Mieluummin purjehdin!

Seuran verkkosivulle on liitetty muutama *.jpg- ja *.png-tiedostomuodoissa oleva LrPS:n logo. Seuran jäsenet ja muutkin voivat käyttää niitä sopivissa yhteyksissä ja medioissa.

Logopankkia kehitetään edelleen ja esimerkiksi vektorigrafiikka-logot ovat tulossa sivuille jonkin ajan kuluttua.

”Mieluummin purjehdin” -sloganiin liittyy mielenkiintoinen tarina. Asiaa selvitettiin muutamien seniorilähteiden (T. Nurmi, H. Äikäs, P. Hänninen) kautta. Ajankohta on tarkentunut 1970-luvun puoliväliin.

Selvityksessä on paljastunut, että seuran jäsen Asko Verho oli erään ulkomaanmatkan yhteydessä nähnyt englanninkielisen tarran, jossa sanottiin: ”I’d rather be motorcycling”, eli ”olisin mieluummin moottoripyöräilemässä.”

Siskonsa Päivi Verhon kannustamana ja ideoimana ilmaisu sai muotonsa ”mieluummin purjehdin”. Asko teki ensimmäisen slogan-tarran ensin omaan autoonsa erillisillä tarrakirjaimilla. Siitä innostuneena LrPS:n väki pyysi Askoa, joka toimi tuohon aikaan kirjapainossa, tekemään tarran, jossa oli myös seuran logo. Tarran teksti varmistettiin myös kielitoimistosta, että sanassa ’mieluummin’ on todellakin kaksi u-kirjainta.

Asko kertoi, että tuolloin piirrettiin myös seuran tunnus eli logo uusiksi ja se sai nykyisen muotonsa. Seuran lippu ja siinä oleva seuratunnus oli hyväksytty vuonna 1968 (Sairanen 2002: 74).

1970-luvun lopulla ja 1980-luvulla Askon ideoimaa Mieluummin purjehdin -tarraa painettiin tuhatmäärin. Kokoja oli kaksi. Nyt voisi olla aika toteuttaa uusi ”tarra-kampanja” – sanoma on edelleen sama: mieluummin purjehdin!

Logo-tiedostot ovat kaikkien ulottuvilla Hallinto ja yhteydet -alasivun lopussa.

Roopesta Roopertti

Kuten tiedetään, niin Asko kipparoi nykyisin LrPS:n vanhaa m/s Roope -tukialusta. Alukseen on tehty iso remontti ja nimi on hieman uudessa asussa: m/s Roopertti. 

Kun edellistä slogaaniasiaa käytiin läpi, niin Asko toivoi sellaista, että mikäli seuralaisilla on hallussaan valokuvia m/s Roopesta, niin hän voisi mielellään ottaa niitä sähköpostiinsa (asko.verho[at]gmail.com), puhelin: 0400 553 545. Hänellä on ajatus kerätä aluksesta pientä historiikkia ja kaikki aineisto on tervetullutta.

Kevään ja kesän aikana suunnitellaan kuva-artikkelia m/s Roopertin nykyilmeestä näille sivuille.

(Tietolähteet: P. Hännisen muistelot; puhelu A. Verho / 28.4.2020; Sairanen Petter, 2002: Lokikirja – Lappeenrannan pursiseura ry 1952–2002.)

* * *

Yhteistyössä