Kyläniemi Runt DH 2020 – Tulokset ja tunnelmia

Kyläniemi Runt DH 2020: Fatmai pienen luokan voittoon, Suvihuvi isossa luokassa kolmas

Saimaan alueen ensimmäinen DH-kilpailu purjehdittiin helteisenä ja kovin heikkotuulisena lauantaina 13.6. Kisapaikalle oli päässyt 19 venekuntaa, ilmoittautuneista siis yksi jäi pois varsinaisesta kisasta.

Kyläniemi Runtin kipparikokous Sarviniemen laiturilla. Tunnelma oli kuin “ennen vanhaan…”

Ensimmäinen startti oli klo 12. Ensin lähtivät liikkeelle pienemmän Finrating-luokan veneet (alle 0,9), isommat (0,9… ja isompi) starttasivat klo 12:10. Lähtöhetkellä tuuliolot olivat suotuisat.

Laivue eteni pienen luokan kärkiveneiden Fatmain ja Fenixin ja ison luokan kärjen, Onyxin, johdattamana Rastinluodolle. Siinä koettiin ensimmäinen tyyni hetki. Tästä plägästä Fenix ja Onyx irtaantuivat muusta “fleetistä” karkuun.

Kevyen tuulen luoviosuudella Onyx ja Fenix ottivat kaulaa muihin. Saavuttaessa Talsionsaaren eteläkärkeen kärkipari löysi kuitenkin parkkipaikan ja “haastajat” porhalsivat ohitse. 

Haastavat, kevyet olosuhteet jatkuivat ja tilanteet vaihtelivat. Suvihuvi sai yhden “henkilökohtaisen” puuskan enemmän kuin muut ja eteni johtoasemassa kohti Mäntysaaren ristiviittaa, joka oli itäisimpänä kiertomerkkinä.

Spinnut nousivat ennen ristiviittaa ja Suvihuvin etumatka kasvoi. Mutta väistäessään Mäntysaaren tyventä “Suvikka” puolestaan jäi spinnu lohduttomasti roikkuen parkkiin Mäntyselälle ja muu laivue, joka ovelasti haki puuskaisempaa tuulta Mäntysaaren kalliorannoista saavutti sitä. 

Lopulta alkoi tuulla myös kärkiveneen kohdalla ja sopuisasti jonossa ajaen painettiin kohti Kutveleen kanavaa. Isossa luokassa Tatatu II ja Suvihuvi kävivät kisaa siitä, kumpi pääsee ensin kanavalle, Suvihuvi oli muutaman veneenmitan ennen perillä. Pienessä luokassa puolestaan Fatmai teki eroa Fenixiin ja varmisteli näin luokkavoittoa.

Pienen luokan kolmossijasta käytiin tiukka kisa vasemmalla olevan Allin ja Adelen välillä. Tässä kikotellaan spinnuilla kohti Kutveletta.

Kisajärjestäjät olivat päättäneet, että kilpailu pannaan poikki Kutveleen kanavan pohjoispuolella ja kärkiveneiden, Suvihuvin ja Tatatu II:sen piti parikin kertaa varmistaa, että oliko tuomarialuksen tuuttaus merkki maalintulosta – molemmissa veneissä olisi ilmeisesti ollut vielä menohalua kohti Petrasaarta, jossa olisi ennakkoon sovittu lyhennetyn radan maali. 

Luokkiensa “vitoset” eli Irina (vas.) ja Cascade Mäntysaaren jälkeisellä itäviitalla.

Kisan päättäminen Kutveleeseen oli perusteltua ja hyvä niin. Kärjeltä aikaa kului noin 3:50. Pienemmän luokan loppupään veneillä rutkasti pidemmin.

Kyläniemi Runt DH-kisan tulokset

Pieni luokka: voittaja Fatmai 

Iso luokka: voittaja Woodpecker

Kilpailevissa veneissä toivottiin käytettävän RaceQs-seurantasovellusta. Kilpailun etenemistä voi seurata tästä linkistä.

HUOM: Odota rauhassa, että aineisto latautuu ensin; voit “nopeuttaa” kisan kulkua määrittelemällä kelausnopeutta. Osassa veneistä ei valitettavasti ollut RaceQs toiminnassa ja osassa veneistä tallentava laite, puhelin tai vastaava mobiililaite, oli ehkä asemoitu hieman väärin.

Kilpailu sai innostuneen vastaanoton ja muutamilla viilauksilla toiveena on, että tapahtuma jäisi Saimaan alueen kisakalenteriin.

Kilpailukutsu: Kyläniemi Runt DH 2020

Lappeenrannan Pursiseura ja Ristiinan Pursiseura järjestävät yhdessä maailmalla suositun DH-konseptin mukaisen purjehduskilpailun Suur-Saimaalla lauantaina 13.6.2020

Kilpailu purjehditaan kahden hengen miehistöillä.

Kilpailukutsu, purjehdusohje, ratavaihtoehdot sekä ilmoittautumisohjeet ovat luettavissa kokonaisuudessaan tästä linkistä tai klikkaa alla olevaa kuvaa:

Kilpailu soveltuu korona-aikaan, koska kokoontumisia ei käytännössä kipparikokousta lukuun ottamatta ole. Kipparikokous järjestetään turvavälit huomioiden.

HAUSKAA JA REIPASTA PURJEHDUSMIELTÄ! 

Yhteistyössä