Tälle sivulle kootaan aineistoja, juttuja, kuvia ja tarinoita LrPS:n menneiltä vuosilta.

Mikäli sinulla on olemassa tallessa seuran historiaan liittyviä painotuotteita, kuvia tai muuta aineistoa, niin ota yhteys hallituksen jäseniin tai lähetä materiaali suoraan osoitteeseen info[at]lrps.org.

Materiaali voisi mieluusti olla painovalmiina pdf-muodossa tai muussa yleisessä julkaisuformaatissa. Kuvat tulisi tallentaa .jpg- tai .gif-muodossa. Mikäli voit määritellä kuva-aineiston koon, niin suosimme kuvan leveytenä 1000 pikseliä.

Lokikirjasta-sivulle voimme tallentaa paitsi LrPS:n historiajuttuja myös muita Saimaan alueen veneily- ja ja purjehduskulttuuriin liittyviä aineistoja.


Etelä-Saimaan Purjehdusseura – 100 vuotta (Ari Vasara, 2010)

Ensimmäisenä historiajuttuna (uudelleen)julkaistaan herra Ari Vasaran kokoama historiakatsaus vuonna 1910 perustetun Etelä-Saimaan Purjehdusseuran alkuvuosien historiikkiin.

LrPS on perustettu vuonna 1952, mutta henkisesti voimme todeta, että Etelä-Saimaan Purjehdusseuraa voidaan perustellusti pitää LrPS:n edeltäjänä. Veneily- ja purjehduskulttuurilla on Lappeenrannassa yli satavuotiset perinteet…

Postikortti 1910-luvulta: Rapasaaren asema (kuva: Lrpn kaupungin arkisto). Kuvan purjelaiva on laiturissa miltei tarkalleen nykyisen Purjehduskeskus Wilmanrannan kohdalla.

Avaa alla olevasta linkistä historiakatsaus Etelä-Saimaan Purjehdusseuran tarinaan:

Etelä-Saimaan Purjehdusseura 100 v. – Katsaus historiaan

Update 29.6.2017

 

Yhteistyössä