Kölintervajaiset ja Wappubrunssi 1.5. klo 12 alkaen

Seuran perinteinen Kölintervajais- ja Wappubrunssitapahtumaa vietetään jälleen Wilmanrannassa 1.5. Luvassa on purjehdus- ja kesäkauden avaus mukavassa ja raikkaassa seurassa! Juhlallisuudet ja yhdessäolo alkavat klo 12. Tervetuloa mukaan.

50 vuotta tervaushistoriaa!

LrPS:n historiassa on muutamia pitkäkeston historallisia toimintoja. Yksi niistä on keväinen kölintervaus. Vuonna 2019 tulee kuluneeksi 50 vuotta siitä, kun seura kutsui ensimmäiseen kölintervajaisjuhlaan kunniavieraakseen satamapäällikkö Leevi Röppäsen.

Tuon tapahtuman jälkeen, aivan muutamaa poikkeusvuotta lukuun ottamatta, LrPS on kutsunut kölin tervaajaksi jonkin lappeenrantalaisen ja Lappeenrannassa vaikuttavan merkkihenkilön. Kölin tervaajina on toiminut kaikenlaisia johtajia, päälliköitä, mestareita ja kansanedustajia… Vuonna 2004 kölintervaajiksi kutsuttiin LrPS:n junioripurjehtijat ja 2006 kölin tervasivat Purjehduskeskus Wilmanrannan tukijalkasponsorit.

Lista aiemmista kölin tervaajista.

Vuoden 2019 kölin tervaaja paljastuu vasta paikanpäällä, 1.5.

Se voidaan sanoa, että tämän kertaiselta tervaajalta Saimaa-aiheiset jutut eivät aivan äkkiä lopu ja hän on toiminut vuosikaudet rakkaan Saimaamme hyväksi eri instansseissa. Ehkäpä kuulemme myös mieltä ylentävän ja lähtökohtaisesti Saimaa-aiheisen puheen tervan sutimisen lomassa…

 

Syntyykö tänä vuonna näin tasaista jälkeä? Ja kenen toimesta?

Wappubrunssille!

Tervan, sinänsä miellyttävä, katku huuhdellaan alas omien kuplajuomien ja Wilmanrannan saliin katetun brunssin voimin!

Vappupäivän brunssia vietetään kiireettömästi seuraväen kesken ja tulevan kauden purjehduksia kaavaillen.

Pitkän mietinnän jälkeen LrPS:n hallitus linjasi brunssin hinnaksi perinteisen 25 euroa per sierainpari. Alle 18-vuotiaisiin sovelletaan uudenlaista sääntöä: brunssin hinta määräytyy ikävuosien mukaan (imeväisillä lienee mukana omat eväät.) Aterian maksaminen käy kätevästi MobilePay -maksujärjestelmän kautta – lataa siis hipaisupuhelimeesi MobilePay -appi ja asia onnistuu helposti. Toki perinteisemmät menetelmät käyvät myös.

Brunssitilaus on tehty lähipaikalliselta palveluntuottajalta ja luvassa on monia herkkuja.

 

Wilmanrannassa sitten nähdään vastaako todellisuus mainontaa.