Kokoontumisrajoitukset jatkuvat – Geopark-aiheinen Live-striimaus

Tässä tiedotteessa on tietoa LrPS:n linjauksia koskien annettuja kokoontumisrajoituksia kevään ja alkukesän aikana. Luonnollisesti toivomme, että rajoitukset lakkaisivat jo 13.5. Jos rajoitukset jatkuvat, niin seura reagoi niihin tarpeen mukaan. Lisäksi tässä tiedotteessa on myös muita uutisia, jotka antavat meille kaikille tsemppiä kun menemme kohti alkavaa veneilykautta…

LrPS:n linjaukset koronatilanteesta johtuen

SPV suosittaa jäsenseuroja linjaamaan seuratilojen ja saaritukikohtien käyttöä koronaviruksen aiheuttaman poikkeustilan aikana seuraavasti:

LrPS hallitus piti sähköpostikokouksen ti–ke 31.3.–1.4. Kokouksessa käsiteltiin Valtioneuvoston ma 30.3. antamia uusia määräyksiä koskien kokoontumisia ja muita koronaviruksen aiheuttamia rajoituksia.

Vilkkaasti sähköpostikeskustelussa näkemyksiä vaihtanut LrPS:n hallitus päätti, että:

1) Wilmanrannan toiminnot ovat keskeytyksissä 13.5. saakka (ti-saunat, ti-kisat ja seuralaisten sekä ulkopuolisille myydyt tilaisuudet). Wilmanrannan pajalla voi normaaliin tapaan omatoimisesti tehdä pieniä korjaustöitä (jäljet siivotaan).

2) Junnuviikon järjestämisestä päätetään 13.5. jälkeen (tai ennen sitä) VN:n antamien ohjeiden ja määräysten perusteella. Asiasta laaditaan tiedote Junnuviikon verkkosivulle. Varaudutaan siihen, että WRJV/20 perutaan korona-syiden takia.

3) 21.4. aiottu Kevätkokous siirretään.
LrPS:n hallitus määrittää uudeksi kokouspäiväksi ke 3.6. Vuosikertomus 2019 (Toiminta ja talous) julkaistaan hyvissä ajoin seuran verkkosivulla. Lehti-ilmoitus ES:ssa julkaistaan ke 27.5.

4) Perinteinen Kölintervaus- ja Wappubrunssijuhla (1.5.) perutaan.
Kölintervaus pyritään toteuteuttamaan kuitenkin  “verkossa” eli kutsumme Wilmanrannan 15-vuotisjuhlan kunniaksi paikalle “juhlakölintervaajan”: lippu nostetaan, tervaa suditaan ja pienet puheet pidetään. Tilaisuus taltioidaan ja välitetään seuran sähköisiin kanaviin.

5) Kokoontumiset seuran tukikohdissa.
Suomen Purjehdus ja Veneily -kattojärjestö suosittaa jäsenseuroja linjaamaan saaritukikohtien käyttöä koronaviruksen aiheuttaman poikkeustilan aikana seuraavasti:

LrPS:n hallitus suosittaa voimakkaasti, että vierailuja Mäntysaaren ja Kurensalon tukikohtiin tulisi harkita huolellisesti. Erityisesti yli 70-vuotiaiden jäsenten (ja muiden riskiryhmiin kuuluvien) tulisi nyt pidättäytyä vierailuista kohteissa.

LrPS ei estä käyttämästä seuran saaritukikohtia rantautumiseen rajoitusaikana. Tukikohdissa saa siis vierailla, mutta LrPS:n hallitus kehottaa jäsenistöä ja tukikohtien käyttäjiä harkitsemaan huolellisesti vierailujen tarpeellisuuden ja kokoontumisiin liittyvien rajoitusten vaikutukset tukikohtiin vierailulle. 

LrPS:n hallitus linjaa seuraavat rajoitukset tukikohtien käytölle:

Lisäksi huomautetaan, kuten VN:n verkkosivujen ukk-palstalla todetaan, niin “Rajoitukset on tehty ihmisten suojelemiseksi, eikä kenenkään tulisi pohtia, miten linjauksia voi kiertää.”

6) Veneiden katsastukset keväällä 2020
LrPS noudattaa soveltaen SPV:n toimintaohjetta, jossa korostetaan katsastuksen turvallisuus- ja hygieanimääräyksiä. Katsastus- ja vesiturvajaosto on pitänyt asiasta kokouksen ti 31.3. ja menettelytavoista on tiedotettu jäsenistöä Suuli-viestillä ti 31.3. Runkokatsastuksia voidaan tehdä ennen 13.5. määräaikaa, peruskatsastuksia tehdään 13.5. määräajan jälkeen.

7) Linnoitusniemen yhteislaskun ajankohtaa siirretään viikolla eteenpäin. 
Yhteislasku toteutetaan tutusti talkoo-periaatteella pe-la 14.-15.5. Omatoimisesti veneen voi toki laskea ennen tätä ajankohtaa. 

8) Ensimmäinen tiistaikisa (12.5.) perutaan.
Ensimmäinen osapurjehdus pidetään ti 19.5. 

Ja, kuten todettu, hallitus kävi näitä asioita huolella läpi ja keskusteli tarkasti mm. saaritukien kohtien käyttöön liittyvistä rajoituksista. Hallituksen päätös oli yksimielinen.

LrPS toivoo, että jokainen veneilijä ymmärtää näiden linjausten merkityksen tässä tilanteessa ja suhtautuu niihin järkevästi.

Saalinki & Salaatti siirtyy Youtube-kanavalle

Loput kevään Saalinki & Salaatti -seuraillat ovat peruttu, mutta to 16.4. järjestetään LrPS:n ensimmäinen Live-lähetys!

Saalinki & Salaatti -esitelmää voi siis seurata seuran Youtube-kanavalta, jonne on linkki tässä.

Illan aiheena on Saimaa Geoparkin uudet hankkeet ja UNESCO-hakemuksen tilanne. Live-lähetyksessä meille asiasta puhuu SGP ry:n toiminnanjohtaja Heli Rautanen. Lähetys toteutetaan Wilmanrannan Purjehduskeskuksen ”Live-studiosta”.

 

Terveisin, LrPS:n hallitus
Lisätietoja: kommodori Topiantti Äikäs, 040 716 4188 (topiantti.aikas[at]lrps.fi)

Yhteistyössä