Ilkka Liira 1946–2021

1970- ja 1980-luvuilla aktiivisesti LrPS:ssa toiminut Ilkka Liira on siirtynyt seilaamaan korkeammille vesille. Tieto saavutti LrPS:n joulun alla.

Ilkka toimi aktiivisesti seurassa monessa roolissa: matkapurjehtijana, kilpailujen järjestäjänä ja Roope-tukialuksen kipparina ja vastuuhenkilönä. Lappeenrannan Kimpiseen vuonna 1946 syntynyt Ilkka asui pitkään pääkaupunkiseudulla ja Loviisassa, mutta oli muuttanut takaisin vanhaan kotikaupunkiinsa noin vuosi sitten. Olohuoneen ikkunasta näkyi Sunisenselän purjehdusvedet.

Tiedot seuran historiasta kertovat, että Ilkka oli erityisen ahkera Roope-laivaan liittyvissä toiminnoissa. Varsinkin ns. ”uusitun Roopen” aikana hän toimi pitkään tukialuksen vastuuhenkilönä ja kipparina.

Ilkan perikunta otti seuraan yhteyttä ja kertoi, että jäämistöstä oli löytynyt kaksi hienoa pokaalia: Vilka- ja Joemarin 17-luokkien LrPS:n Vuosipurjehduksen kiertopalkinnot. Joemarin 17-luokan kiertopalkinnon on lahjoittanut Tyvex Oy, ja Vilka-luokan palkinnossa on lisäteksti: ”Saimaan nopein”.

Palkinnot ovat nyt kaikkien ihailtavissa Wilmanrannan kaupunkitukikohdan Messissä.

LrPS muistaa Ilkkaa avoimena ja rehtinä seuratoimijana.

*  *  *

 

Yhteistyössä