LrPS:n loppukauden kuulumisia, aktiviteetteja

Purjehduskausi on kääntymässä loppusuoralle: elo- ja syyskuussa LrPS:n toiminta jatkuu aktiivisena. Tässä viestissä kerrotaan seuratoiminnan tapahtumista loppukesän aikana.

Tulevana viikonloppuna, lauantaina 20.8., kisataan Wilmanrannan edustalla jo perinteinen Laser Radial, eli ILCA-6, -luokan “Lappeenrannan avoin mestaruuskisa”. Tapahtuma alkaa kokoontumisella ja kisajärjestelmästä sopimisella klo 10 Wilmanrannassa. Kyseessä on yhden hengen kevytveneellä kisattava Match Race -tyyppinen kilpailu. Tule seuraamaan toimintaa rannalta tai uskaltaudu mukaan kisatoimintaan! Osallistuminen on maksuton.

Toisaalla, Rokansalonsaaressa, LrPS:n kisaveneet kamppailevat lauantaina Ristisaaren Maljasta. Kyseessä on Saimaaranking-sarjan viimeinen osakilpailu. Tänä vuonna “Malja” on samalla pitkäaikaisen MPS:n toimijan Paavo Kokon muistopurjehdus.

Perinteinen LrPS:n tukikohtaeskaaderi seilataan pe-su 26.-28.8. Lisätietoja eskaaderista saa Antti Ryynäseltä (s/y Tiritomba). Startti on Wilmanrannan edustalta klo 18 ja kohteena on Mäntysaaren tukikohta, mutta jos keli on suosiollisempi Parkonperälle, niin vaihdetaan kohde sinne. Perillä tarjotaan lohisoppaa (joka saattaa olla myös loimulohta) ja yhteistä tekemistä halukkaille. Eskaaderi ei ole kilpailu, mutta nopein saa lämmittää saunan.

Syyskuussa on vuorossa LrPS:n suosituin purjehdustapahtuma: Wilmanrannan Valssi, la 24.9. “Valssissa” on kaksi kilpailua samassa tapahtumassa: kisareitin kiertävien veneiden tulokset lasketaan sekä virallisten Finrating-kertoimien että kilpailu-jury:n laatimien “LrPS-Rating”-kertoimien mukaan. Kyseessä on takaa-ajokilpailu, jossa pienimmällä kertoimella lähtevät veneet saavat etumatkaa Onyxiin ja Wilmanstraadaan… LrPS:n vaatimattomana tavoitteena on, että Wilmanrannan Valssista muodostuu Saimaan alueen suurin purjehdustapahtuma. Kannustan kaikkia venekuntia lähtemään mukaan tähän “kisaan”.

Valssi-kisan jälkeen Wilmanrannassa vietetään kauden päätösjuhlaa, Mastonkaatajaisia. Illalla palkitaan ansioituneita seuralaisia ja seiloreita kesän mittaan kisatussa STARK Week Race -sarjassa. SWR-kisoja on tiistaisin aina 20.9. saakka.

Purjehduskausi jatkuu aktiivisena aina lokakuun alkuun, jolloin on vuorossa perinteinen kaikille avoin Karvahattupurjehdus (la 1.10., lisätietoja Onyx-Matilta) ja Sotakorvauslaiturin yhteisnostot – niistä tiedotetaan erikseen.

LrPS:n vuosi- eli syyskokous pidettäneen marras-joulukuun vaihteessa. Kokouksessa tehdään henkilövalintoja ja päätetään vuoden 2023 toimintasuunnitelmasta ja taloudesta. Kokousajankohdasta tiedotetaan erikseen.

Tervetuloa mukaan LrPS:n loppukesän tapahtumiin! (varsinkin Valssi-tapahtumaan odotan runsasta osallistumista…)

Yhteistyössä