12.3. eli maaliskuussa: Kaikki joukolla purjeita mittaamaan, mittaamaan…!

HUOM: Ajankohta on muuttunut: uusi aika on la 12.3.2022 – ajankohta on siirtynyt kuukaudella eteenpäin.

Viikkokisailijat ja muut purjeiden mitoista kiinnostuneet:
LrPS järjestää kaikille avoimen purjeiden mittaustilaisuuden lauantaina 12.3.2022 klo 10:00 Kanavansuun liikuntahallilla (osoite: Kanavansuun koulu, Tukkimiehenkatu 1, 53300).

Tilaisuudessa opastetaan oikea mittaamistapa kaikille purjeille ja mitataan paikalle tuodut purjeet yhdessä.
LrPS:n Finrating- ja ORC-mittaustoimintaa koordinoiva Mikko Ikonen kertoo mittaustapahtumasta:
– Mikäli tarvitset virallisen ORC-leimatun purjeen, niin sekin onnistuu. Siitä veloitetaan hinnaston mukainen taksa, joka on 24 euroa per purje. Muuten tilaisuus on maksuton.

Virallisen ORC-leiman saa antaa virallinen mittamies. Finrating-tasoitusluokissa kilpailtaessa leimaa ei tarvita. Leima kuitenkin takaa sen, että mittaus on tehty kerralla oikein ja kisatapahtumassa tarkastusmittausta ei tarvita.
– Tapahtumassa on siis jaossa muutakin Finrating-infoa. Nurmikolla tai pienellä laiturilla tehdyt mittaukset eivät varmasti ole yhtä luotettavia kuin liikuntasalissa mitatut, Ikonen sanoo.

Mittaustilaisuuteen toivotaan jo kertaalleen mitattuja, mutta tarkastusmittausta kaipaavia purjekertoja. Koska omaan ilmoitukseen perustuvien mittalukemien saaminen on nyt ilmaista, niin paikalle toivotaan kaikkia kisoissa kiertäviä kippareita ja ”Sail-Mastereita”.
– Latat kannattaa jättää varastoon. Hyviä teräsnauhamittoja kannattaa ottaa mukaan, Ikonen huomauttaa.

Tervetuloa!

Yhteistyössä