Wilmanrannan valssia tyynessä säässä

Lauantaina 16.9. kisattiin perinteinen LrPS:n päätöspurjehdus Wilmanrannan valssi, jonka päälle kerrattiin purjehduskauden tapahtumia mastonkaatajaisissa Purjehduskeskuksen tiloissa. Hauskaa oli.

Pitkin edellisviikkoa eri venekunnat olivat tutkineet toiveikkaana tuuli- ja sääennusteita. Lauantaiaamun valjettua huomattiin, että tuulta ei juuri ollut – onneksi sade päättyi kisan alkaessa.

Ilmoittautumisen yhteydessä sorvattiin vielä LrPS-LYS -kertoimia ja osa veneistä kieltämättä saikin tästä etua… Le Mans -tyyppisellä takaa-ajolähdöllä tapahtunut startti näytti kuinka oleellinen asia tuuli purjehduksessa on: pari paattia parkkeerasi laiturin edustalle ja osa jopa kääntyi takaisinpäin…

Kun Wilmanstradakin oli saatu baanalle, niin yhteistuumin päätettiin radan lyhentämisestä. Aluksi oli tarkoituksena käydä Toijan sillalla ja siitä Saimaanharjulle, mutta nyt päätettiin käydä kiertämässä Mikonsaaren edustan vihreä viitta Akkasalmen kohdalla. Ja takaisin.

Pete Mensosen kipparoima Ichi Ban (Maestro 31) nappasi piikkipaikan Mertaniemeen saavuttaessa ja piti paikan Mikonsaaren selän spinnu- ja kryssiosuudella. Käännyttäessä kohti Wilmanrantaa Ahosen Matin Onyx (X99), Hautamaan Kimmon Piika (EF34) ja kommodori Äikkään Sivuhuvi (Sirena 38) kiilasivat Petestä Mertaniemen punaisilla ohi.

Lopussa vielä herra Haapasalon Tuulia (SSR399), Himmin Matin Wilmanstrada (E-Scow) ja RiPS:sta saakka vieraaksi saapunut Svanttosonin väki Woodbeckerillä (Dehler 29) löysivät tuulenvireet paremmin ja päätyivät maaliin ennen Ichi Bania, joka oli maalissa seitsemäntenä.

LrPS-LYS -kisassa 8. oli Isotalojen Fatmai (Botnia 6), 9. Kotinevan Lapinha (Botnia 6), 10. Viitikon Hannun Tatatu II (Fingulf 335), 11. Antti Ryynäsen Tiritomba (Bavaria 36), 12. Arto Laitisen Annimari (Finn 26), 13. Ellu Hoon kipparoima Adele (FE83) ja 14. Juha ja Mirja Liimatan uiva flyygeli Fly (6 mR).

“Oikeassa” LYS-kisassa kärkipari oli sama, Woodbeckerin noustessa kolmanneksi, Haapiksen Tuulian ollessa neljäs ja Topiantin Suvikan romahteassa viidenneksi. Ensi vuotta ajattelen LrPS-LYS -tasoituksista käydään varmaan mielenkiintoisia keskusteluja ja arpomisia “oikeista” kertoimista…

Siinähän lilluttiin: vasemmalta Tuulia, Fatmai, Sivuhuvi ja Woodbecker. (Kuva: Tatatu II)

Vuoden pursiseuralainen: Jorma Julku

Mastonkaatajaisten yhtenä ohjelmanumerona oli, jälleen kerran, vuoden pursiseuralaisen julkaiseminen. Tänä vuonna palkinnon sai Jorma Julku. Hänen ansioluettelonsa on mittava niin purjehduksen ja veneilyn alalla kuin muutenkin luonnossa liikkumisen osalta. Jorma tunnetaan veneenrakentajana, kilpapurjehtijana sekä merenkävijänä niin Atlantilla kuin Etelämerelläkin.

On hieno asia, että seurassamme on laajaa osaamista merenkäynnin ja purjehdusharrastuksen edistämisessä ja uusien kokemusten ja elämysten välittämisessä.

Vuoden 2017 pursiseuralaisena palkittiin Jorma Julku (kuvassa keskellä). Jorma oli aidon iloinen saamastaan huomiosta ja tuli täydellisesti yllätetyksi seurapalkinnolla.

LrPS:n kausi alkaa olla paketissa. Lokakuun 7. päivä järjestetään vielä Karvalakkipurjehdus ja Rapasaaren yhteisnostot toteutaan lauantaisin 7.10. ja 14.10.

Saimaan alueella LrPS:n kausi on ollut menestyksekäs: Ison LYS-sarjan voitti Matti Ahosen Onyx, keski-LYS:n ykkönen oli Tommi Isotalon Fatmai ja pikku-LYS:ssa Teemu Hietamiehen Adele oli toinen.

Saimaa ranking -tuloksia voi tutkia tältä sivulta

 

 

Yhteistyössä