Matkapurjehdus- ja tukikohtajaosto

Jaoston tehtävänä on järjestää matkapurjehdustapahtumia ja retkiä, ja ylläpitää ja kehittää seuran saaritukikohtia, opastaa ja kehittää veneilyturvallisuutta sekä järjestää yhteisiä juhlia. Lisäksi jaosto vastaa veneiden katsastustoiminnan organisoinnista ja toteutuksesta sekä veneiden talvitelakoinnista Linnoitusniemen kärjessä.

Matkapurjehdustoiminta koostuu eskaadereista, jotka suuntautuvat joko Saimaalle tai muille vesille. Lisäksi järjestetään erilaisia teemailtoja Wilmanrannassa, joissa seuran jäsenet kokoontuvat jakamaan kokemuksiaan ja pitävät esitelmiä omista retkistään sekä suunnitellaan tulevia retkiä.

Seuran yhteisiä juhlia on kauden avajaiset Kölintervajaiset Wappubrunssin merkeissä ja kausi päättyy pikkujouluihin. Kevättalvella käydään venemessuilla sekä järjestetään muita tapahtumia, kuten esimerkiksi rapujuhlia, talvitriathlonia jne. – aina kunkin tarpeen ja ex-tempore-pohjaisten ideoiden pohjalta. Tärkeintä on yhteinen hauska sosiaalinen yhteisolo purjehduksen merkeissä.

Seurassa on koulutettuja katsastajia, jotka tulevat veneenomistajan pyynnöstä katsastamaan veneen. Seuran lipun käyttöoikeus on vain katsastetuilla veneillä.

Seuralla on käytettävissä Lappeenrannan kaupungilta Linnoitusniemen kärjestä maa-alue, jossa LrPS:n jäsenet voivat säilyttää veneitä talvella. Seuralla ei ole omia laitureita, vaan kukin vuokraa laituripaikan Lappeenrannan kaupungin satamatoimiston kautta.

Kaikki seuran jäsenet ovat kaikkien jaostojen toimijoita, he tapaavat toisiaan Wilmanrannassa, laitureilla, vesillä ja kaikkien seuralaisten yhteisissä tukikohdissa.

Lappeenrannan Pursiseuran tukikohdat

Mäntysaari

61º 16,7′ N, 28º 21,2 E (Suuri Mäntysaari)
L/200 lehti 204

Sijaitsee Kutveleen kanavan ja Kyläniemen eteläpuolella Mäntysaaren selällä. Tukikohtaan saavutaan saaren eteläkärjen ja pienen luodon välistä. Kiinnittyminen tapahtuu poijuihin laiturin molemmin puolin, keula tai ahteri laituurin. Kovalla NE–SE tuulella voi kiinnittyä myös tukikohdan edessä olevan ponttoonilaiturin poijuihin.

Lähestymisohje – HUOM: ei navigointiin, kartta on viitteellinen: klikkaa tästä (pdf) 

Mäntysaaren varustukseen kuuluu saunamaja, vajarakennus, grillikatos ja kaksi vessaa.

Suuren Mäntysaaren laituri ja saunamökki.

Parkonperä

61º 23,7′ N, 28º 08,6′ E (Kurensalo)
L/200 lehti 205

Sijaitsee Kurensalon Pitkälahdessa. Laituriin tultaessa kiinnittyminen poijuihin, keula tai ahteri laituriin.
Parkonperän varustukseen kuuluu saunamaja, grillikatos ja kaksi vessaa.

Lähestymisohje – HUOM: ei navigointiin, kartta on viitteellinen: klikkaa tästä (pdf) 

Parkonperän eli Kurensalon tupa ja sauna.

Tukikohtien käyttö ja Saimaan pursiseurojen yhteistyö

Tukikohdat ovat kaikkien LrPS:n jäsenten ja heidän vieraittensa käytössä.

Tukikohtayhteistyössä on mukana 16 pursiseuraa ja 20 tukikohtaa. Pääset oman seurasi avaimella nauttimaan muiden yhteistyöseurojen tukikohtien palveluista. Jos siellä ei ole LrPS:n lukkoa, niin isäntäväen kanssa sopimalla asia onnistuu. Muista kuitenkin aina esittäytyä isännille ja sopia laiturin käytöstä ja saunomisjärjestyksestä. Maksa saunamaksu vierailusi yhteydessä. Ohjeet ovat tukikohtien ilmoitustauluilla.

Samoin ota vieraat vastaan ystävällisesti LrPS:n tukikohdissa ja kerro heille kuinka toimitaan.

Saunamaksut

Koko kauden saunamaksu on 60,00 €. Kertamaksut tukikohtien lippaisiin tai mobiilimaksuna:

Jaoston pj Anssi Suuronen jakaa valmiiksi kirjoitettuja viitteellisiä tilisiirtolomakkeita alkukesästä ja muulloinkin tukikohdissa, joilla voit suorittaa koko kauden maksun.

Tukikohtien avaimen voit lunastaa Anssi Suuroselta. Avaimen hinta on 60,00 €.

Yhteystiedot:

Anssi Suuronen, jaoston pj.
040 843 5034, anssi.suuronen@lrps.fi