Aluslahjoitus Lappeenrannan Pursiseuralle

Lappeenrannan Pursiseura ry (LrPS) on saanut lahjoituksena uutta venekalustoa käyttöönsä. Lappeenrantalainen Timo Vartiainen on lahjoittanut seuralle omistamansa H-veneen nimeltään ”Paatti 8”.

LrPS vastaanotti lahjoituksen torstaina 12.8.. Pienimuotoinen tilaisuus järjestettiin Purjehduskeskus Wilmanrannan edustalla.

Timo Vartiainen tunnettiin takavuosina aktiivisena kilpapurjehtijana H-vene -luokassa. H-vene on eloisa, nopea ja opettavainen veneluokka, jossa on Suomessa aktiivista kilpailutoimintaa ja vene soveltuu hyvin myös koulutus- ja retkikäyttöön.

LrPS:n kommodori Topiantti Äikäs on ilahtunut seuran saamasta lahjoituksesta:
– Timo Vartiaisen seuralle osoittama lahja on arvokas asia ja otamme lahjan kiitollisena vastaan. ”Paatti” on Saimaan alueella legendaarinen alus ja se täydentää hienosti meidän H-veneiden laivuetta.
– Tulemme käyttämään tätä venettä aktiivisesti koulutus- ja vuokrauskäytössä. Lisäksi olemme saaneet kuluneen vuoden aikana mukavasti uusia nuoria jäseniä seuraamme, joilla on kiinnostusta kilpailemiseen juuri H-veneellä.

LrPS:n varakommodori Antti Ryynänen (oik.) ja Paatti 8 -veneen seuralle lahjoittanut Timo Vartiainen vaihtoivat juhlallisesti lahjakirjat Wilmanrannan edustalla, jossa Paatti 8 on kiinnitettynä laituriin.

Pursiseuran jäsenmäärä on nyt noin 400 henkeä. Kuluneen vuoden aikana seuraan on liittynyt yli 20 henkeä. Erityisesti nuoria aikuisia on liittynyt seuraan viime vuosina kiitettävä määrä.
– Jo 15 vuotta sitten kommodori Robert Sandströmin aloittama Uusi Aalto -kampanja jatkuu yhä. Seuramme Purjehduskoulu toimii aktiivisesti ja purjehduksen opettajamme tekevät arvokasta työtä jäsenistön tietojen ja taitojen kannalta, Äikäs taustoittaa.

H-veneet ovat aktiivisesti juuri uusien jäsenien käytössä.

Lahjoituksen antaja Timo Vartiainen näkee asian näin:
– Paatti-8 tuo mieleen hienoja muistoja kisamatkoista niin Saimaalle kuin merellekin. Kesäviikonloput vierähtivät nopeasti 1980-luvulla kisojen merkeissä ympäri Suomea. Homma meni näin: Paatti ylös trailerille perjantaina ja auton keula kohti kisapaikkaa ja Paatti takaisin veteen. Kilpailuiden jälkeen samat jutut, mutta toisin päin.
– Saimaan kisoissa Paatti-8 oli suorastaan ylivoimainen usean vuoden ajan. Paras sijoituksemme Kokkolan SM- kisoissa oli kolmastoista sija. Kisojen välissä tietysti treenattiin: kierrettiin Paatilla Lappeenrannan edustalla olevaa luotoa kymmeniä kertoja. Ja tulihan paatilla tehtyä aika monta lomareissuakin. Tilaa oli omasta mielestäni mukavasti kahdelle aikuiselle ja lapselle sekä kissalle.

Lisäksi Vartainen haluaa lähettää purjehdusterveiset kaikille uusille H-vene- ja muille purjehtijoille:
– Jos purjehdus vähänkin kiinnostaa, voin todella suositella kaikille kokeilua H-veneellä, joka on loistava vene niin kokeneille tai vaikka vasta-alkaville.
– Toivon, että Paatti 8 antaa kaikille halukkaille hienoja purjehduskokemuksia tulevina vuosina. Rohkeasti kokeilemaan. Saatanpa itsekin vielä joku päivä kokeilla sitä, Timo Vartiainen sanoo hymyssä suin.

Tuttu kipparin penkki, josta käsin Timo Vartiainen on ohjannut Paatti 8 -venettä monissa kilpailussa ja monilla Saimaa-retkillään.

Pursiseuran puolesta toivotaan, että sekä jäsenistö että ulkopuoliset vuokraajat ottavat uuden aluksen kiitollisena vastaan ja Paatti löytää aktiivisen käyttäjäkunnan sekä alkavien purjehtijoiden ja kokeneempien seiloreiden keskuudessa. Tulevana talvikautena Paattia vielä kunnostetaan ja purjehduskaudestakaudesta 2022 eteenpäin se on jälleen hienossa kunnossa.

 

Lahjakirjojen vaihtotilaisuudessa oli paikalla seuran hallituksesta mm. Markku Mäki-Hokkonen (vas.), Mikko Ikonen ja Antti Ryynänen. Timo Vartainen kuuntelee seuran suunnitelmista veneen käytöstä koulutus-, kilpa- ja vuokrakäytössä. (Kuvat: Ville Törmälä.)

Tietoja H-veneestä:

Yhteistyössä