Laser-kisat tulevana viikonloppuna

LrPS:n järjestämä, jo perinteiseksi muodostuva, kaupungin Laser-kisa järjestetään tulevana viikonloppuna. Tule mukaan nauttimaan vauhdikkaasta kevytvenemeiningistä!

Tapahtuman valmistelu alkaa jo perjantaina, kun Wilmanrannassa olevat Laser-jollat valmistellaan kisakuntoon. Varmaan jo tuolloin kisailijat voivat käydä kokeilemassa Laser-veneen ominaisuuksia Purjehduskeskusen edusvesillä.

Kilpailun primusmotor, L.O.C.:n pj., Jamppa Kohonen, on innoissaan:
– Tulee varmasti taas hyvä tapahtuma, tuultakin on lupailtu viime vuotta reippaammin. Näin saadaan kaikki veneet kulkemaan kivasti.
– Odotan aktiivista osallistumista, nythän alaikäraja on poistettu ja toivomme hyviä ja tiukkoja matseja taitavien kippareiden välillä.

Tapahtumalle on varattu kaksi päivää. Tarvittaessa sijoitus- ja mitalilähdöt ajetaan sunnuntaina.
– Tällä pyrimme siihen, että mahdollisimman moni kisaaja ja runsaasti startteja.
– Jos osallistujia tulee paljon, niin jatkamme kisaa sunnuntaina. Vielä ei osaa varmasti sanoa miten menetellään, mutta meillä on valmius vetää ratkaisulähdöt sunnuntaina.

Kisakeskuksena toimii Wilmanrannan Purjehduskeskus. Siellä on riittävästi tilaa huoltaa jollakisaajien varusteita ja kuivattaa kastuvia vaatteita.

Wilmanrannan hyvät tilat antava mahdollisuuden myös noudattaa turvavälejä ja hyvää hygieniaa näin korona-aikana.

Match Race -rata Wilmanrannan edustalla

Kisa-alue on tuttuun tapaan Wilmanrannan ja Linnoitusniemen edustalla.
– Tarkoitus on tehdä napakka, lyhyt rata-alue aivan laitureiden edustalle. Viime vuotinen kokemus lyhyestä radasta oli tosi hyvä. Näin tehdään nytkin.
– Kisa käydään kaksintaisteluna eli esim. Americas Cup -kisasta tutulla “Match Race” -periaatteella. Tuuliolojen mukaan päätetään kuinka monta kierrosta ajetaan. Laser on sukkela paatti ja pyrimme siihen, että laitureille kerääntyvä yleisö ja satamassa kulkevat kuntalaiset näkevät vauhdikasta purjehdusta, summaa Kohonen.

Jollia varustellaan kisakuntoon perjaintaipäivästä lähtien ja varsinainen kisa alkaa kokoontumisella lauantainaamuna kello 10.
– Kutsun kaikki jollapurjehduksesta kiinnostuneet mukaan jo perjantaina!, Kohonen komentaa.
– Lauantaina kipparikokous pidetään ja kilpailukaavio laaditaan kello 10 alkaen. Siihen mennessä ilmoittautumiset tapahtuu suoraan minulle.

Lisätietoja Lappeenrannan Laser-kisasta saa L.O.C.:n pj Jamppa Kohoselta (040 548 6828) ja tulemalla paikanpäälle Wilmanrantaan jo perjantaina ja viimeistään lauantaina 15.8. ennen klo 10.

Vuoden 2018 mestari: Pette Sairanen
Vuoden 2019 mestari: Aleksi Vuorinne
Vuoden 2020 mestari: ?

Tervetuloa!

Yhteistyössä