Vuoden 2022 kölintervaaja: Heli Pukki

Vuoden 2022 purjehduskausi avattiin LrPS:ssa perinteisin menoin: vappupäivän lipunnosto, kölintervaus ja vappubrunssi päästiin viettämään mukavassa seurassa, tosin koleahkossa vappusäässä. Kölintervaajaksi kutsuttiin lappeenrantalainen taiteilija, yrittäjä Heli Pukki.

Lippu nostettiin Wilmanrannan lippusalkoon klo 12 hyvässä tuulessa. Paikalla oli reilu kolmisenkymmentä seuran jäsentä.

 

Hänniset: yhteistä veneilyharrastusta noin 125 vuotta

Lipunnoston jälkeen suoritettiin kunniajäsenen viirin jako Pertti “Pete” Hänniselle. Pete kertoi brunssilla pitämässään pienessä kiitospuheessa arvostavansa suuresti kunnianosoitusta myös siitä, että edellissyksyä poisnukkunut Liisa-vaimo sai myös saman kunnianosoituksen. 

Puheessaan Pete laskeskeli, että yhteensä heillä on veneilyharrastusta noin 125 vuoden edestä. 

 

Vuoden 2022 kölintervaaja: Heli Pukki

Taitelija Heli Pukki on tottunut pensseleihin ja suteihin. Niin hienosti hän suoriutui omasta tervaustehtävästään: Heli suorastaan piirsi köliimme ankkurin, joka samalla symboloi etelästä pohjoiseen ja idästä lähteen puhaltavia tuulia sekä hyvää mieltä ja hymyä, jota purjehdus ja veneily antavat meille kaikille.

Saattoi olla, että tämä oli ensimmäinen kerta vuodesta 1969 pidetyssä kölintervaustapahtumassa, jolloin tervauksessa piirrettiin samalla tarina kölin pintaan.

 

Kiitospuheensa lopuksi Heli siteerasi Tuohipurje-runoaan:

“Rohkeita ne jotka lähtevät
Ne jotka jäävät

Toiveistaan tuulen tekevät
Ja punovat haaveistaan purjeet

Matkaa tekevät kukin tavallaan
Tähtikarttoja,
meriteitä lukevat

Vaan taivaan rantaan,
meren aaltojen taa
ei ole yhtä oikeaa reittiä”

Kommodori Topiantti Äikäs muistutti omassa tervehdyksessään LrPS:n perinteistä ja toisaalta uusista seuratoiminnan tavoista ja tavoitteista, joita LrPS:ssa sopivassa suhteessa kunnioitetaan ja myös tuodaan osaksi LrPS:n toimintaa.

Sitten vihdoin päästiin siirtymään Wilmanrannan salin puolelle vappubrunssin äärelle ja suunnittelemaan uusia lähtemisen seikkailuja ja kertaamaan aiempia kokemuksia. Reippaimmat vapunviettäjät jäivät vielä juhlistamaan LrPS:n vappujuhlaa ja kölintervausta saunan merkeissä.

Mukavaa alkavaa purjehduskautta kaikille LrPS:n jäsenille!

*  *  *

Yhteistyössä