Kalle Tynkkynen 1932–2018

Lappeenrannan pursiseuran Kölintervaaja vuodelta 1975, Kalle Tynkkynen, siirtyi ikuisille purjehdusvesille 22.12.2018.

Kalle oli innokas veneilijä ja meille pursiseuralaisille erityisen tärkeä henkilö – hän vaikutti keskeisesti ensimmäisen tukikohtamme rakentamiseen Suureen Mäntysaareen.

Kalle omisti tuolloin koko saaren, ja kun etsimme paikkaa saaritukikohdallemme ja seuran edustajien ottivat häneen yhteyttä, oli Kalle heti mukana juonessa: Mäntysaaresta lohkaistiin määräala, jonka Kalle vuokrasi seuralle markan vuosivuokralla. Kun tukikohtaan tarvittiin mökin lisäksi myös kunnon laituri, Kalle lahjoitti seuralle laituritarpeet. Se on vielä tänäkin päivänä yksi suurimmista lahjoituksista, joita seura on koskaan saanut.

Muutamia vuosia myöhemmin seura osti Mäntysaaren palstan Kallelta edulliseen hintaan ja siitä muodostettiin oma tila. Olemme paljosta kiitollisia Kallelle. Vuonna 1975 Kalle valittiin LrPS:n seitsemänneksi kölintervaajaksi.

Kallen siunaustilaisuus on lauantaina 26.1.2019 klo 10 Ristikankaan kappelissa. Lappeenrannan pursiseura muistaa Kallea kukkaviholla, jonka Kallen arkulle laskee hänen veljensä Heikki Tynkkynen, kommodori emeritus. Siunaustilaisuus on kaikille avoin.

Lappeenrannan pursiseura ry. esittää kaikkien seuralaisten syvimmän osanoton Kallen omaisille.

-Timo Nurmi

Yhteistyössä