus kutsuu ulkopuolisena jäsenenä kokouksiin talousasioista vastaavan Ville Törmälän ja tukikohtatoiminnoista vastaavan henkilön, joka nimetään myöhemmin.

Juniori- ja kevytvenejaoston osalta hallitus oikeutettiin täydentämään itse itseään. Syyskokous hyväksyi siis toimintasuunnitelman, jossa sivuilla 2–3 on pohdittu keinoja nuorisotoiminnan kehittämisen keinoja. Mikäli toiminta junnu- ja kevytvenetoiminnan parissa kiinnostaa, niin voit hyvin olla yhteydessä seuran toimijoihin: info[at]lrps.fi

Hallitustyön tässä vaiheessa päättäneet Markku Mäki-Hokkonen ja Matias Turunen ansaitsevat , kiitokset LrPS:n eteen tehdystä työstä. Samoin monen vuoden ajan seuran kilpailutoimintaa johtanut Tommi Isotalo keskittynee nyt (vielä) enemmän Fatmain trimmeihin ja hänellekin kuuluu kiitos kovasta työstä seuran tapahtumien hyväksi. 

Lisäksi syyskokous nimesi seuran edustajia sekä ehdolle että työhän SPV:n toimielimiin. LrPS näkee, että vain osallistumalla SPV-työhön voi vaikuttaa myös siihen, kuinka liitto palvelee perusveneilijää seuratasolla. Topiantti jatkaa hommia SPV:n veneilytoimikunnassa, ja muihin toimikuntiin ovat ehdolla Antti (Järjestö-tmk), Kim (Veneilyturvallisuus-tmk), Risto ja Mikko (Koulutus-tmk).

Nyt vedetään hetki henkeä vuoden vaihteen yli ja hallitus pitää ensimmäisen järjestäytymis- ja päätöskokouksen tammikuun puolella. Sääntöjemme mukaan hallitus nimeää keskuudestaan varakommodorin, ja tehtävään esitetään Antti Ryynästä.

Hieman yli kuukausi kestää vielä pimeää vuodenaikaa, mutta siitä se talvi pian taittuu kevääksi ja jälleen alkavaksi purjehduskaudeksi…

*  *  *

 

 

Yhteistyössä