Juniori- ja kevytvenejaosto

Lappeenrannan Pursiseuran juniori- ja kevytvenejaosto toimii nimensä mukaisesti sekä lasten ja nuorten purjehduksen edistämiseksi että kevytvenepurjehtijoiden etujen turvaamiseksi. Juniori- ja kevytvenejaostossa kaikki toiminnassa mukana olevat muodostavat tiimin, jossa jokaista arvostetaan ja kannustetaan kehittymään ihmisenä, purjehtijana ja veneilijänä.

Junnuillat torstaisin kesällä 2019

Wilmanrannan Junnuviikko 2019 -leirin tuloksena LrPS:n Junnutoiminta jatkuu kesän 2019 aikana. 

Junnuilloja pidetään Wilmanrannassa torstaisin ja toiminta käynnistyy Juhannuksen jälkeen 27.6. klo 17.

Junnuiltojen vetäjänä toimii leiriltä tuttu Matias Turunen ja muita seuran toimijoita. Riittää, että tulet paikalle ja mukanasi on reipas mieli: seuralla on käytettävissä jollapurjehdukseen sopivia pelastusliivejä. Muista sään mukainen vaatetus!

Tuolloin jatketaan harjoituspurjehduksia optimistijollilla ja tarvittaessa muulla kalustolla.

Junnuiltoihin voi tulla myös uudet harrastajat.

Tervetuloa mukaan!

Optit kiertämässä kilparadan ylämerkkiä. (Kuva: Mikko Värjä)

Yleistä jaoston toiminnasta

Jaoston tavoitteena on tarjota liikkumisen iloa sekä veneen hallinnan oppimiseen ja osaamiseen liittyviä onnistumisen kokemuksia. Myös mahdollisuus purjehduksen harrastamiseen kilpaurheiluna turvataan.

Toiminnassa otetaan huomioon kaikentasoiset purjehtijat: tärkeää on niin alkeiden opettelu, taitojen ylläpito ja niiden kehittäminen kuin kilpaileminenkin. Toimintaamme liittyvät myös mukavat purjehdustapahtumat ja niiden järjestäminen sekä välineiden huoltaminen.

Toiminta perustuu jäsenten talkootyölle ja siten lajin kustannukset seurassamme ovat kohtuulliset; jokaisen osallistuminen toimintaan on tärkeää.

Taitojen ja purjehtijan painon lisääntyessä siirrytään purjehtimaan Zoom8:lla, Eurooppa-jollalla tai Laserilla. Purjehtijan painon – ja vähän taitojenkin – mukaan purjehditaan 4,7- tai Radial-purjeella. Laser soveltuu aikuisille ja silloin käytössä on Standard-purje.

Venekalusto

Mikäli haluat käyttää seuran jolla- tai kevytvenepalveluita, ole yhteydessä Matias Turuseen (ks. yhteystiedot täältä). Hänen kauttaan saat infon, kuinka varaukset tehdään.

Juniori- ja kevytvenejaoston pääkalustoa ovat Optimistit ja Laserit, mutta joukkoon kuuluvat myös Zoom8, Scout 430 ja E-jolla (Eurooppa-jolla).

Optari on suunniteltu lapsille. Sitä on helppo käsitellä ja se on turvallinen. Optari on ”kylpyamme” (tai ”saippualaatikko”), jossa kasvavat maailman kovimmat kilpapurjehtijat. Se on toisaalta riittävän helppo käsiteltävä 8-vuotiaalle, mutta toisaalta riittävän haasteellinen ja tekninen vielä 15-vuotiaallekin (www.optari.net).

Laser tarjoaa kaikenikäisille ja -tasoisille mielenkiintoisen veneen. Laserin valtteja seuratoiminnassa on, että samalla rungolla voivat purjehtia niin juniorit, aktiivikisaajat, kuin vanhemmat Masters-purjehtijat. Eri luokkien erona on vain purje ja alamasto (www.saillaser.fi).

Zoom8 on suunniteltu tämän päivän purjehtijoille. Jollassa on kaikki ne toiminnot, jotka löytyvät suuremmistakin veneistä. Näin nuori kippari oppii heti alkuun purjeveneen trimmauksen ja sillä purjehtimisen. Tämän jälkeen siirtyminen suurempaan veneeseen käy vaivatta (www.zoom8.fi).

Scout 430 -jollan on piirtänyt legendaarinen venesuunnittelija Eivind Still. Jolla on suunniteltu partiolaisten alkeiskoulutusveneeksi. Se on lasikuituinen, kääntyväkölinen, uppoamaton ja sen kantavuus on 2–4 henkeä. Jolla on tehty erityisen vakaaksi, siinä on aikuisenkin helppo liikkua, vene on itsetyhjentyvä (http://fi.scoutwiki.org/Scout_430)

Tässä on esimerkkejä juniori- ja kevytvenejaoston aiemmista toimintamaksuista, maksuja sovelletaan kaluston vuokraamisessa myös nykyisin:

Linkkejä luokkaliittojen sivuille:

Suomen purjehdus ja veneily ry:n luokkaliitot

www.optari.net
www.europeclass.fi
www.saillaser.fi