Määrätietoisesti purjehduskauteen 2019

LrPS:n syyskokouksessa käsiteltiin keskiviikkoiltana (14.11.) sääntömääräiset asiat. Samalla tehtiin henkilövalintoja, päätettiin seuran toimintasuunnitelmasta ja talousarviosta sekä linjattiin seuratoiminnan kannalta tärkeitä kehittämisasioita. Tässä tiivistelmää illan annista…

Seuran toimintasuunnitelmasta käytiin hyvää keskustelua kaikilta osin. Vakiintuneiden Wilmanranta- sekä matkapurjehdus- ja tukikohtajaostojen asiat todettiin olevan hyvällä tolalla ja esimerkiksi Mätzikän laiturin peruskorjausinvestoinnin budjettivaraus hyväksyttiin esitetyllä tavalla.

Seuraväki siunasi myös hallituksen määrä-, sisältö- ja jatkuvuustavoitteet. Ajatus on, että päämäärätietoisella jäsenmäärän lisäämisellä voidaan vaikuttaa mm. purjehduskulttuurin ja ympäristöä kunnioittavan toiminnan vahvistamiseen. Seuratyön jatkuvuuden kannalta talkoot, tukikohdat sekä yhteishenki halutaan pitää korkealla.

Eniten seuraväkeä keskustelutti – ja huoletti – junioripurjehtijoiden vähäinen määrä. LrPS:llä on hyvät olosuhteet nuorempien lasten jollakurssien pitämiseen sekä nuorison kevytveneharjoitteluun. Wilmanrannan jollakuurista löytyy välineet ja lähivesillä pääsee kokeilemaan vaikkapa seuran H-veneiden menoa.

Toinen tärkeäksi koettu aihe liittyi kilpapurjehdukseen. Pitkään kilpailujaoston vetäjänä toiminut Tommi Isotalo jäi pois hallitustyöskentelystä ja jaoston vetäjäksi ja työryhmäksi haetaan uusia toimijoita. Sama koskee juniori- ja kevytvenejaostoa.

Myös uusia avauksia tehtiin: syyskokous päätti perustaa ympäristö- ja olosuhdejaoston, jonka tehtävänä on vastuullisen veneilyn tiedon kerääminen ja jakaminen, veneilyolojen kehittäminen Lappeenrannassa ja muualla Saimaalla sekä väyläasioiden kehittäminen eteläisellä Saimalla.

Yksi tärkeä ympäristöteema liittyy aiemmin uutisoituun pohjamaalien eli sisävesillä kiellettyjen biosidisten ns. ”myrkkymaalien” käytön välttämiseen. On tärkeää, että LrPS:n jäsenet noudattavat viranomaisten antamia määräyksiä – tässäkin asiassa. Lisätietoa asiasta tästä linkistä (pdf-esitys, joka on pidettu 27.10. Kuopiossa Saimaan pursiseurojen Veneilijä-päivillä).

LrPS:n kommodorina jatkaa Topiantti Äikäs kolmannelle toimintavuodelle. Muut jäsenet hallituksessa ovat Timo Nurmi (Wilmanranta), Anssi Suuronen (matkapurjehdus ja tukikohdat), Risto Ilmaniemi (koulutus) ja Antti Ryynänen (erityis- ja kehitystehtävät). Juniori- ja kevytvenejaoston, kilpalujaoston sekä ympäristö- ja olosuhdejaoston osalta hallitus valtuutettiin rekrytoimaan oikeat henkilöt jaostojen vetäjiksi.

Tulevan kauden kilpailuista ja Saimaan alueen ranking-kisojen järjestämisestä keskusteltiin vilkkaasti. Saimaan pursiseurojen lokakuun yhteispalaverissa linjattu kahden kisaluokan, Racing ja Klubi, perustaminen sai kannatusta. Uudistuksen toivotaan tuovan lisää veneitä varsinkin hieman rennompaan Klubi-luokkaan. Myös Racing-luokassa kilpailu kiristyy, kun kaikki kisarassit asettuvat samalle lähtölinjalle.

Syyskokous kävi lähetekeskustelua aiemmin syksyllä ImPS:n tekemästä aloitteesta uudistaa eteläisen Saimaan osakilpailuja yhteistyössä JV:n ja ImPS:n kanssa. Samalla asetettiin Tommi Isotalon ja Timo Nurmen vetämä työryhmä rakentamaan yhteishanketta naapuriseurojen kanssa. On tärkeää, että eteläisen Saimaan regattaa tehdään yhdessä ja pitkäjänteisesti useamman vuoden aikajänteellä.

Jäsenistön toiveesta haluttiin lisää erilaisia seuratapahtumia – ja yksi asia on varma: Tiistaisaunasta ei luovuta. Näin ollen saunaporukan lisäksi Wilmanrannassa alkaa kokoontumaan Torstaiseura, jossa voidaan seuralaisten toiveesta nostaa esiin erilaisia teemoja purjehduksen ja veneilyn sekä seuratyön alalta. Niitä voivat olla: veneilyturvallisuus, ympäristöasiat, tarvikkeet ja laitteet sekä vaikkapa käsityöt ja matkakertomukset… Seuralaisilta toivotaan hyviä aloitteita asiassa ja toivotaan yhteydenottoja hallituksen jäseniin osoitteeseen info@lrps.fi. Tulevista tapahtumista tiedotetaan seuran www-sivuilla sekä somessa.

Lappeenrannan pursiseura aloittaa 67. toimintavuotensa virkeissä merkeissä ja hyvissä tunnelmissa.

Hallitus

Yhteistyössä