Wilmanrannan purjehduskoulun kurssit 2018

Purjehduskaudella 2018 on tarjolla seuraavat kurssit:

Purjehtijakurssi K1A2018

Purjehtijakurssin jälkeen voit anoa suoraan seuran jäsenyyttä ja säästät samalla liittymismaksun. Seuran jäsenenä voit vuokrata seuran H-veneitä s/y Väinöä ja s/y Ainoa edullisesti seuran jäsenhinnalla. Oman veneen hankinta ei siis ole välttämätöntä päästäksesi nauttimaan mainiosta harrastuksesta.

Purjehtijakurssi on käytännönläheinen ja perehdyttää sinut purjeveneen miehistön tehtäviin. Opit purjehduksen perustermistöä, osaat toimia rantautuessa sekä hallitset laiturimanööverit. Tutustut myös veneen hallintaan purjehtiessa sekä moottorilla ajettaessa. Kurssi sopii täysin aloittelijalle siinä missä kokeneemmallekin veneilijälle kertaukseksi. Kurssille otetaan korkeintaan 9 oppilasta joita ohjaa kolme kokenutta kouluttajaa.

Opetuksemme koostuu erillisestä teoriaosuudesta ja purjehduspäivien käytännön harjoittelusta. Suurin osa opetuksesta annetaan vesillä Lappeenrannan edustalla sekä viikonloppupurjehduksella Suur-Saimaalla. Kurssin jälkeen osaat osallistua aktiivisesti miehistön jäsenenä kaikkeen siihen toimintaan, mitä purjehduksen aikana normaalisti tapahtuu.

Perusteet

Aluksi tutustut purjeveneen osiin ja niiden käyttöön, turvavarusteisiin sekä veneturvallisuuteen veneen ollessa vielä laiturissa. Opit liikkumaan veneessä veneen liikkeet huomioiden sekä oikeat, turvalliset otteet köysien, vinssien ja purjeiden käsittelyn.

Manööverit

Kurssin aikana harjoitellaan purjehduksen perusmanööverit. Opit nostamaan, laskemaan ja pakkaamaan purjeet erilaisissa veneissä. Harjoittelemme purjehtimista vasta-, sivu- ja myötätuuleen peruspurjehdusvarustuksella. Spinaakkeria ei kurssilla käytetä. Vastakäännökset ja jiipit, genuat ja fokat jne. tulevat kurssin aikana niin tutuksi, että voit jatkaa purjehdusta turvallisesti omassa tai vuokraveneessä.

Rantautumiset

Purjeveneellä rantautuminen ja lähtö voi olla usein varsin haastava toimenpide. Opettelemme tekemään ne oikein ja huomiota herättämättä. Kurssilainen osallistuu kylkikiinnityksiin mentäessä laituriin, ankkurointiin ja poijukiinnitykseen. Opetamme oikeiden solmujen tekemisen ja niiden käyttötarkoitukset. Opettajamme opastuksella pystyt suorittamaan toimenpiteet kovassakin tuulessa ja opit tunnistamaan tilanteet, joita pitää yleensä pyrkiä välttämään.

Retki Suur-Saimaalle

Purjehdusretki Suur-Saimaalle on jo itsessään kokemus. Viikonloppuretken aikana sinulla on aikaa kerrata kurssilla opittua asiaa. Veneen varustelu, ruokien hankkiminen, reittisuunnittelu, sään huomioiminen yms. ovat asioita, jotka oppii vain kokemuksen kautta. Opettajillamme on pääsääntöisesti useamman vuosikymmenen kokemus purjehdusretkistä. Heidän opastuksellaan saat hyvät valmiudet omien purjehduslomien toteuttamiseen omalla veneelläsi.

Retken aikana opastamme sinua perusmerenkulussa. Käymme läpi erilaisia merimerkkejä sekä väylien ajoa. Oppilaat tuovat lopuksi veneen takaisin Lappeenrantaan Suur-Saimaalta. Opettaja puuttuu tilanteeseen vain tarvittaessa. Pistäydymme yöpymään pursiseuran tukikohdassa sekä ruokailemme luonnonkauniissa retkisatamissa. Taukojen aikana käymme läpi veneilylainsäädäntöä sekä veneen hankintaan liittyviä seikkoja. Retkipurjehdus tarjoaa mieleenpainuvia hetkiä ja kokemuksia!